Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Септември, 2023 10:50 3 734 100

Тридневната специална операция се превърна в безкрайна екзистенциална война

  • euvsdisinfo-
  • русия-
  • война-
  • оръжия-
  • северна корея-
  • украйна-
  • владимир путин-
  • кремъл-
  • руска пропаганда-
  • ким чен ун-
  • дезинформация

Руските официозни медии отразиха визитата на Ким надълго, нашироко и идеологизирано

Тридневната специална операция се превърна в безкрайна екзистенциална война - 1
Снимка: EUvsDisinfo

Кремъл към Пхенян: обяснение в любов прикрива нуждата от помощ (The Kremlin’s disinformation love song to North Korea)

За повечето близки до руското ръководство медии посещението на Ким Чен Ун в Русия беше добре дошло и даде повод за дългоочаквано разсейване от постоянната тема за „тридневната специална военна операция“, превърнала се в безкрайна екзистенциална война. Затова руските официозни медии отразиха визитата на Ким надълго, нашироко и идеологизирано.

Още новини от Украйна

Дългоочаквано разсейване

Пропагандистите на Кремъл отчаяно се нуждаеха от подходящ сюжет, който да отклони вниманието от украинската атака срещу руска военноморска база във временно окупирания Севастопол, при която бяха повредени руски военен кораб и подводница. Проправителствените медии бързо омаловажиха атаката, прехвърлиха вината върху НАТО и се опитаха да отвлекат общественото внимание от нея. За целта медийното отразяване на едноседмичното посещение на севернокорейския лидер в Русия бе максимално засилено.

Още от самото му начало близките до Кремъл издания започнаха да възхваляват близките отношения между Русия и Северна Корея и да създават впечатлението, че тандемът Путин-Ким олицетворява инструмента за преборване с хегемонията на САЩ и дава на Русия лост за влияние над Япония и Южна Корея – съюзниците на САЩ в региона. Всеки западен коментар относно руско-севернокорейските отношения биваше светкавично описван в руското медийно пространство като насаждане на страх с цел да се накарат Япония и Южна Корея да предоставят повече подкрепа на Украйна. Тази интерпретация е поредната илюстрация, че Кремъл не признава концепцията за държавен суверенитет.

Между чук и наковалня

Прокремълските говорители изпаднаха в ситуация между чука и наковалнята, тъй като им се наложи хем да венцеславят Северна Корея и нерушимата дружба между Русия и КНДР, хем да прикрият колко отчаяно Русия се нуждае от помощта на КНДР. Задачата стана особено трудна, когато в интернет излязоха снимки от разговорите Путин-Ким, разкривайки един много показателен език на тялото на Путин. Може би това е причината, поради която след посещението повечето прокремълски експерти се фокусираха единствено върху това какво Русия може да направи за Северна Корея, а не обратното.

Миролюбива Русия

Докато се разхождаше из Далечния изток на Русия със своя севернокорейски колега, Путин изнесе едно внимателно режисирано представление на Източния икономически форум: още един чудесен повод за отклоняване на вниманието на публиката от „главоболията“ по европейската граница на Русия, която тя сама си причини. Речта на Путин пред Източния икономически форум засили измамното дезинформационно послание, че в Русия всичко е наред.

Освен че отхвърлят всякакви съмнения в благосъстоянието на руската икономика, пропагандистите на Кремъл подхванаха и посланието за Русия като миролюбива нация. Те твърдят, че единственото, което спира мира в Украйна, е украинската контраофанзива; и в същото време казват, че контраофанзивата отдавна се е провалила. Изглежда Кремъл не вижда проблем във факта, че тези два наратива са взаимоизключващи се. Призивът, който Кремъл изпраща, е само привидно за мир, а всъщност звучи заплашително и поставя неизпълними ултиматуми, така че посланията за „мир в услуга на войната“ и за „готовността“ на Кремъл за мирни преговори се оказват празни пиар трикове.

Лошото поведение на ЕС

През седмицата проправителствените руски медии противопоставиха неоколониалния Запад на ореола на Русия като миролюбива страна, която се застъпва за свободите на хората по света. Кремъл дори обвини ЕС, че се опитва да спусне нова „Желязна завеса“ пред Русия, тъй като някои държави членки на ЕС забраниха влизането на автомобили с руски номера на своя територия. Съвсем очаквано пропагандистите на Кремъл се постараха да изострят впечатлението за разделение вътре в ЕС, като неуморно изтъкваха, че не всички европейски страни са въвели подобни забрани. Миксът от нападки срещу ЕС бе гарниран с традиционните обвинения в „русофобия“ и в нацизъм.

Шпионин в Молдова

Типична тактика за Кремъл е да проектира собствените си грешки върху противниците на Русия. Пример за това са обвиненията срещу Запада за изострянето на конфликта в Нагорни Карабах. Друга често прилагана тактика е намесата във вътрешните работи на съседните страни чрез инфилтриране на разузнавачи под прикритието на журналисти. Най-пресният пример за това дойде от Молдова. Виталий Денисов, ръководител за Молдова на „Спутник“ – медията, която сама се провъзгласи за информационно оръжие на Кремъл – беше разкрит като офицер от руското външно военно разузнаване ГРУ. Така че не бива да се заблуждаваме…

Други теми в тазседмичния преглед от EUvsDisinfo:

- Кремълската дезинформация отбелязва трагични събития по свой собствен, изкривен маниер. Докато светът почиташе паметта на жертвите на терористичните атаки от 11 септември, официозните медии претоплиха конспиративната теория, че САЩ са финансирали и обучавали терористите от 11 септември - очевиден опит да засилят внушението, че Западът подкрепя тероризма. Тази конспирацията бе размахана като предупреждение към Украйна. Именно свързването ѝ с Украйна се използва за оправдаване на бруталното нахлуване на Русия в нейна мирна съседна държава и за представяне на тази държава като екстремистка.

- Насаждането на страх за дългата ръка на коварния Запад продължи с възмутителни обвинения, че президентът Зеленски е агент на MI6 и всичките му действия са по заповед от Лондон. Това е класически опит за непризнаване на държавния суверенитет на Украйна: нещо, което Кремъл прави от години. Володимир Зеленски беше избран за президент на общи избори през 2019 г. със 73 процента от гласовете. Украйна получава оръжия и финансова помощ, за да се защити от руската инвазия, а това не означава, че Зеленски е агент на MI6.

- В донякъде отчаян опит да убедят публиката си, че украинската контраофанзива уж се проваля, някои близки до Кремъл медии прокараха фалшивата история, че Ирландия изпраща писма за екстрадиция на украинци, за да ги принуди да влязат в армията. Ирландските власти, както и проверителите на факти на Би Би Си, развенчаха това невярно твърдение почти веднага. Всъщност подобни наративи имат две цели: първо, да се внуши, че Украйна е останала без войници; и второ – да се прокара фалшивата представа, че партньорите на Украйна са уморени да ѝ предоставят подкрепа и да приемат бежанци от Украйна.

EUvsDisinfo/ превод: Представителство на Европейската комисия в България


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Примати

    43 36 Отговор
    Знам , че русофилите не вярват , но руските части в Крим са тотално разбити…

    Коментиран от #3, #64

  • 2 Последния Софиянец

    23 31 Отговор
    Украйна е само репетиция за истинската Световна война.Като гражданската война в Испания.

    Коментиран от #30

  • 3 Румен Радев

    41 31 Отговор

    До коментар #1 от "Примати":

    Крим е руски.

    Коментиран от #8

  • 4 На снимката

    25 14 Отговор
    Ким гледа бъдещия си дом !
  • 5 Софийски

    23 18 Отговор
    Три годишна са имали предвид ватниците ;)
  • 6 Путин

    6 8 Отговор
    Така е като имаш запек!
  • 7 Русофил

    35 28 Отговор
    Щом опря до Ким, русията е приключила.
  • 8 Примати

    23 28 Отговор

    До коментар #3 от "Румен Радев":

    До скоро такива като Румен Радев на въпрос Крим руски ли е отговаряха: ами да отидем да видим. Сега аз казвам: ами да отидем да видим има ли нещо останало не уцелено.
  • 9 честен ционист

    34 21 Отговор
    Вова вече стигна до душите и умовете на 2/3 от човечеството. Колко мислите ще издържат останалата 1/3 охранени бургери, докато може би им спрем зоба?

    Коментиран от #12, #19

  • 10 Роско

    18 22 Отговор
    Ким не знае че, ще му вземат и последните запаси и ще го зарежат в още по-окаяно състояние. Социализъм означава всички за един , един от всички.

    Коментиран от #17, #94

  • 11 реру

    31 11 Отговор
    "Кремъл към Пхенян: обяснение в любов прикрива нуждата от помощ..."


    Пресилено е да се каже "прикрива" имайки предвид езика на тялото...

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ХАХАХА

    25 20 Отговор
    Само по заглавието познах автора ! Той сигурно празнува/не / зависимостта си от ФАЩ!

    Коментиран от #21

  • 15 Българин

    21 23 Отговор
    "В американската разузнавателна общност има значителни елементи, които, опирайки се на полеви доклади и техническо разузнаване, смятат, че деморализираната украинска армия се е отказала от възможността да преодолее силно минираните тристепенни руски отбранителни линии и да пренесе войната в Крим и четирите области, завзети и анексирани от Русия. Реалността е такава, че разбитата армия на Володимир Зеленски вече няма никакви шансове за победа. Служител, който има достъп до актуална разузнавателна информация, ми каза, че войната продължава, защото Зеленски настоява, че трябва да продължи. В неговия щаб или в Белия дом на Байдън не се обсъжда прекратяване на огъня и няма интерес към преговори, които биха могли да доведат до прекратяване на клането. "Всичко това са лъжи", казва служителят, говорейки за украинските твърдения за постепенен напредък в офанзивата, която понася зашеметяващи загуби, докато печели позиции в няколко разпръснати района, които украинските военни измерват в метри на седмица" (Сиймур Хърш).
  • 16 даммм

    22 16 Отговор
    По стар комунистически мурафет и тукашните мисирки ни държаха постоянно в течение със събитието от пребиваването на Ким Свин. Къде се изходил, в колко часа, как и какъв бил цвета и миризмата научавахме всеки ден затаили дъх.
  • 17 Последния Софиянец

    22 32 Отговор

    До коментар #10 от "Роско":

    В Русия е капитализъм.Комунизъм е в Брюксел където едни Червени комисари решават кой ще живее и кой не.

    Коментиран от #26, #91

  • 18 Жъъъмбо

    19 14 Отговор
    Арестович смята, че Украйна трябва да обяви война на Полша
    20.09.2023 г. 19:15 ч
    Според бившия съветник на кабинета на президента на Украйна Алексей Арестович Киев трябва да обяви война на Полша поради напрегнатата ситуация във връзка със зърнения въпрос.
    "Мисля, че не го разбираме правилно. Трябва да обявим война на Полша.) Това ще бъде много подобно на преди 100 години. Вярно, краят ще бъде същият, но очевидно наистина искаме това. Cherry mortido," написа Арестович в социалните си мрежи.
    От 1 ноември 1918 г. до 18 юли 1919 г. се води война между самопровъзгласилата се Западноукраинска народна република и Полша, в резултат на която Западноукраинската народна република е победена и престава да съществува.
    Арестович добави, че с действията си властите в Киев извършват политическо самоубийство.

    Коментиран от #33

  • 19 ХАХАХА

    16 14 Отговор

    До коментар #9 от "честен ционист":

    Ами с тази антируска пропаганда как мислиш ? То гопаци много ,ама и те вече прозират истината за осрайнината и техните кукловоди!
  • 20 Държат стандарта

    12 6 Отговор
    Преди болшевиките имаха радио
    Сега тия имат телевизия нивото е 100 години назад от хората
  • 21 Въпрос

    22 11 Отговор

    До коментар #14 от "ХАХАХА":

    Забелязал ли си,че Джамбазов винаги пише фантастики, които заради глупостите в тях увеличават броя на читателите на неговите статии. Странно, но факт. Ползва и изображения създадени с фотошоп или ИИ, което също тласка повече хора да му четат измислиците.

    Коментиран от #84

  • 22 Ген М .Мили

    18 4 Отговор
    Ами те западните генерали го обясниха това, но нашия Мисирок е галош
  • 23 честен ционист

    11 12 Отговор

    До коментар #12 от "Русофил":

    Целият зоб на САЩ е собственост на шепа комунисти.
  • 24 инфо

    18 5 Отговор
    ...няма да спрете с пасквилите, наративите, промивките и опорките. Тъпи и упорити! Дано ви плащат добре...
  • 25 Дурхан

    18 6 Отговор
    Каквото и да кажем еднополюсния модел доминиран от Запад рухна ..САЩ имаше аршин замерване на демокрацията и пазарната икономика но уви не се получи ..вече има многополюсен модел на света ..всеки е прав за него си
  • 26 Българка

    19 18 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Заминавай за "демократична" капиталистическа Русия. Що дириш в европейска "социалистическа" страна?

    Коментиран от #28, #89

  • 27 Тоз пък

    14 8 Отговор
    С глупотевините си дете ги пише тоя доказва, че Украйна вече приритва и е в предсмъртни гърчове
  • 28 Последния Софиянец

    15 11 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Капитализма не е демокрация.
  • 29 голям праз

    16 11 Отговор
    Ако ще и седем години да продължи , но накрая Ес фалит , а краварника регионална сила . А окрайна няма да я има.
  • 30 Чакаме

    17 13 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Не си го пожелавай..руското ПВО не прехваща тактически ракети след 3 часа цяла западна Русия ще е на свещи без самолети радари и тн
  • 31 Ксаниба

    5 5 Отговор
    Екзициналистът ни, сеещ пътя към ада с благите намерения, се оказа еятин, платен, поръчков.. А трябваше да е Стартър!! ...поне..
  • 32 стоян георгиев

    16 19 Отговор
    Само евроатлантически подлоги не разбраха, че натоваки генерал прогнозира 3 дневна капитулация при пълномащабна война, толкова и са вярвали на укрогеройте 😂

    Русия ги пече на бавен огън, само по 200тина укри трепе на ден!

    Коментиран от #48, #100

  • 33 на какво е способна простотията

    11 8 Отговор

    До коментар #18 от "Жъъъмбо":

    Ами така е . Окраинците обявяват вайна на Полша , поляците ги превземат и окрайна влиза в Ес ....

    Коментиран от #49

  • 34 Мдаа

    18 5 Отговор
    Дениз вече е готов за мега колоса в журналистиката-"Бесарабски фронт"...
  • 35 потника като стане сутрин

    13 9 Отговор
    и казва - преговори няма да има .
    А това че по 500 човека си заминават всеки ден , изобщо не му пука .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Русия отива при ссср

    11 15 Отговор
    Диктаторите обичат да се целуват уста в уста,като Жоро тарабата и оня алкохолик брежнев

    Коментиран от #41

  • 38 !!!?

    19 12 Отговор
    След Пригожин и Кадиров новата любов на Путин - Ким !!!?

  • 39 Извода е

    16 7 Отговор
    Всичко, което отрича жъмбазза е вярно. Просто чисти имиджа на украйна от безсилие и срещу 💸

    Коментиран от #51

  • 40 Абе Факти

    19 4 Отговор
    Докога ще разрешавате публекуването на такива неадекватни нежурналисти.
  • 41 Мдаа

    15 6 Отговор

    До коментар #37 от "Русия отива при ссср":

    Е да де,ама демократите визирам Байдън обичат да опипватМалкиДеца...

    Коментиран от #45, #46

  • 42 На ватата

    11 11 Отговор
    само лъжите, пропагандата и петата колона у нас им останаха, друго няма.

    Коментиран от #70

  • 43 прости кълвачи

    12 5 Отговор
    Това не е журналистика а измишльотини.

    Коментиран от #47

  • 44 Хехехе

    14 5 Отговор
    Тоз винаги ме насочва къде да чета. И предния път така.. Разбрах, че ни смотолява без капка свян. Истината винаги е на обратно на това, което пише
  • 45 Пак лъжи

    12 16 Отговор

    До коментар #41 от "Мдаа":

    Путлер е тоя дето целува момчешки коремчета, ем педофил, ем джендър, ама истински кремлянски фашист-джендър. Искаш ли снимка? Има я в нета.
    Дай на Байдън?

    Коментиран от #50, #55

  • 46 Откъде ви намира

    9 12 Отговор

    До коментар #41 от "Мдаа":

    Копейката толкова глуупави?

    Коментиран от #58

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Сметах ,сметах...

    8 11 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Вече трябваше да са подминали Вашингтон.
  • 49 Мдаа

    8 3 Отговор

    До коментар #33 от "на какво е способна простотията":

    Мечтата им ще се изпълни. Те и дезертьорите са вече в ЕС. Умници. Светлото бъдеще е пред тях.
  • 50 Мдаа

    5 3 Отговор

    До коментар #45 от "Пак лъжи":

    Малиии...🤣🤣🤣...лекувай се,и то спешно🤣🤣🤣

    Коментиран от #60

  • 51 ИзводЪТ е,

    3 16 Отговор

    До коментар #39 от "Извода е":

    че русофилите не само сте МНОГО умни, ама и много грамотни! 😁😁😁😂😂😂🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #52, #59

  • 52 Мдаа

    7 3 Отговор

    До коментар #51 от "ИзводЪТ е,":

    Как е възможно,в едно кратко изречение да допуснеш ТРИ грешки ?!?

    Коментиран от #57

  • 53 ей сега ще видите как горивата ще станат

    14 5 Отговор
    4 лева . Защо не го пишете тука ?
    България ще прекрати дерогацията за внос на руски петрол. Това реши парламентът с гласовете на ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС.
    Срокът за прекратяване на дерогацията от страна на Министерски съвет е до 30 дни след влизане в сила на закона.
    Вносители на зоконопроекта са Бойко Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, Делян Пеевски, Делян Добрев, Десислава Атанасова, Мустафа Карадайъ и Ивайло Мирчев.

    Коментиран от #56

  • 54 Оказвали влияние в Япония казаха

    4 11 Отговор
    Японците ще ги научат на уважение
    Така както имат разрешение да строят каквото си искат оръжие заради Китай..руския тихоокеански флот скоро ще е ограничен до изпълнение на крайбрежни мисии..да не говорим че ще се появят едни ята от въоръжени автономни дронове дето ще изпозастрелят и мравките там при нужда
  • 55 Хихихи

    10 5 Отговор

    До коментар #45 от "Пак лъжи":

    За Байдън излезе инфо. Мъск показа покрити документи.
  • 56 Страшно а?

    4 5 Отговор

    До коментар #53 от "ей сега ще видите как горивата ще станат":

    Чудно..после ще приватизираме Лукойл и ще я продадем за 2-3 милиарда ще субсидираме производството с левче новият собственик докато не докара танкерите
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Умник

    12 4 Отговор

    До коментар #46 от "Откъде ви намира":

    Чети за скандала въеФАЩ. Х. Байдън е разобличен в педофилия. Къде ви намират толкоз проЗззди и не/....уки, не/....четящи и огра/...бичени. Явно с цел.

    Коментиран от #61

  • 59 Хехехе

    6 1 Отговор

    До коментар #51 от "ИзводЪТ е,":

    Като теб. Даже и не се усещаш.

    Коментиран от #63

  • 60 Никита Конкин

    14 3 Отговор

    До коментар #50 от "Мдаа":

    Кой сега ще се лекува?

    Коментиран от #79

  • 61 Ти само

    5 4 Отговор

    До коментар #58 от "Умник":

    руски медии четеш, затова явно сънуваш измислици!!! 😁😁😆😆😆🤣🤣🤣
  • 62 Мимчят

    8 8 Отговор
    Що лъжа ли е,че укрите свършиха вече и войници няма.Намират все още по някой дядо и деца за армията.Търсят и искат страните да им изпратят избягали укри,ама трудна работа.На тях им е добре из хотелите по море и балкан...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гледам

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Примати":

    как пинчерите си джафкат изпаднали в истерия, а мечката си яде меда и не ги и чува.
  • 65 Хамсала няма аргументи

    8 0 Отговор

    До коментар #63 от "Гола вода си,":

    Присмял се хърбав на щърбав.
    Неумния се мисли за умен.
    Глюпака- за гений.
    Виж гредата в своето око, не сламката в чуждото.
    Ако нямаш какво да кажеш по статията, не се прави на критик. Не си в сайт за правопис и граматика.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Зелен Демократ

    10 7 Отговор
    Тя тридневната операция всъщност беше двудневна, руснаците си бяха в Киев , а след това според плана се започна пародията на война. Истината е, че Русия прие ролята да играе отново "плашило" за Запада, така Световния Капитал в Западните страни ще може да продължи саморазправата си със самозабравилия се добитък, които си мислеше, че е свободен и имаше извоювани някакви права, но е време на това да се сложи край!
    Призовавам да продължи разделянето на русофили и русофоби за да си изпълним плана спокойно!
  • 68 Реалист

    9 4 Отговор
    От ЕС и ФАЩ щяха да помагат на окраинските фашисти да си върнат Крим, а фашистите загубиха допълнително Запорожие, Херсон, Харков...
  • 69 Гола вода, голубчик

    7 1 Отговор

    До коментар #63 от "Гола вода си,":

    като теб. Знаем те отдавна. Смеем ти се.

    Коментиран от #75

  • 70 А на

    8 6 Отговор

    До коментар #42 от "На ватата":

    Говедарите у нас им останаха само г.... та.
  • 71 Прави впечатление

    5 2 Отговор
    Написаното

    Още от самото му начало БЛИЗКИТЕ до Кремъл издания започнаха да възхваляват близките отношения между Русия и Северна Корея

    От него си вадя извода че в Русия има БЛИЗКИ до Кремъл издания което автоматично означава че има и ДРУГИ А какво пишат другите тук никой нищо не казва
  • 72 Ххххххххххх

    11 3 Отговор
    Може ли някой да даде линк, където е написано черно на бяло, че СВО ще продължи 3 дни. Никъде няма информация.

    Коментиран от #74

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Зелен Демократ

    9 4 Отговор

    До коментар #72 от "Ххххххххххх":

    Спомням си, че 1-2 седмици преди да започнем цирка един демократичен американски генерал го каза , че Украйна може да издържи максимум 3 дни. Видя се, че е прав, но защо руснаците отстъпиха от Киев? -виж предишния ми коментар!
  • 75 Ти си явно и папагал?

    9 8 Отговор

    До коментар #69 от "Гола вода, голубчик":

    Толкова си умен, че нищо не може да измислиш и само повтаряш. Ма толкова си можете русофилите, умствено ниво на две годишно дете, защото тригодишното вече е с по-високo от вашето IQ! 🤣🤣🤣

    Коментиран от #80

  • 76 шааа

    7 3 Отговор
    платена статия, част от западната дезинформация, представена като борба против дезинформацията

    колкото повече квичат западните медии и местните мисирки-слагачки, толкова по-голям кеф е
  • 77 Леопард

    7 4 Отговор
    Ким Ун Чен е Диктатор а в КНДР е Диктатура
  • 78 Стига си

    3 3 Отговор

    До коментар #73 от "Бесен-_ Язовец":

    Смърдял .
    Росомаха от Тува .
  • 79 Дъртия Педко

    5 2 Отговор

    До коментар #60 от "Никита Конкин":

    Заслужава калайка в Челото .
  • 80 Пак се изложи

    0 2 Отговор

    До коментар #75 от "Ти си явно и папагал?":

    Като ти казват хората, че не се усещаш са прави. Колкото и да се правиш на грамотен и умен, ами не си. Мниго пропуски имаш. Късно е да ги наваксаш.
  • 81 Ами нали

    0 0 Отговор
    това е целта
  • 82 Военен

    7 9 Отговор
    Айде стига пропаганда за 3 дневната операция. Вместо празни приказки и западни опорки, покажете ми едно интервю на Путин в което казва че операцията ще е 3 дни. Той като я обявяваше не каза нищо за срок нали? Яд ви е , че въпреки прехвалените ви оръжия и западни ценности руската армия смила Украйна стъпка по стъпка. Русия воюва сама САщ и техните марионетки от ЕС.
  • 83 Сащ са злото

    6 4 Отговор
    Предизвикаха вс войни от 1945-та насам.
  • 84 Фон дер Миндер

    7 0 Отговор

    До коментар #21 от "Въпрос":

    Пишат писателите и журналистите , а това центаджийско мишУенце не е нито писател, нито журналист
  • 85 Демократ

    6 5 Отговор
    "Това е историята на Русия.
    Тя живее от войни и за войни. Грабежи, грабежи, грабежи!
    И в момента съществува единствено благодарение на природните ресурси на завладени от нея държави. Чиста колониална държава.
    За толкова години от съществуването си, Русия така и не успя да изгради собствена наука, собствена промишленост, собствена стабилна икономика и да се възползва напълно от несметните си природни богатства. Има някакви отделни постижения, но те са предимно във военното и ракетното дело и в сравнение с потенциала им са направо незначителни.
    След ВСВ от Германия са изнесени цели заводи с оборудването, документацията, суровините, дори и специалистите.
    От България са взели първо съдържанието на банките, после розовото масло и другите етерични масла, а след това всичкото годно производство.
    За войната в Украйна се знае, че основната причина е желанието и да влезе в ЕС, при което Русия няма да може да се възползва от икономиката и. Затова и се опитва да отцепи Луганск и Донецк, както и да и отреже достъпа до Черно море. А всички приказки за НАТО, "нацизъм" и бла-бла се опорки за да оправдаят завоевателната си война."
  • 86 В.В.П.

    5 2 Отговор
    Ако трябва и 30000 дена ще продължи ..Има ли проблем??.Сащ бяха 20 ГОД в Афганистан и Ирак .ВАЖНОТО Е ОКРОПО ДА НЕ СИ ПОЕМА ВЪЗДУХ..ЩОТО ПРОТИВНОТО НЕ Е ДОБРЕ ЗА ЗДРАВЕТО МУ ..Ахахаха..Три дена ?...ААА..
  • 87 В.В.П.

    5 3 Отговор
    иззрайна ,умря в злобните е си изпражнения .Зелю я уби.за последно .И преди това ,Пиетро ,..
  • 88 В.В.П.

    5 2 Отговор
    Сега всички журналя от соросоиднито котило ,са се вкопчили в тъпата опорна ..,,За три дни,,..МНОГО Е ГОЛЯМА ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ..безгранична ,безкрайна .Ахаха..
  • 89 Социализмът

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    е най-добрият строй досега, глупави хора го съсипаха.
  • 90 Свиленски

    5 4 Отговор
    МИР ЩЕ ИМА КОГАТО РАШКА СЕ РАЗПАДНЕ И ОСТАНЕ 25 000 000 НАСЕЛЕНИЕ Т.Е. ЕВРОПЕЙСКАТА ЧАСТ !
  • 91 Хо хо

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Ако беше така както казваш, то хората в Русия щяха да са 15-20 пъти по-богати от хората в Брюксел. Някои хора сънуват в будно състояние.
  • 92 Макробиолог

    3 0 Отговор
    Ко?Путин приел Ким за да отклони вниманието от успешната украинска акция в Севастопол?Тия посещения се готвят месеци преди да се състоят.
  • 93 Макробиолог

    1 0 Отговор
    Колкото до срещата,кам даун,няма достъпна публична информация.
  • 94 Уса

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Роско":

    Това го правят западняците а не социализма.Докато си здрав и бачкаш се въртят около теб и само искат,но клекнеш ли ти вземат всичко и на улицата кат куче ти подхвърлят малко парици за гмото
  • 95 Тридневна трепанация

    1 1 Отговор
    Жамбаза днеска е дежурен горе на черешата.
  • 96 Макробиолог

    1 0 Отговор
    Но със сигурност се видяха тревожните гастроентеро позиви на Запада и с право---Ким с цялата му прелест на режима,все пак няма милиарди в офшори,нито има приятели с такива,нито къщи в Флорида и прочие....и ако получи ,хипотетично да кажем,свалящите се от бойно дежурство в Раша Войводи,вероятността да затрие произволно западно государство,включително и САЩ,когато някой път се събуди в лошо настоение,става твърде висока.
  • 97 Вирус

    2 3 Отговор
    Че кой е казал три дена това са на западните боклуци измислиците страх ги тресе свърши се тяхната хахаха

    Коментиран от #99

  • 98 Жужета от всички страни

    1 2 Отговор
    Обединявайте се, и в леглото даже, за един сандък с патрони и снаряди, жалка картинка, това комплексите за малоценност са голяма сила при ниските хора
  • 99 Бореца

    3 1 Отговор

    До коментар #97 от "Вирус":

    Ти май забрави за най дългата военна колона от военни машини виждана някога в човешката история запътила се към Киев, или и това западните медии го измислиха, от тогава жужлера вече армия в Украйна не праща, че за кой ли път ще му трябва нова мобилизация и пак ще трябва да се моли на корейци и иранци и африкаците за оружие
  • 100 фактите

    0 1 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Това което виждаш в Украйна е тавана на руските военни възможности.Русия повече от това не може.Това за руснаците е пълномащабна война на най-високи обороти.Украйна денацифицира по над 500 руски окynaтори на ден и то на бавен огън! Тази война беше жесток автогол за Русия,защото целия свят предполагаше,че Русия е слаба във военно отношение,но чак толкова жалка никой не е очаквал да бъде.Русия официално загуби статута си на военна сила,камо ли да е в първите 5.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания