Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 03:49 1 318 2

Откриха близо 10 кг. експлозиви на мястото на атентата в Анкара

  • турция-
  • анкара-
  • атентат-
  • експлозиви

Полицията успя да застреля терориста преди да се самовзриви

Откриха близо 10 кг. експлозиви на мястото на атентата в Анкара - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Почти 10 килограма експлозиви са намерени на мястото, на което бе извършен атентатът пред министерството на вътрешните работи в Анкара.

По информация на турската телевизия А-Хабер 9,7 килограма пластични експлозиви С-4 е носил терористът, неутрализиран от полицията пред министерството на вътрешните работи в Анкара. Полицията успя да застреля терориста преди да се самовзриви.

Преди това неговият спътник се самовзриви пред министерството на вътрешните работи. При експлозията бяха ранени двама полицаи.

На мястото на нападението са били открити и три ръчни гранати, гранатомет и огнестрелно оръжие, съобщи министерството на вътрешните работи.

В следобедните часове стана ясно, че Кюрдската работническа партия (ПКК) поема отговорност за нападението.

По-късно от министерството на вътрешните работи съобщиха, че е установено, че един от нападателите е член на Кюрдската работническа партия (ПКК).

В рамките на разследването е установена самоличността на един от терористите. Той е бил член на сепаратистката терористична групировка ПКК. Работата по установяване на самоличността на втория терорист продължава, се казва в изявление на турското МВР.

Източник: БНР


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българските турци

    7 0 Отговор
    Оръжията и мунициите сочат винаги безупречно покровителите и финансьорите им !...Преди 30 - 35 години всичките им калашници носеха казанлъшки серийни номера !..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: