Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 04:41 6 956 29

Вдигат минималната заплата във Великобритания

  • великобритания-
  • минимална заплата-
  • джереми хънт-
  • министър

Тя ще достигне най-малко 11 лири на час от април 2024 г.

Вдигат минималната заплата във Великобритания - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Минималната заплата във Великобритания ще бъде увеличена от април 2024 г., за да достигне най-малко 11 лири на час (12,67 евро), предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Новината ще обяви британският финансов министър Джереми Хънт по време на конгреса на Консервативната партия.

"Трудът трябва да бъде възнаграден и ние трябва да гарантираме, че това е така", се очаква да заяви министърът. Откъси от речта му бяха разпространени предварително от партията му.

Според Хънт увеличаване на минималната почасова заплата ще бъде начинът, по който Консервативната партия ще подобри живота на работниците. Сега минималната почасова заплата е 10,42 лири (12 евро) и според правителството два милиона души ще бъдат засегнати от планираното увеличение.

Хънт също така ще обяви реформа на системата за социални помощи, за да бъдат подтикнати хората без работа да се върнат на пазара на труда.

"В момент, в който предприятията има трудности да намерят работна ръка, около 100 000 души напускат пазара на труда всяка година, живеейки от социални помощи", се очаква да заяви той. "Онези, които дори не търсят работа, не заслужават същите социални помощи като онези, които се опитват действително да действат правилно", ще заяви той.

Очаква се обаче Хънт да не се вслуша в призивите на съпартийците си за намаляване на данъците.

Консерваторите изостават в социологическите допитвания. Следващите избори във Великобритания трябва да се проведат до януари 2025 г. В опит да увеличат рейтинга си консерваторите ще умножат изявленията си по време на конреса си в Манчестър.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А в България

    33 15 Отговор
    минималната е 4.20 лева на час БРУТО.
    После що бягали хората. В България останаха само пенсионерите, учениците, инвалиди, мързеливи, неграмотни и русофили. Последните три категории до голяма степен се припокриват.

    Коментиран от #7, #8, #9, #11, #22

  • 2 У нас бизнеса

    47 2 Отговор
    лобира за да не бъде увеличавана МРЗ. Нямало да бъдат конкурентни!
    Бизнеса в Европа хем плаща по-големи заплати, хем по-големи данъци, хем по-скъпи горива, и пак всичко внасяме. Тук нищо не се произвежда. Всички наши "бизнесмени" или препродават, или имат хотел, дискотека, ресторант, бар и искат да карат ламборджинита и да живеят като ВИПове-робовладелци, плащайки стотинки на работниците си. Няма как да стане. Дори в Румъния МРЗ е 1100 лева. И ще я вдигат.
  • 3 Уса

    36 6 Отговор
    България е превърната в колония на запада само разпад и ограбване

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Алооо

    23 1 Отговор
    Кога ще ги стигнем, никога....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Това обяснява и отрицателният прираст.

    20 14 Отговор

    До коментар #1 от "А в България":

    Такъв просто няма.
    Българите просто бягат от проруската кoчuнa, както и нормалните руснаци от руската кoчuнa.
  • 8 Ми то в Путинландия положението

    8 19 Отговор

    До коментар #1 от "А в България":

    даже е по зле. Там даже малкото останали здрави, прави момчета ги пращат да стават на кюфтета в Украйна. Заради грандоманията на джуджето хаяско.
  • 9 вор

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "А в България":

    Забрави да кажеш , че останаха и тези , които крадат парите за по-високи заплати на хората , някои чак от Канада дойдоха , други вече имат милиарди и вместо да си живеят спокойно и в разкош като богопомазани , пак не мърдат от тук , малко са им , искат още . ...

    Коментиран от #12, #13, #15, #17, #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 веф

    16 5 Отговор

    До коментар #6 от "Тъй ли":

    Понеже сравняваш , а в България как е като член на ЕС ....Какви са заплатите и колко милиона работят в западна Европа ....никаква разлика с Русия, даже като стандарт на обикновенните работници , руснаците май са по-добре от нас .

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Русия са много по зле не от нас

    5 16 Отговор

    До коментар #14 от "веф":

    а от Зимбабве дори.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Булдог

    5 8 Отговор
    Така е вече младите в чужбина ходят,а някои се чудят и ги критикуват че учат толкова чужди езици което вече е напълно нормално.Русофилите само злобеят,а и също за времето на Тодор Живков и комунизма хленчат и говорят.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Не вдигнат ли заплатите

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "А в България":

    няма как да пълнят хазната с данъци. Няма да имаме покупателна способност, следователно и магазините и сферата на услугите няма да плащат данъци. От там и пенсиите и социалните не могат да се вдигнат. Всичко е навързано. Проблемът е, в това, че за бившите комунисти, които след десети се превърнаха буквално в робовладелци сме просто едни червеи. Не ги ли разкараме, ще живеем както живеят в Русия. В кал и мизерия живеят 140 милиона, за да могат да живеят 5 милиона в разкош.
  • 23 гражданин

    7 5 Отговор
    големи работници тия българи, превзеха УК-то, що не работят така у дома, където данъка е само 10 процента, училищата за бедни в УК са бараки, в УК бедния не го смятат за жив, и така е от 1000 години насам, а бедни са 90 на сто от наште емигранти там, вие сте само ресурс за местната олигархия, никой не му пука за вас там, да ви е ясно това нещо, ще ви видим, как ще ви лекува тяхното ЕнЕйчЕс, като остареете, да не ни кацнете после тука, ние да ви лекуваме

    Коментиран от #24

  • 24 Какво да работят тук?

    24 0 Отговор

    До коментар #23 от "гражданин":

    Сервитьори, бармани, чистачки, охранители, таксиметрови шофьори, козметички, маникюристки, масажистки, раздавач на флаери, магазинер в мола и т.н. От тея сфери една държава само обеднява. Сферата на услугите унищожава средствата. В една държава трябва да се произвежда. И то не за вътрешния, а за външния пазар. За да можеш да вбасяш чуждия капитал. Нашите прости посткомунистически богаташи, обаче са толкова кухи, че освен, че разрушиха съществуващите заводи, вместо да ги модернизират с откраднантото, след като ги приватизираха, а построиха само едни хотели, ресторанти, дискотеки, молове или бензиностанции. За толкова им стига акъла.
  • 25 Гост

    9 2 Отговор
    Наема на гарсониера е между 800 - 1000 паунда! Така че, по кротко с хвалбите колко е ‘розово’ там!
  • 26 По темата, моля!

    3 0 Отговор
    И ако нямате какво да напишете, идете да се заяждате и да си изливате гения на друго място.
  • 27 Сенко

    3 0 Отговор
    Чудесно, нашите кога ще ги изравнят с чуждите, че да са радостни и доволни всички, 12 евро х 8 часа-96 евро х 1,95 (грубо) - 187,20,.Но цените трябва да се задържат на тези нива,и ще е приказно да се живее в България. Но докато народа си мълчи и търпи, нещата няма да се случат
  • 28 Александър

    2 1 Отговор
    Поредните вицове от шибаното кралство! Добре, че си вярват! Във всяко херцогство/графство/ стафката е различна! А що не пуб ликуват колко плащат агенцийте и трябва да искаш да ти внасят пенсионни осигуровки! Минал съм по този път, така че хайде да не се лъжем!
  • 29 Александър

    3 2 Отговор
    В Русия на всеки 100000 работни ци 1 от шефовете им живее в рас кош! У нас на 200 работници 1жи вее в раскош! А колко от фондац ий, парламент, комисий и минис три, не помирисвали работа през живота си, живеят в разкош, не говорим , нали!? А колко Манга ли/шкембелий/ но не от работа живеят в ПАЛАТИ?
Новини по държави: