5 Октомври, 2023 05:41, обновена 5 Октомври, 2023 06:28 3 019 10

Ръководителите на държавите от ЕС и на още 19 страни се събират в Гранада

  • испания-
  • гранада-
  • среща-
  • европейски съюз

Те ще обсъдят въпроси от общ интерес, сред които са енергетиката, цифровизацията и развитието на пътната инфраструктура

Ръководителите на държавите от ЕС и на още 19 страни се събират днес в испанския град Гранада, за да обсъдят въпроси от общ интерес, сред които са енергетиката, цифровизацията и развитието на пътната инфраструктура, предаде БТА.

Предвижда се в срещата да се включат държавните и правителствените ръководители на Албания, Андора, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Исландия, Косово, Лихтенщайн, Молдова, Монако, Черна гора, Северна Македония, Норвегия, Сан Марино, Сърбия, Швейцария, Турция, Украйна и Великобритания.

Последната среща в този формат заедно с лидерите на държавите от ЕС се състоя по-рано тази година в Кишинев и включваше и Азербайджан. Този път азербайджанският президент Илхам Алиев е отказал участие заради напрежението с Армения. От съображения за сигурност не е потвърдено присъствието в днешната среща на украинския президент Володимир Зеленски.

Утре държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС ще заседават самостоятелно, като се предвижда да обсъдят въпросите за подкрепата за Украйна, миграцията, енергийния преход. В срещите България ще бъде представлявана от премиера Николай Денков.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 М и л е н е

    6 4 Отговор
    Изглежда,ти не си запознат с реда в д о й ч е в е л е.Ще ти обясня.Пускаш новината,разбира се,а н т и б ъ л г а р с к а, а н т и р у с к а. п р о а м е р и к а н с к а. и веднага пи шеш 2-3 чи тател ски коме нт Ари.С които да под кре пяш. сам себе си.Хитричко,нали

    Коментиран от #4

  • 3 ГОЛЯМ СМЯХ

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ако мъ yнодиш, шъ ти дам pyбли!
  • 4 ГОЛЯМ СМЯХ

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "М и л е н е":

    И на теб шъ дам pyбли!
  • 5 Ний ша Ва упрайм

    6 3 Отговор
    пак некоя идиотщина ша наложат
  • 6 потомствени чиновници

    11 2 Отговор
    Пореден вояж на преситените и бездушни чиновници? Поредна среща, съвет, форум, дискусия, и дрън-дрън на тема как да размахваме пръст, да покажем фанатизма и склерозата си, да се намажем на Зеленски и да оплюем Русия? Без да знаем защо. На Урсула и Мишел, целите им семейства са на привилегии от години във властта.
  • 7 ВРЕДНИ НИКУМО НЕНУЖНИ СБИРЩИНИ!!!

    7 1 Отговор
    ВСЕ СЕ СЪБИРАТ ДА ОПРАВЯТ СВЕТА !!!! И ПОНЕЖА СА ВСЕ ГОЛЕМИ УМНИЦИ ,СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ . ДОКАТО ВАСАЛЩИННАТА Я ИМА / А ТО НЯМА КАК ДА Я НЯМА/ , СЪСИПИЯТА ЩЕ ВЪРВИ. ВСИЧКИ ДО ЕДИН С/У ПАГУБНАТА ВАСАЛЩИНА.
  • 8 Някак

    0 0 Отговор
    Смешна бройка
  • 9 Да.........

    1 0 Отговор
    Може пък /да не вярваш/ този път да решат да върнат всички "емигранти" по родните места, където им е мястото. Не знам до кога тази "толерантнос" ще се замъглява мозъците на либералите.

    Коментиран от #10

  • 10 Лошооооооо……, лошо!

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Да.........":

    Може пък /да не вярваш/ този път да решат да върнат всички "емигранти" по родните места, където им е мястото. Не знам до кога тази "толерантност" ще се замъглява мозъците на либералите. В Марсилия срещата с бял човек е цяло събитие. Цяла Италия е залята от снежинки, гледащи кръвожадно. Германия е още по-зле. За малките държавички с 5-6 милионно население, като Швеция и Норвегия, просто не ми се мисли. В Дания не е по-различно, и там, днес много актуално звучи фразата на Хамлет „да бъдеш или да не бъдеш“….. За така наречените бежанци от Украйна и от Русия, дори не споменавам….. Лошооооооо……, лошо!
Новини по държави: