Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 16:00 1 196 41

Посланикът на Израел Йоси Леви Сфари пред ФАКТИ: Въпреки всичко, Израел ще победи!

  • сфари-
  • зраел-
  • посланик

Ще се борим за опазване на живота и свободите на всички наши граждани, като се придържаме към ценностите на свободата, демокрацията и зачитането на човешкия живот, казва дипломатът

Посланикът на Израел Йоси Леви Сфари пред ФАКТИ: Въпреки всичко, Израел ще победи! - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

В сутрешните часове на 7 октомври 2023 г. терористичните организации „Хамас“ и „Палестински ислямски джихад“ започнаха нова война срещу Израел: кръвожадни отряди палестински терористи пробиха граничната ограда и нахлуха от Ивицата Газа в Израел, извършвайки варварски погроми по улиците и къщите в израелските села и градове край границата, избивайки безразборно всеки израелец на пътя си, без оглед на пол и възраст. Едновременно с това, същите тези организации започнаха мащабна офанзива с изстрелване на хиляди ракети и снаряди, насочени към населени места, от Беер Шева през Тел Авив до Йерусалим. Това се посочва в официално изявление на посланика на Държавата Израел в България Н. Пр. Йоси Леив Сфари, изпратено до ФАКТИ.

„Към момента броят на израелските жертви, предимно цивилни, възлиза на над 1200 убити и повече от 2900 ранени, а десетки израелски граждани са били отвлечени и взети за заложници в Ивицата Газа. Кадри, на които терористите извършват варварските си безчинства, убийства и грабежи, се разпространяват в социалните мрежи, заедно със снимки на палестинци в Газа и на Западния бряг, които раздават бонбони и изразяват радостта си от тези чудовищни престъпления. В този прекрасен слънчев съботен ден, народът на Израел трябваше да празнува Симхат Тора, последния свещен ден от празника Сукот. Ужасяващата палестинска атака хвърли в шок неподозиращите стотици хиляди израелци, които живеят в пасторалните провинциални селища около Ивицата Газа, тръгнали да се молят в синагогите или да прекарат уикенда с приятелите и семействата си. Стотици невинни хора, които празнуваха на музикален фестивал сред природата, разхождаха се по улиците или просто си почиваха спокойно в домовете си, бяха хладнокръвно избити от зверските джихадистки терористи, мотивирани от същата отвратителна идеология като Ислямска държава. Това, което трябваше да бъде ден на радост, се превърна в ден на скръб и траур“, са казва още в съобщението на посланика.

„Точно 50 години след изненадващото нападение на арабските армии срещу Държавата Израел, което постави началото на войната Йом Кипур през 1973 г., Израел отново се оказва атакуван от изпълнени с омраза врагове, които пренебрегват международното право и хуманитарни норми и демонстрират готовност да извършат най-тежките военни престъпления. „Хамас“ не жали средства, за да осъществи разрушителните си планове. Защото наистина тази атака е планирана предварително и без всякакъв претекст за нея. Размерът на средствата, които „Хамас“ и „Палестински ислямски джихад“ инвестират във военните си усилия, доказва, че те инвестират именно там по-голямата част от икономическата помощ, която получават. Техният явен приоритет не е благосъстоянието на жителите на Газа, а унищожаването на Израел. Междувременно, именно Израел напоследък се опита да облекчи тежкото положение на цивилното население в Ивицата Газа и да насърчи икономическата и хуманитарна помощ. За съжаление, за „Хамас“ животът на гражданите на Газа няма особена стойност - те са просто евтини пионки, които терористите използват за погубването на живота на израелските граждани. Терористичните организации действат умишлено от гъсто населени райони и в близост до хуманитарни институции в Газа. По този начин те извършват двойно военно престъпление, като безразборно стрелят по израелски цивилни и използват жителите на Ивицата Газа като живи щитове“, допълва посланик Сфари.

„Атаката на „Хамас“ срещу Израел миналата събота не би могла да бъде реализирана без активната подкрепа - както финансова, така и военна, на режима на иранските аятоласи, който работи неуморно за дестабилизиране на региона и света, за разширяване контрола си над Близкия изток и насърчаване на своята ислямска революция. Иран действа чрез своите подставени лица – в случая „Хамас“ и „Палестински ислямски джихад“, но и „Хизбула“ в Ливан, хусите в Йемен и шиитските милиции в Ирак. Въпреки всичко, Израел ще победи! Независимо от високата цена в човешки животи, която платихме сега. Ще се борим за опазване на живота и свободите на всички наши граждани и ще преодолеем настоящото предизвикателство, като се придържаме към ценностите на свободата, демокрацията и зачитането на човешкия живот, които споделяме със свободния свят. Солидарността и правото ни на самозащита е признато от многобройните приятели на Израел в международната общност, които не искат мракобесните сили да успеят и да застрашат още повече усилията за мир и стабилност“, завършва посланикът на Израел.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 13 Отговор
    Пятница 13 ще има показно като в Бейрут.
  • 2 да де

    14 5 Отговор
    Това ще е пирова победа.
  • 3 така така

    32 7 Отговор
    Mръсен еврейски соросоид!! Хамас ще ви оправи..
  • 4 Ами

    29 7 Отговор
    Целият проблем е в това, че Израел е изкуствено съставена държава, отнемайки територията на палестинците.

    Коментиран от #8

  • 5 Злати Минкова

    10 2 Отговор
    Хигиената е важна. Мийте си ръцете 👐, използвайте сапун. 🧀👏

    Коментиран от #15

  • 6 Жалки мадии

    33 3 Отговор
    "Факти" дайте мнение и на другата страна в конфликта - гледната точка на палестинците!Посолството ли ви забранява!?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хане Аспарухоски

    3 19 Отговор

    До коментар #4 от "Ами":

    И знаеш ли отворко къде са живяли евреите преди 2-3 хиляди години,или пееш песента на българските русофили?Изкуствено създадена,хахахаха,а преди да дойдат твоите прадеди тук не са ли живяли други хора или това им е била запазена земя?

    Коментиран от #11, #32

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Да живее ю туб!

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хане Аспарухоски":

    Прати ми я ю туб. По рождение съм високоинтелектуален антропоид, въплътен за поредно прераждане на планетата Земя в плътноматериално тяло. Освен плътноматериални цивилизации, съществуват и тънкоматериални. Ако не си почистиш смрадливото жилище, скоро домашният дух ще ти напомни за себе си.

    Коментиран от #16

  • 11 грух

    11 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хане Аспарухоски":

    и кажи къде са живяли точно вреите преди хиляда години, с точни адреси, ти да не си бил районен инспектор тогава там, пиле ?

    Коментиран от #17

  • 12 С цената

    3 0 Отговор
    на колко жертви?Колко народ ще бъде убит ?
  • 13 Лорда

    4 0 Отговор
    Леле,леле.Тоя вчера ми прави тръби на Камбаните.Подмолен плъх !
  • 14 Реалист

    3 0 Отговор
    Сълзи сополи и л.. навсекъде у израел:)
  • 15 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Злати Минкова":

    Друго ко да мият израелтените?
  • 16 Хане Аспарухоски

    2 10 Отговор

    До коментар #10 от "Да живее ю туб!":

    Високочел путинофил си ти,пожелавам ти да се върнеш в соца,а той е в Раша и Северна Корея,заминавай за там ,защото им трябват умници като теб,а не да лаеш зад компа

    Коментиран от #37, #38

  • 17 Хане Аспарухоски

    0 7 Отговор

    До коментар #11 от "грух":

    Ако си христянин ще знаеш,но русофилите сте атеисти и вярвате само в Бог Володя
  • 18 Aлфа Bълкът

    11 0 Отговор
    Той сутринта говореше за някакви антисемитски вълни в Ню Йорк и Сидни. Една баба се оплака, че високообразованите американци били на страната на Палестина. Що тъй отвсякъде ги гонят тези хора?
  • 19 Да кажа

    7 0 Отговор
    ООН и САЩ са ВИНОВНИ! АКО ПАЛЕСТИНЦИТЕ СИ ИМАХА ДЪРЖАВА ТИЯ КРЪВОПРОЛИТИЯ НЯМАШЕ ДА ГИ ИМА! КАКВО ДА ОЧАКВАШ ОТ НАРОД ПОСТОЯННО ПРИТИСКАН,ТОРМОЗЕН,УНИЖАВАН И ПРИНУДЕН ДА ЖИВЕЕ
    В ЗАТВОР ПОД ОТКРИТО НЕБЕ! ХУБАВО Е ПОНЯКОГА ИСТИНАТА ДА СЕ КАЗВА! КОГАТО ЖИВОТА И ПРОСПЕРИТЕТА НА ЕДНИ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА НЕ СА ПРИОРИТЕТ НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ СЕ СТИГА ДО НАСИЛИЕ ВЗЕМАЩО НЕВИННИ ЖЕРТВИ!
  • 20 Една тъпа

    3 0 Отговор
    Сценария ти не върви ,не може една не истина да се изправи срещу една ИСТИНА...Времето е ситото ....!!!
  • 21 Абе

    1 0 Отговор
    Циганетата там са 7 милиона. Не мож да ги избият всички. Ще трябва да им дадат граждански и политически права. Иначе ще си живеят така по бункерите още много време. И ще треперят. Както им харесва.
  • 22 Аре ходи се лекувай плъх смотан

    4 0 Отговор
    =====придържаме се вика към ценностите на свободата, демокрацията и зачитането на човешкия живот, казва дипломатът======= нацист гнусен
  • 23 Кой знае кой или ,някой друг

    4 0 Отговор
    Този да си тръгва с първият полет..Не си добре дошъл тук....
  • 24 Никой не може да реши проблемите им

    3 1 Отговор
    И едните е другите са племена с пещерен манталитет. Никой не може да им помогне. Ще продължават да се избиват. Тяхна си работа. Да се избиват.
  • 25 Коментар

    3 0 Отговор
    Е,така е.Палестина няма шанс.Обаче на хората не им се гледа геноцид.Отворете хуманитарен коридор за жените и децата.Холокоста ви е много променил.Едно време сте били миролюбиви,в затворени кръгове сте се женили,а сега все едно нацистите са се вселили във вас.Тъжна история...

    Коментиран от #34

  • 26 Нацистаааа,

    4 0 Отговор
    А с ВАС в България ако почнем по същият начин да се придържаме към """"ценностите на свободата, демокрацията и зачитането на човешкия живот а, """ ????? ......... подли същества, нагли
  • 27 Мхм

    5 0 Отговор
    Да не са луди да си затрият основният враг после как ще се жалват и събират милостиня
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Майко мила, майко мила ...гнус

    4 0 Отговор
    Намерил кой точно да говори за """врагове, които пренебрегват международното право и хуманитарни норми"......
  • 30 Аха

    3 0 Отговор
    Държавата Израел няма никаква концепция как да разреши този проблем и подлага собствените си граждани на несигурност и ненужен терор. Палестинците не могат да бъдат избити до крак, както заблудените в Телавив си вярват.
  • 31 Само като му гледам физиономията

    3 0 Отговор
    Дрогирана на снимката .... и си представям какъв нежен ЛГБТ резервист е бил.....
  • 32 Никъде не са живяли за постоянно.

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хане Аспарухоски":

    Били са чергари, катунари и са ги гонили, където и да отидат, защото никъде добро не са сторили. Само проблеми и мърсотии. Точно като сегашните ромляни.
  • 33 Гал

    3 0 Отговор
    Ко викаше , че ония били животни и зверове. Държите ги в концлагер. Хитлер ви трепа на конвейр. А вие що го правите от 48-ма година досега с палестинците,животни и зверове. Участта ви е ... Вие си знаете каква.
  • 34 Никога

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Коментар":

    не са били миролюбиви. Прочети Стария завет.

    Коментиран от #39

  • 35 Ъхъъъъ,

    3 0 Отговор
    """""Израел напоследък се опита да облекчи тежкото положение на цивилното население в Ивицата Газа и да насърчи икономическата и хуманитарна помощ.""""" ......... Друга глупост ще измислиш ли ?
  • 36 Не умувай въобще

    3 0 Отговор
    независима палестинска държава веднага !
  • 37 Баба Цонка

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хане Аспарухоски":

    Пич, аз съм жена.
  • 38 Ти пък в ролята

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хане Аспарухоски":

    на къф се прайш, та да казваш кое е правилно и кое не, кой какъв бил, кого да харесва и с кого да дружи!!!? Я си налягай парцалите и си пий хаповете. Нещо много си си повярвал и на сериозно взимаш. Той ще определя кой къде да заминава! Стягай си бохчата и друм към исраел! Там се прави на отворен и герой.
  • 39 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Никога":

    Те имаха някакъв празник, че са избесили
    10000 персийци. Трябва да се ровя много за да намеря точната информация.
    Не случайно Хитлер казва, ще им приложим старите еврейски закони – око за око, зъб за зъб.

    Коментиран от #40

  • 40 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Aлфа Bълкът":

    Празникът е Пурим и не са 10000, а 75000 Перси!
  • 41 Мечката

    0 0 Отговор
    Това е коронния номер на поклонниците на ЦАР ПЛЪХ - РОТШИЛД, да замесват деца. Ци0нистките фашисти обаче аплодираха 8 години убийствата на руски деца и цивилни в ДНР и ЛНР.
    Нещо да кажете?
    ЧАКАМ САМО МОМЕНТА В КОЙТО НА МЕЧОКА ЩЕ МУ КИПНЕ ЧАЙНИКА И ЩЕ ГИ РАЗХВЪРЛЯ ВСИЧКИТЕ ДО ЕДИН, БАРАБАР С ФЕД, НАТО......... И ТЕМ ПОДОБНИ ЕВРЕЙСКИ МРАКОБЕСНИ СТРУКТУРИ.