Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 06:06 753 6

Журналист е убит при израелски обстрел в южната част на Ливан

  • ливан-
  • израел-
  • журналист-
  • убит

Твърдението е на ливанските военни

Журналист е убит при израелски обстрел в южната част на Ливан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ливанската армия съобщи, че журналист е бил убит вчера от израелски обстрел в южната част на Ливан, където израелските сили и ливанската групировка "Хизбула" са водили ожесточена престрелка, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Израелските военни заявиха по-рано, че силите им са се насочили към инфраструктура на "Хизбула" и са поразили трима души, които са се опитали да изстрелят противотанкови ракети към Израел. Във връзка с информацията на ливанската армия, израелските военни заявиха, че разследват въпроса.

Подкрепяната от Иран "Хизбула" заяви, че е изстреляла ракети по израелската страна.

Позиция в село Манара и че Израел е отговорил с обстрел.

Говорител на мироопазващите сили на ООН в района (ЮНИФИЛ), заяви, че при размяната на удари е загинал един цивилен.

"Ливанските въоръжени сили поискаха помощ от ЮНИФИЛ за седем души, блокирани в близост до Синята линия, близо до гроба на Шейх Абад, по време на престрелка", каза говорителят на ЮНИФИЛ Андреа Тененти.

Той каза, че ЮНИФИЛ са се свързали с израелската армия, за да поискат от нея да прекрати огъня, за да спаси групата. "Трагично е, но един човек загуби живота си по време на този инцидент, а останалите бяха бяха успешно спасени", каза Тененти.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бикът на пътиН

    4 0 Отговор
    Тоя дърт кравар байдън го видях един път да оправя крави и го попитах господине как се казвате, а той ми отвърна не си помня името момко.. и го попитах защо мърсува с кравата и той ми отговори че му се е превиждал че е жена му..

    Коментиран от #4

  • 4 🤣🤣🤣🤣

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бикът на пътиН":

    И на края се спъна и падна
  • 5 Изгубих им

    0 0 Отговор
    бройката вече, а вие пишете за един! Преди един два дни имаше обстрел на група журналисти и оператори, ако не се лъжа от ббс и д-р., които даже не са били в зона на бойни действия, със загинал и ранени.
  • 6 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор
    Русия - Украйна 12 убити журналисти
    за почти 2г война след бърза справка.
    Тези за седмица война са убили 21 репортера!