21 Октомври, 2023 10:17 1 228 6

Сунак се срещна в Кайро с президентите на Египет и Палестинската автономия

  • риши сунак-
  • египет-
  • газа

Британският премиер и неговите събеседници се съгласиха, че е необходимо да бъде позволен достъпът на хуманитарна помощ в ивицата Газа

Сунак се срещна в Кайро с президентите на Египет и Палестинската автономия - 1
Снимка: БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак се срещна в Кайро с президентите на Египет Абдел Фатах ас Сиси и на Палестинската автомония Махмуд Абас, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

Посещението в египетската столица бе пореден етап от обиколката на Сунак в региона с цел предотвратяване на ескалация на конфликта между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас".

Британският премиер и неговите събеседници се съгласиха, че е необходимо да бъде позволен достъпът на хуманитарна помощ в ивицата Газа и да бъдат избягвани цивилни жертви. Сунак се срещна с Ас Сиси и Абас вчера, след като в четвъртък посети Израел и Саудитска Арабия.

Над 1400 души бяха убити в Израел при изненадващото нападение на "Хамас" на 7 октомври, отбелязва Франс прес. Повечето от жертвите са цивилни. Израелската армия твърди, че е ликвидирала около 1500 бойци на палестинското ислямистко движение при контраатаката, с която си върна изцяло контрола върху територията на страната.

Най-малко 4137 палестинци, повечето от които цивилни, са били убити в ивицата Газа по данни на местните власти, контролирани от "Хамас", при израелски удари от 7 октомври.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    8 0 Отговор
    Бой на негри , в тъмна нощ ! Ако не беше през деня , нямаше да успеят да се видят !
  • 2 налюдател

    13 0 Отговор
    "Британеца" по-црн от арабите
  • 3 Венци,ти ли изтегли

    7 0 Отговор
    Късата клечка-дежурен п р о п а г а н д а ,Дойче веле,факти де.Съветвам те да лъжеш по -умерено.Защото,ние българите,се дразним,когато някой ни про бутва. евтини л ъ ж и
  • 4 В същото време у нас

    4 0 Отговор
    По указания на Дилян Султанов Пеевски, Ъкъдимик Глупенков се срещна с Киро Простия, за да обсъдят с Лена "Парапета" дали Асен "Гейниалния" финансист е задвижил поредната кражба.
  • 5 Ний ша Ва упрайм

    6 1 Отговор
    тоя дали си носи килимчи и дали по 5 на ден вири зад.ик?
  • 6 ХА ХА ХА

    0 0 Отговор
    Най лошото творение на човека е еврейн- фашист и черен американец лакей на белия голям чичко в САЩ
    Също и слуга от бивша колония да е премиер....
    Каквито и да ги мислите е хубаво че ви идва краят
    Евреи ционстофашисти аанглосаксонци фашисти евроатлантици