Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 19:45 2 442 7

Седмо евакуиране на една от най-известните френски забележителности

  • версай-
  • франция-
  • дворец-
  • евакуация

Анонимна заплаха за бомба в двореца "Версай"

Седмо евакуиране на една от най-известните френски забележителности - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Дворецът "Версай" беше евакуиран отново днес заради анонимна заплаха за бомба, съобщи управата на туристическата атракция близо до Париж, цитирана от ДПА. Служители по сигурността претърсват помещенията на двореца на френските крале, уточнява БТА.

Това е седмото затваряне на "Версай" в рамките на осем дни заради бомбени заплахи, отбелязва ДПА. Въпреки че вече бе арестуван един заподозрян, сигналите продължават, като за всички тях до момента бе потвърдено, че са фалшиви.

През последните няколко дни във Франция стотици училища, както и регионални летища, бяха принудени да затворят заради постъпили фалшиви съобщения за поставени взривни устройства. Властите казаха, че много от заплахите са отправени от млади хора.

Случаите се увеличиха след убийството на учител от ислямист в северния град Арас миналата седмица, което шокира страната, посочва ДПА. След него във Франция беше обявена най-висока степен на тревога за опасност от терористични актове.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Що не ги затворят?

    8 0 Отговор
    То им стана навик тези дни да не отварят...
  • 2 ХАХАХА

    13 1 Отговор
    Къде е макарона бре ,под полата на баба макароновица ли се е скрил ? От 07 10 ни дума от него . Да не страда от страхова невроза?
  • 3 гал фон дьо гол

    8 0 Отговор
    създаде евроарабия
  • 4 Гошо

    7 1 Отговор
    Те както я карат ,цяла Франция ще се наложи скоро да евакуират
  • 5 Пюр психо

    2 1 Отговор
    Седя и си мисля на баба момчето има ли смелост да направи нещо на двореца както с катедралата не съм сигурна ама ...предполагам ?Тези сигнали са още с идването на баба камила и стареца крал обаче не им попречи да си направят банкета по кралски и всичките милонери от хай лайфа кото ядоха и пиха там с тях в национален музей !А тези хора които организират атентати защо не им идва на акъл нещо да спретне на точното място не на музеи,стадиони....и с невинни хора ?!Аз ли да им давам акъл нека малко по креативно
  • 6 Без име

    1 0 Отговор
    Направиха ги луди "коренните им мургави франсета".Да му мислят,след като толкова години ги събираха от кол и въже!

    Коментиран от #7

  • 7 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Без име":

    Освен да дойдат у нас. Ние сме цъфнали и вързали и ни остава само да плачем на чужди гробища.
Новини по държави: