Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 05:55 1 444 20

ООН: Липсата на гориво задушава Газа

  • газа-
  • оон-
  • гориво

Без гориво няма да има вода, няма да функционират болници и пекарни, предупредиха от световната организация

ООН: Липсата на гориво задушава Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според хуманитарните организации на ООН първите доставки на помощи за ивицата Газа все още не са донесли така необходимото гориво за палестинската територия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Без гориво хората в ивицата Газа, включително децата и жените, ще продължат да бъдат "задушавани", предупреди тази вечер Филип Лазарини, генерален директор на агенцията на ООН за палестинските бежанци.

"Без гориво няма да има вода, няма да функционират болници и пекарни. Без гориво помощите няма да достигнат до тези, които отчаяно се нуждаят от тях. Без гориво няма да има хуманитарна помощ. Липсата на гориво ще задуши още повече децата, жените и хората в Газа", каза той.

Горивото е необходимо, за да се поддържат в действие генераторите на електроенергия в болниците, да се поддържат в действие пречиствателните станции за отпадни води и да се осигури водоснабдяването. Агенцията на ООН за палестинските бежанци ще изчерпи резервите си през следващите три дни, предупреди в изявление Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нено

    21 19 Отговор
    Нагло поведение на терористичните държави САЩ, дивият запад и Израел! Да обстрелваш и избиваш мирни хора, деца, жени, възрастни в болници, училища, църкви, след което евентуално да доставяш гориво ,светлина , вода, храна на загиналите е пълна гавра и заблуда за наивници! Нима милиони хора натикани в тунели ще бъдат нахранени с няколко камиона ,ужким загрижени и лицемерни подеяния от тези дето доставят оръжие на агресивните израелци!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИСТИНСКИЯТ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Живко ОТ варна ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ го
  • 6 един от стадото

    16 7 Отговор

    До коментар #1 от "нено":

    какво предлагаш. Бомбен килим ли като ВСВ и Виетнам. Това е най лесно. Не почвай историята от края и, зачекни я в началото. Кога палестинците са имали държава, никога. А колко възможности са имали, да не кажа много, но няколко. Египет, Ливан, Сирия, Йордания имат ли държави, имат. Били ли са под колониално робство под няколко империи наравно с Палестина, били са. Палестинците и ние сме ги дундуркали, ако не помниш да ти кажа, Не стават за държава, независимо кой стои зад тях. За да основеш държава се иска много, ама много. Не е само да вейш байряк и да сложиш граница. И не само да търсят чуждите кусури, а да видят и своите. Помисли и пиши

    Коментиран от #8

  • 7 Шайка

    10 13 Отговор
    Най големия концлагер е ивицата Газа НОООО на никой не ми пука комунистите евреи убиват палестинци на воля а съвета за сигурност е еврейски ...няма защита ...жал ми е за хората... Бог Исус Христос да им помогне...

    Коментиран от #10, #20

  • 8 Жеков

    10 14 Отговор

    До коментар #6 от "един от стадото":

    Кога Украйна е имала държава? Кога Израел е имала държава? Тъпи опорки

    Коментиран от #17, #18, #19

  • 9 Спорт

    11 11 Отговор
    И руснаците извършвали военни престъпления, а?
    В сравнение с евреите , руснаците са като пеленачета.
    Чудя само защо "демократичните държави" не предоставят оръжие на Палестина, ами предоставят на Израел , нали Израел избиват деца с авиационни бомби? Къде са видеата подобни на това в Буча?
    Защо руснаците в Украйна са окупатори, а израелците в Палестина са заселници?
  • 10 Ти си

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Шайка":

    се погубил с липсата на вещество на раменете ти.
  • 11 Пешо

    11 4 Отговор
    Очакват съчувствие , а защо не мислиха какво ще се случи когато нападаха ? Или най лесното е да прехвърлиш вината от болната на здравата глава .
  • 12 Тити

    11 4 Отговор
    Сами са си виновни никаква помощ не трябва да се праща защото част от нея захранва Хамас.
  • 13 Натаняху

    9 4 Отговор
    Да се обадят на бензиностанцията която се охранява с атомни бомби . Нали шефа и , им заповяда да нападнат Израел
  • 14 всички руzzoфири

    4 3 Отговор
    да се усмихнат подути със син език
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 опаа

    1 3 Отговор
    зеления погълна оръжията на европа, а тия искат всичките горива да изпият. Почвам да смяткам какво ли ще просят от целия свят в следващия конфликт. Залагам на храна и/или вода
  • 17 един от стадото

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Жеков":

    ти кой Жеков си. Ако е оня с бомбения шут добре, ако не, слушай. Израил когато е имал държава, тогава се е наричало царство, по късно стават юдеи, тогава са още израилтяни, хазарите населяващи днешна Украйна още не са приели юдаизма, ти за държава ми говориш. Стават ешкеназита по късно, и пак такива им помагат да основат такава след гражданската война в Русия за кратко, но се о..сират на метеното, В м/у впрочем Русия никога не е управлявана от етнически руснаци
  • 18 Никой

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Жеков":

    Явно историята и политиката не са ти силни страни. Поне не се излагай да пишеш глупости.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Будител

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шайка":

    Какъв Иисус бе...те са мюсюлмани....