26 Октомври, 2023 08:34 1 721 23

Двудневна среща на Европейския съюз. Ще се обсъждат Украйна, Близкият изток и миграцията

  • европейски съюз-
  • украйна-
  • хамас-
  • израел-
  • близкия изток-
  • миграция-
  • заседание-
  • шарл мишел-
  • зеленски

Преди заседанието се очаква председателят на Европейския съвет Шарл Мишел да потвърди подкрепата на ЕС за Украйна и да осъди остро нападението на Хамас

Двудневна среща на Европейския съюз. Ще се обсъждат Украйна, Близкият изток и миграцията - 1
Снимка: Shutterstock

Лидерите на ЕС пристигнаха днес в Брюксел за двудневна среща, на която ще обсъдят въпроси, свързани със сигурността, дипломацията и икономиката.

Срещата ще започне следобед с обсъждане на основните цели на ЕС до 2027 г. и необходимите промени в общия бюджет. Тя ще бъде последвана от обсъждане на помощта за Украйна, в което се очаква украинският президент Володимир Зеленски да участва чрез видеоконференция.

Ситуацията в Близкия изток и въпросите на миграцията също ще бъдат обсъдени на днешното заседание. Очаква се да бъдат обсъдени и отношенията между Белград и Прищина и развитието на ситуацията в Карабах. Утрешният дневен ред ще включва икономически въпроси, свързани с еврозоната, и въвеждането на цифровото евро.

Преди заседанието се очаква председателят на Европейския съвет Шарл Мишел да потвърди подкрепата на ЕС за Украйна и да осъди остро нападението на Хамас срещу Израел по-рано този месец. Г-н Мишел добави, че ЕС ще повтори призива си за незабавно и безусловно освобождаване на всички заложници. Г-н Мишел се застъпва за мирно решение, основано на съществуването на две държави, цитирана от БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    20 2 Отговор
    Миграцията е причинена изцяло от политиката на САЩ във близкият изток,ЕС да наложи санкции на краварите и глоби във размер на издръжката на всички емигранти и бежанци от близкият изток и Украйна !!!!!!!
  • 2 Пак ли

    19 2 Отговор
    Събират ги за да решат колко още от нашите пари да похарчат. В същност те нищо няма да решат.Умственият им капацитет не стига за самостоятелно решение. Само ще потвърдят това което им е заповядано.
  • 3 В.В.П.

    16 2 Отговор
    Тез работят много ,и затуй няма пари..Лапат час екстра ..В следващата пандемия ще затрият пенсионерите ..Много им пречат ..ЕС е котило на неудачници .
  • 4 инфо

    18 2 Отговор
    Тези бездарници и завършени бюрократи отново безмислено ще харчат народна пара. Основно им производство е словестна логорея без смисъл и съдържание. Тотална щета за европейското общество.

    Коментиран от #11

  • 5 Анонимен

    20 2 Отговор
    Струва ми се, че е малко късничко. Лидерите на ЕС, един по един взеха да се събуждат. Европа има огромно количество млади мигранти от Близкия Изток и Африка, които само чакат сигнал за да започнат да действат. Достатъчно е само да излязат по улиците, за да парализират всичко. А ако хванат оръжие?!?!?
    Нали никой не си прави илюзията, че стотици хиляди бедни икономически мигранти могат сами да си плащат на каналджиите хиляди евро за да отидат на Запад за по-добър живот, който така и не търсят, защото не учат, не работят, не правят опити да се интегрират. Европа си вкара автогол и започва да се усеща.
  • 6 В.В.П.

    17 1 Отговор
    Борел пеераза ,каза да се бият до последния Окроп..Това е достатъчно .да се светне човек ,че ЕС е луда крава..Неудачници .боклуци..
  • 7 плюс минус

    15 1 Отговор
    А за гражданите на европейските държави?
    За тях какво ще обсъждате?
    Или не се интересувате от техния живот, работа, здраве, настроения...
  • 8 Мефистофел

    9 1 Отговор
    Абсолютно показно мероприятие на "от никой неизбраните". Тези нищо не решават. Но много добре слушкат, иначе ще ги шкартират и ще назначат друга марионетка. Затова тези длъжнности не са избираеми, за да си назначават послушковци - акушерки, батутаджийки, ... и т.н.
  • 9 Ний ша Ва упрайм

    11 1 Отговор
    тия дармоеди ощи не са излезли с дериктива трябва ли се правят компоти от криви КУРнишони.
  • 10 Мдааа

    14 2 Отговор
    Ще хапнат, ще пийнат и ще пообсъдят! За здравето на ахмаците от гейсъюза!
    Само Путин ще ги оправи тия безделници!
  • 11 Галеници и готованци

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "инфо":

    Важното е, че са добре платени, имат куп привилегии, летят си безплатно, навсякъде вземат тавана на пенсиите и при изтичането на мандата им, им изсипват половин милион евро на куп, да имат да си харчат
  • 12 Мишел

    5 1 Отговор
    Производствената програма на ЕС за производство на 1 000 000 снаряда калибър 155 мм до март 2024 за Украйна е изпълнена едва 30%( източник Блоомберг, вчера).
  • 13 Гост

    6 1 Отговор
    Цифровата Мара ще се включи ли?
  • 14 ей талибани

    6 0 Отговор
    А Началника от Бялата колиба питахте ли го дали имате право на сбирки ?
  • 15 Путин е заплахата за Световния мир !

    1 7 Отговор
    Украинският президент Володимир Зеленски вече го каза и предупреди: "Путин е враг на СВОБОДНИЯ Европейски съюз и иска разрушаването му и възстановяването на диктатурата на "Съветски съюз-2" в Европа" !
    Загуби ли войната Украйна , губи и Европа, Демокрацията и Свободата си....!!!
  • 16 факуса

    4 1 Отговор
    зеления гном що ще дири там, вече и телевизор не може да включат,все той там и дайте ми,нали имат 9% икономически ръст,спрете му помощите
  • 17 КГБ

    1 3 Отговор
    На 10 октомври сутринта света видя кои са фашистите. ХАМАС нападна вероломно държавата Израел. Убийства на 1300 мирни мъже, жени и деца. Грозни изнасилвания на млади жени и отвличане на 212 души в момента държани в подземията на Газа. Преди това ХАМАС проведе ракетна атака с 2500 ракети изстреляни по кибуци, села и градове на Израел. ХАМАСките терористи, стратегически са взели примерът от ВЕРМАХТА, нападнал подло СССР на 22 юни 1941г. На 5 май 1945г., ВЕРМАХТА беше унищожен. Сега предстои операцията по унищожението на фашистката терористична групировка ХАМАС. Те трябва да бъдат изтрити от лицето на света.

    Коментиран от #18

  • 18 на какви

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "КГБ":

    хапчета си?
    Наратива Хитлер-Хамас не върши работа. !300 мирни жертви, спрямо 6500 мирни жертви като отговор на Израел, от които над 2700 деца. Дори не искам да коментирам потенциала за още хиляди мирни жертви, докато Израел изчиства Хамас.
    Ясно е като бял ден - Израел рискува да се запише в човешката история като презряна държава, заради приложения към народа на Палестина геноцид. Мъченика, който се е превърнал в мъчител.
    Ако не се възпрат, то евреите рискуват да бъдат презирани точно толкова, колкото е презиран Хитлер.
    Моралната победа вече е спечелена от палестинците, а сухопътната операция още не е започнала.

    Коментиран от #19, #23

  • 19 КГБ

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "на какви":

    Кой пръв нападна другата страна? ХАМАС нали? Хората отишле на концерт, а муджахидините въоръжени до зъби отишле без причина да убиват. 1400 души ей така невинни бяха убити. 212 отвлечени в подземията на плъховете. Изпросиха си сами бомбите, Сега оле-ле какво стана. Ами да сте мислили. Терористи с терористи.
  • 20 Еротичен масаж

    2 0 Отговор
    Къде е Аналена бе?Ръката ме заболя.
  • 21 спортен масаж

    2 0 Отговор
    Къде е Аналена Бебок бе?Ръката ме заболя.
  • 22 Ръката ме заболя

    2 0 Отговор
    Къде е Аналена Бербок бе-потроших го от лъсканье.
  • 23 стар бюргер

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "на какви":

    Ще ги претоплим в микровълновата ашките,нема а се пуашите.
Новини по държави: