7 Ноември, 2023 05:14 1 053 5

Нетаняху: Израел е склонен на "малки паузи" в боевете в Газа

  • израел-
  • нетаняху-
  • заложници-
  • газа-
  • хамас-
  • палестинци

Премиерът отново отхвърли възможността за прекратяване на огъня без освобождаване на всички заложници в палестинската ивица

Нетаняху: Израел е склонен на "малки паузи" в боевете в Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че Израел ще обмисли "малки тактически паузи" в боевете в Газа, за да улесни навлизането на хуманитарна помощ или да позволи излизането на заложниците, държани от Хамас, предаде globeecho.com.

Той обаче отново отхвърли възможността за прекратяване на огъня без освобождаване на всички заложници в палестинската ивица, която се управлява от Хамас.

Нетаняху даде интервю за американската мрежа ABC News, по време на което той беше попитан кой трябва да управлява Газа след края на боевете.

„Вярвам, че Израел ще носи пълна отговорност за сигурността за неопределен период от време, защото видяхме какво се случва, когато не носим тази отговорност за сигурността.“, каза премиерът.

Здравните власти в Ивицата съобщиха, че израелската бомбардировка е довела до смъртта на най-малко десет хиляди души в Газа.

И Израел, и Хамас отхвърлят нарастващия международен натиск за прекратяване на огъня. Израел казва, че Хамас първо трябва да освободи заложниците. Що се отнася до Хамас, представителите на групировката потвърждават, че няма да ги освободят или да спрат боевете, докато Газа е атакувана.

В отговор на въпрос дали е готов за хуманитарно примирие в Газа, Нетаняху каза: „Няма да има общо прекратяване на огъня в Газа без освобождаването на нашите заложници“.

Той добави: „По отношение на малките тактически паузи, час тук, час там, случвало се е и преди. Мисля, че ще проучим условията, за да позволим навлизането на хуманитарна помощ или напускането на заложниците.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 124

    6 1 Отговор
    Израел е зло като сащ.без тях ще има мир.
  • 2 Тото

    6 1 Отговор
    Този е създание което е готово във името на личните си интереси да убива жени и невинни деца!!!! Но все пак да не забравяме че го прави със подкрепа на краварите !!!!! Скоро и крави и евреи ще живеят дружно на ония свят, на там са тръгнали!!!!
  • 3 Мекере

    6 1 Отговор
    Свобода за Палестина.....Долу Долу Долу ционистите убийци
  • 4 Хаберий

    3 0 Отговор
    Атила до края на дните си съхранил благочестието и затова Тангра винаги му е помагал. Така Урусбаг (Атила) станал единственият владетел, който подчинил целия свят под своята власт, от Къйзъйл-Ибер (Испания) до Именското море (Тихия океан) и Аластугай (Аляска), двата Урума (ЗРИ и ИРИ), Египет, Персия и трите Хина (Индия, Китай и Индокитай), на всички народи в света указал, кой къде да живее.
    Само на джахудите той не дал място на земята, като им казал:”Вие не сте народ, а дезертьори, избягали от войската на българите-абари (хиксосите). След това възприехте лъжливата лабъйтска (левитска) вяра и се предадохте на лабъйтските безчинства - жестокост, коварство, кражби и разврат. Поради това вас Тангра ви наказва с нещастия, болести и уродства. Ако не се поправите, аз вас всички, като болни изроди, ще ви натиря в Сирийската пустиня и там вие ще изпуснете своя нечестив дух! Ако вие след моята смърт продължите да безчинствате, то аз като алп на вашата гибел от Сувар (небесата) ще се върна на земята и ще ви изтрия от лицето на земята!”
  • 5 Дон Козатъ

    1 0 Отговор
    Тая слузеста ци0нистична гад да не би да усети, че света настръхна срещу Израел яко. Това всичко е благодарение на китайската социална мрежа ток тик :) Там няма контрол от западните главатари, няма цензура и се виждат шокираштите кадри на убитите невинни деца при израелските удари.