Last news in Fakti

19 Ноември, 2023 09:20 2 835 26

Германия не коментира продажба на Eurofighter на Турция

  • турция-
  • германия-
  • eurofighter-
  • реджеп ердоган-
  • коментар

Ердоган увери, че южната ни съседка „ще се развива по-интензивно" в областта на производството на оръжия

Германия не коментира продажба на Eurofighter на Турция - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че по време на посещението си във ФРГ германските власти не са коментирали възможността за продажба на изтребители Eurofighter на Анкара.

"Канцлерът Олаф Шолц не засегна тази тема. Той не коментира дали ще дадат Eurofighter или не. Ние ясно казахме - ще дадат самолетите, тогава ще го направят. Ако не, нямаме ли други възможности да получим самолетите? Да, разбира се. Знаете ли какви стъпки бяха предприети преди получаването на системата за ПВО С-400 от Руската федерация? Америка не ни даде система за противоракетна отбрана, а ние купихме С -400 от Русия. Сега ги имаме", каза Ердоган, цитиран от Анадолската агенция.

Турският лидер изрази увереност, че страната му "ще се развива по-интензивно" в областта на производството на оръжия. „Ние сме на път да се превърнем в нация, която произвежда и експлоатира свои собствени оръжия. Освен това работим, за да задоволим непрекъснато нашите собствени нужди от изтребители“, каза той.

Турският министър на националната отбрана Яшар Гюлер каза на 16 ноември, че Анкара „иска да купи изтребители Eurofighter Typhoon“. Той ги нарече "много способни самолети" и отбеляза, че има планове за "купуване на 40 Eurofighter от Обединеното кралство и Испания", които са дали предварително съгласие. Германия, каза той, не е съгласна.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смех в блатото

    19 39 Отговор
    Сега имате една Ц-400 и нула Ф-35 и така и ще остане :)
  • 2 Еми като тези се

    15 12 Отговор
    Офлянгват, купете си СУ-35С?
    Тъкмо ще са добра комбина с С-400. От една система са. Иначе по време на учения С-400 може да свали Еврофайтерите, понеже за тях те са "враг"

    Коментиран от #3

  • 3 Хммм

    13 12 Отговор

    До коментар #2 от "Еми като тези се":

    Руснаците не си ли свалиха сами един Су-35 с някоя от техните безаналовови ПВОта?

    Коментиран от #5

  • 4 1111

    17 5 Отговор
    Ако само малко се прочете, ще се види, че Eurofighter (Tranche 4, последна модификация) е един от най-добрите, ако не и най-добрия самолет в момента. Много далече са Ф35 и щуротии - там играта е само политока, но не и реални бойни действия. Не случайно струва толкова пари.
  • 5 Да свалиш СУ-35С

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хммм":

    Е голямо постижение на ПВО. Те имат автоматично РЕБ. Значи ракетата трябва да изключи РЕБа, за да го унищожи. Пилотите на СУ-то даже и да не знаят, че към тях лети ракета, то РЕба се включва сам за да я заблуди.
  • 6 редник

    10 2 Отговор
    /...че има планове за "купуване на 40 Eurofighter от Обединеното кралство и Испания".../

    Странно... турците защо не взимат пример от нас?... 😉

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Хммм

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "редник":

    В смисъл?
  • 8 Турците са свободна

    20 6 Отговор

    До коментар #6 от "редник":

    Страна под ръководството на Ердо. Нали фащ се опитаха да го свалят с пуч от власт. Русия го предупреди и Ердо успя да им противостои. От тогава той играе контра на Фащ и НАТОто. Отделно си търгува и договаря с Русия, Иран...все "отлъчени" врагове на западналата "цивилизация"!
    Докато нашите "харвардци" са напълно зависими от фащ. Дават пари, но не получават нищо в замяна и никой не го интересува, че народна пара отива на кино... Предатели са на власт. Толкова открито и ДАНС не прави нищо... Пробита държава сме.

    Коментиран от #9

  • 9 Историк

    6 9 Отговор

    До коментар #8 от "Турците са свободна":

    Вярно е, че сме пробита държава. ДАНС работи за КГБ или както там се казва сега.
  • 10 Дурхан

    16 3 Отговор
    Турция си гони своя национален интерес ..какво лошо има в това !? Защо трябва да се съобразява с интересите на САЩ или Русия ..крайно време е Европа да се освободи от американския колониализъм и да наложи на света европейски ценности
  • 11 гост

    28 3 Отговор
    Ердоган ги попита че него като мюсюлманин го притеснява,че евреи бомбят църкви в Газа ,а дали тях християните не ги притеснява това

    Коментиран от #13

  • 12 Азиатски примат

    7 19 Отговор
    Турция пак купува чужди самолети а защо.Защото Туркеме изостанала технологично кочина.Само Сащ и Западна Европа имат технологично развитие да разработвят сам.То между пералня Бекоми самолет има бая разлика.Азиатците са същите освен Япония.Китай уж много технологични ако не им доставят двигатели от Сащ не могат да си сделат сами.

    Коментиран от #15, #16

  • 13 А ПРИТЕСНЯВА ЛИ СЕ ЕДОГАН

    5 14 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Че мюсюлманите нападнаха Израел на 7 октомври....

    Коментиран от #21

  • 14 Мхм

    3 12 Отговор
    Ето що Шолц се е видял с Ердуган не за да му приказва глупости за Израел а за да му продаде стари бангии.Русия поне има пето поколение Пак фа а Турция е още в 80-те

    Коментиран от #25

  • 15 Дурхан

    16 7 Отговор

    До коментар #12 от "Азиатски примат":

    Ти си българин, колониално зависим от Запада ..също нямаш технологично развита индустрия ...даже нямаш визия за раково развитие ..нямаш и мечта

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Факт

    7 15 Отговор

    До коментар #15 от "Дурхан":

    Да ама България колко е и колко Туркия и като население и като територия и като ресурси.Ердоган само вряка ама за нищо си не стават колкото и да се напъват за велика Ислямска сила например Байрактар канадски двигатели и други части и така.Дори за защитници на Ислямският свят не стават що не скочат на Израел.

    Коментиран от #18, #19, #20, #24

  • 18 Дурхан

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    Причината е изостаналото развитие на Османската империя ..Запада се разви благодарение на алчния капитализъм и колониализъм ,докато Османците подтискаха развитието на капитализма и буржоазията ..едва с основаването на Турската Република преди 100 г станаха капиталисти ..докато Западния капитализъм се финансираше от колониите , Турция изгуби своите доходоносни земи като Либия , Близкия изток , Ирак и почна да финансира капитализма единствено с потта на своите работници ..като Китай ..много труд
  • 19 Дурхан

    11 5 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    България имаше исторически шанс да бъде част от Варшавския договор и благодарение на който се превърна от земеделско царство в промишлено развита икономика с ТЕЦ ,АЕЦ,ОЦК ,ИЦЗ,Кремиковци ,военни заводи , Нефтохим ,торови заводи и други ...но уви с прехода стана само пазар за западния капитализъм ..Турция беше пазар с голямо и младо население , но успява от пазар да се превърне в конкурент на западните индустрии ..и затова Запада прави натиск ..
  • 20 ОСМАНАГИЧ 🇹🇷

    7 4 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    🥳Ердоган е най-добрият приятел на Израел в Близкият изток .Всеки ден отплават по седем кораба с горива, стомана и хранителни стоки за Израел .🤑

    Коментиран от #22

  • 21 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "А ПРИТЕСНЯВА ЛИ СЕ ЕДОГАН":

    Всичко е под контрол.....Задай си въпроса кого нападна Ирак,че беше унищожен. Също си задай въпроса кого нападна Либия, че беше унищожена.
  • 22 Свиквай

    8 0 Отговор

    До коментар #20 от "ОСМАНАГИЧ 🇹🇷":

    Арабите не са турци и обратното
  • 23 Германия

    12 2 Отговор
    Се репчи оти се сглоби нов блок за създаване на ново поколение изтребител между UK,ИСПАНИЯ, ИТАЛИЯ ЯПОНИЯ и ТУРЦИЯ и лекинко я пуснаха по пързалката. Между другото Турския изтребите я гласят за декември месец да извърши първия си полет. Тези тайфуни им са нужни за да покрият цифрите от плануваните за бракуване ф16 идните години. С две думи хамерите загубиха тотално Турския пазар за хвърчила.
  • 24 Хаха

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    Най - глупавия пример ще дадеш явно . Какво не стават ? Ти би ли тръгнал на война сам срещу други държави ,когато знаеш че имат подкрепа от западните държави ? Войната не е игра да ти кажа.
    И какво като са канадски двигателите то така се почва ,сега направи собствени ама си изостанал. Ти да мислиш ,че американските произведени оръжия са напълно американски или руските са напълно руски ? Това е така защото яко придобиването на нещо е по изгодно или са по добри и използвани и ти можеш да го купиш като част за своите продукти ,само не трябва да много критични или ако си нов и нямаш собствени така се прави .
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 1234321

    0 0 Отговор
    "Германия не коментира продажба на Eurofighter на Турция"

    а приятелите казвали направо в очите
Новини по държави: