Last news in Fakti
  Тема: Украйна

24 Ноември, 2023 15:48 1 396 22

До март 2025 година! Германия удължи защитения статут на украинските бежанци

  • украйна-
  • война-
  • бежанци-
  • германия

Това означава, че тези лица не е необходимо да подават молби за удължаване на статута си на постоянно пребиваващи и да се срещат с имиграционните власти

До март 2025 година! Германия удължи защитения статут на украинските бежанци - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Разрешенията за пребиваване на бежанците от Украйна, избягали заради войната и получили защитен статут в Германия, ще бъдат удължени до 4 март 2025 г., съобщи германското вътрешно министерство, цитирано от Ройтерс, пише БТА.

Горната камара на германският парламент е одобрила указа на министерството, се казва в изявление. Това означава, че тези лица не е необходимо да подават молби за удължаване на статута си на постоянно пребиваващи и да се срещат с имиграционните власти.

Още новини от Украйна


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор
    Браво
  • 2 Украйнка в Бургасе

    15 4 Отговор
    Ту много хубав нас и ний няма прибирами си в акрайна, лято Сланчеви брег , държава трйебе плаща ни, сига отива на ски
  • 3 Дремяет ми на хойой..

    8 1 Отговор
    Отоплението,ракията и мръвката съм ги натаманил,който му се ще,да си се тръшка..
  • 4 Бесен-_ Язовец

    17 2 Отговор
    Хранят немците тая г.няс покраинска
  • 5 Володемир Зеленски

    15 0 Отговор
    Пича с качулката що не е на фронта?!

    Коментиран от #8

  • 6 българин в Германия

    9 3 Отговор
    Ужас. Значи моите комшии, ще трябва да ги търпя още една година и половина. Не знам от кое село се домъкнаха, ама са супер селяци. Все едно, че съм в циганска махала. Дано путлер по-бързо си прибере войниците и да свършва войната, че не ги изтрайвам вече.

    Коментиран от #10

  • 7 За кво са ни?

    12 3 Отговор
    Тези са скачали и викали по площадите : Москаляку на гиляку и кто не скачат тот москал.
    Па сега ми идват тука да ги храни Германия? Да си ходят там и да се радват на войната , която създадоха
  • 8 до Зеления

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Володемир Зеленски":

    Защото според някакъв техен закон, щом си многодетен баща, си освободен от мобилизация.
  • 9 Ха, така,

    15 1 Отговор
    Пазете ги, пазете! В украйна ги пращат на фронта, а вие ги пазите повече от германците. Обаче, един ден, като ви запукат германците, не знам вас ще има ли кой да ви пази! Ааа, сетих се, ще избягате в украйна. Дано и нашите управници дойдат при вас!
  • 10 А, ще ще бягат

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "българин в Германия":

    Да не са луди... От януари дебилите зелени качват бюргергелд и няма смисъл да се работи. Тези ще видят тука, докато не умрат. Има гратис софра, за кво да бягат там на мизерията ?
  • 11 Гориил

    8 1 Отговор
    Германия отчаяно търси мозъци и работници.За да не загуби и първото, и второто, Берлин даде на кандидатите за германско гражданство допълнително време. Това е разумно и полезно за германската икономика. Самите германци не искат да бъркат бетон за строителни обекти и да стоят нощни смени във фабриките.Подобна болест е плъзнала и в Русия, където няма да намерите нито багерист, нито кранист със славянска външност.
  • 12 Пьотер мотер

    13 2 Отговор
    Значи да си украинец на днешно време в Европа и България...
    Да те хранят и поят безплано и джебни да ти броят, ти купят скъп жип да си караш и тека нататека...
    Бравос солидарност но после Европейските бежанци къде ще бегат у Саудитска Арабия ли - надали ?!?

    Коментиран от #14

  • 13 сиско

    4 2 Отговор
    Ко да прави, работна ръка трябва.
  • 14 СТИГА БЕ

    2 8 Отговор

    До коментар #12 от "Пьотер мотер":

    ЕС плаща.......само дрогарите и копейкаджиите не го разбраха
  • 15 КОЛКОТО ПОВЕЧЕ УКРАИНЦИ У НАС

    4 7 Отговор
    Толкова повече смучем евраци от ЕС.

    Коментиран от #19

  • 16 Мухаа,хаа!

    9 1 Отговор
    Като им удължат,през 2025 с още една година ( на 100% сигурно,такава е Директивата) след това не могат да ги мръднат от дойчланд на милиметър.След подобен срок доброволно предоставян от държавата, са длъжни да им дават статут на граждани,на Дойчланд.Тогава ще усетят що е то гоголска престъпност на висш уровен.
  • 17 По добре

    5 1 Отговор
    украинци отколкото афгани, мароканци, тунезийци, алжирци, сирийци, иракчани, сомалийци. В Украйна наистина има война, а тия дето съм изброил какво правят в ЕС освен да лентяйстват.
  • 18 тез пък

    3 0 Отговор
    То германците ще скочат накрая и ще им бягат политиците към Украйна.
  • 19 дълбоко

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "КОЛКОТО ПОВЕЧЕ УКРАИНЦИ У НАС":

    си заблуден - толкова повече твоите данъци отиват за тях, а за подобряване на живота в България и този на самите българи, финанси не остават.
    Туй то, тези навлеци ги изцържаме ние. Процента на хваналите се на работа от тях е минимален, а и защо да работят като им осигуряваме почивка безкрай.

    Коментиран от #20

  • 20 Асан

    2 5 Отговор

    До коментар #19 от "дълбоко":

    Ганъо, а това че много твои сънародници седят на социал-съответно на гърба на немците, не ти ли хрумва в лейката? Ти голям спасител на бежанци се извъди.. а колко пари ЕС наля в държавата ти нещо не ти е удобно да помниш.

    Коментиран от #21

  • 21 дълбоко

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Асан":

    си заблуден относно далаверата с парите на ЕС - това поне е публична информация. България до скоро наистина беше държава, която получава повече, отколкото дава, но разликата никога не е била голяма, та да се определи като жизненоважна. Виж, това че масово се легна на кълката на парите от ЕС, забави истинското рзвитие на икономиката и доведе до ненормалното изкрияване държавата или ЕС програмите, отново да бъдат най-големия инвеститор. Така напредък трудно се постига. Затова и вървим с мижави стъпки.
    Относно българите в Германия - по-големия процент от тях работят и честно печелят. Тези дето са отишли, основно заради социалната система на немците не са голям %. Всяко стадо има мърша, това не може да се избегне.
    Аз не съм ОК, моито данъци да отиват за украинци, които две години не искат да се интегрират и да работят. Това е. Не съм длъжен да плащам ничия почивка, еле па на хора, които овикаха махалата, когато решиха да ги местят във вътрешността на страната. Това не е реакция на бежанци, а на хрантутници, дошли на почивка (вече две години). Ако трябва с данъците да плащаме нечий масраф, то предпочитам парите да се насочат към българите с ниски доходи, чиито деца заслужават не по-малко от украинските, да не коментираме, че нашите деца са нашето бъдеще.

    Коментиран от #22

  • 22 Асан

    0 4 Отговор

    До коментар #21 от "дълбоко":

    Има истина в написаното от теб. Но всеки народ си заслужава управниците. Да не забравяме че ако не беше бункерното джудже Путин, украински бежанци нямаше да има. И ти нямаш вина, но и те нямат. Патова ситуация. Но със злоба към тях резултат няма да има- сценария е написан от други. А за децата в Бг не искам да говоря, тя демографската статистика е толкова тъжна, че коментари са излишни.
Новини по държави: