26 Ноември, 2023 05:55 1 581 8

Северна Корея провежда първи местни избори с повече от един кандидат ВИДЕО

  • северна корея-
  • местни избори-
  • гласуване-
  • кандидати

Властите призоваха хората "да изпълнят задълженията си като членове на републиката"

Северна Корея провежда първи местни избори с повече от един кандидат ВИДЕО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Северна Корея призова жителите да гласуват и да "изпълнят задълженията си като членове на републиката" на първите местни избори в страната с повече от един кандидат в неделя, предаде YONHAP NEWS.

Пхенян трябва да проведе местни избори, за да избере нови депутати за местните събрания на провинции, градове и окръзи в цялата страна. За да се въведе конкуренция в изборната система, някои избирателни райони издигнаха по двама кандидати.

Съгласно наскоро преработения изборен закон, Северът проведе предварителни избори, за да вземе решение за окончателни кандидатури за нови депутати в местните събрания, след преглед на квалификациите на двама кандидати. След това на крайния кандидат бе позволено да се срещне с избиратели по време на предизборната си кампания.

„Членовете на високодостойната република трябва да изпълняват задълженията си“, каза "Родон Синмун", главният вестник на Севера, в редакционна статия, казвайки: „Хората могат да погледнат назад към любовта и вниманието, което са получили от партията и държавата, чрез изборите. "

Вестникът пише, че изборите са „важна политическа възможност“ за избиране на депутати, които са „твърдо признати като хора, които се стремят да намерят и направят дори само едно нещо, което е смислено и добро за държавата и хората“.
В отделна статия вестникът критикува избирателната система на САЩ като „рекламирана като честни избори, основани на свобода и равенство“, но всъщност е „софизъм, целящ да прикрие истинския характер на едно гнило и болно капиталистическо общество“.

Вестникът също така твърди, че има много изисквания за участие в избори в САЩ, като раса, богатство и ниво на интелигентност, добавяйки, че изборните резултати в капиталистическите общества до голяма степен зависят от подкупването на избиратели.

Северът провежда местни избори на всеки четири години, а броят на местата се определя от населението на всяка област. Но на изборите се гледа като на формалност, тъй като кандидатите се избират от управляващата партия на Севера и само се утвърждават на поста.

Министерството на обединението на Южна Корея заяви, че неотдавнашната промяна в избирателната система на Севера не показва въвеждането на свободни избори в изолирания режим и по-скоро се разглежда като опит за управление на общественото мнение на фона на продължителни икономически затруднения.

ФАКТИ ви предлага кадри от последните местни избори:


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Швейк

    14 0 Отговор
    Ще гласуват както им е наредено и за когото им е наредено.
    Няма 6-5.
  • 2 Петър

    4 3 Отговор
    Тази част от публикацията най ми хареса:
    "Вестникът също така твърди, че има много изисквания за участие в избори в САЩ, като раса, богатство и ниво на интелигентност, добавяйки, че изборните резултати в капиталистическите общества до голяма степен зависят от подкупването на избиратели".
  • 3 При нас

    6 4 Отговор
    Какво като има много кандидати, след изборите крадат заедно.
  • 4 Хххх

    10 0 Отговор
    Нема да гласува ма шъ играе калайката
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аналитик

    3 1 Отговор
    Макар,че избори с повече от 1 кандидат,е истинска какафония
  • 7 Червен кхмер

    2 1 Отговор
    Даже в С.Кория вече има по двама за разлика от Рашистан назначени.
    Въпрос че към нашенските безродни русороби.Късия пу с колко процента ще напише Избирателната комисия 85% или 95%.
  • 8 не е република

    2 0 Отговор
    А е абсолютна монархия, щом се предава власта от баща на син е така, даже не е президент а е велик вожд и вечен генерален секретар на партията.
Новини по държави: