Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 07:19 1 031 1

Компенсации на хора засегнати от престрелките с Израел ще бъдат изпратени от "Хизбула"

  • хизбула-
  • израел-
  • ливан-
  • компенсации

"Хизбула" е изградила система от здравни и социални услуги, насочена основно към поддръжниците му

Компенсации на хора засегнати от престрелките с Израел ще бъдат изпратени от "Хизбула" - 1
Снимка: Shutterstock

"Хизбула", ливанското шиитско движение, заяви, че е започнало да изплаща компенсации на фермери и на други хора, чиято собственост е била увредена при сблъсъците и престрелките с Израел по ливанско-израелската граница, предаде ДПА.

Хасан Фадлала направи изявление в този смисъл, депутат от блока на "Хизбула" в ливанския парламент.

Изявлението бе направено на възпоминателна церемония на боец на "Хизбула", загинал при израелски обстрел.

Депутатът заяви, че понастоящем представители на "Хизбула" обикалят селата и градчетата по фронтовите линии, за да оценят щетите.

Източник от "Хизбула" заяви пред ДПА, че движението е започнало да изплаща компенсации на хора, които "са загубили добитъка си при израелски обстрел, които са загубили маслинови насаждения и на чиито къщи са били нанесени материални щети, основно в районите, намиращи се близо до границата" на Ливан с Израел.

Движението "Хизбула", което разполага с подкрепата на Иран, е изградило система от здравни и социални услуги, насочена основно към поддръжниците му.

Откакто през октомври започна войната между палестинското ислямистко движение "Хамас" и Израел, често има престрелки между бойци на "Хизбула" и Израел по протежението на ливанско-израелската граница.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 456

    6 1 Отговор
    Къде е изпратени, къде е изплатени? 🤣😭😭. Аман от този български език.