3 Декември, 2023 05:42 1 142 14

Нетаняху: Израел ще продължи наземната операция в Газа, докато не постигнем всички цели

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • бенямин нетаняху

Ако Хизбула влезе в разширена война, тя ще унищожи Ливан сама, заяви премиерът на еврейската държава

Нетаняху: Израел ще продължи наземната операция в Газа, докато не постигнем всички цели - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израел ще продължи наземните операции в Газа, докато не бъдат постигнати всички негови цели, потвърди израелският премиер Бенямин Нетаняху на пресконференция в събота, предаде CNN

„Ние ще продължим войната, докато постигнем всичките си цели, а не можем да постигнем тези цели без наземни маневри“, каза Нетаняху.

„Няма други начини за постигане на тези цели, освен да спечелим, и няма друг начин да спечелим, освен маневриране на земята.“

Нетаняху каза, че целите на Израел са освобождаване на заложниците, изкореняване на Хамас и предотвратяване на "режим на терор" в Газа.

„Трябва да постигнем тези цели, това е единственото, което е важно за мен“, каза той.

Нетаняху говори и за освободените заложници, но отказа да даде подробности за условията, при които са били държани в Газа.

„Има доказателства, че те са преживели ад“, каза той.

По-рано в събота френският президент Еманюел Макрон каза, че израелските власти трябва „да дефинират по-точно своята цел и крайния резултат, който се опитват да постигнат“.

"Какво означава пълното унищожаване на Хамас? Някой мисли ли, че е възможно?", заяви Макрон, добавяйки, че смята, че изкореняването на Хамас ще отнеме 10 години в битки.

САЩ също оказаха натиск върху Израел да бъде по-целенасочен в подновената си офанзива в анклава.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин подчерта в забележки в събота, че защитата на цивилните в Газа е от решаващо значение за дългосрочния успех на Израел срещу Хамас. Говорейки на форум за отбрана в Калифорния, Остин предупреди Израел да избягва да тласка цивилни "в обсега на противника" и да "избягва безотговорната реторика", докато разширява достъпа до хуманитарна помощ в Газа.

Нетаняху също повтори предупреждението си Хизбула да не се намесва повече в конфликта.

„На север ние действаме през цялото време срещу Хизбула, елиминирайки терористичните отряди, изтласквайки ги по-далеч от границата“, каза Нетаняху.

„Ние сме в офанзива и, позволете ми да заявя, ние сме решени да осигурим сигурност както на север, така и на юг; ако Хизбула направи такава грешка и влезе в разширена война, тя ще унищожи Ливан сама“, продължи премиерът .


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 4 Отговор
    Само задълбочавате конфликтът

    Коментиран от #2

  • 2 Русофил

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Териризмът трябва да се изкорени.

    Коментиран от #3

  • 3 Тото

    18 4 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Тероризма не се изкоренява като избиваш невинни деца и жени!!!!! Ако мислиш обратното то имаш нужда от профисионална психологическа помощ!!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Мали

    14 4 Отговор
    Сатаната на Израел!!!
  • 5 Не защитавайте тероризма

    4 16 Отговор

    До коментар #3 от "Тото":

    Там всички са джихадисти, няма невинни.

    Коментиран от #14

  • 6 Ццц

    8 4 Отговор
    Споко, Нетаняху ще завърши целите на своята СВО. И в нито един момент няма да е диктатор, да е империалист, престъпник срещу човечеството, жертва на преврат, болен или умрял, дори и да е политически надживял 4-ма американски президенти, двама от които с по два мандата. Международният съд няма да иска да го арестува, макар той директно да убива деца, не да ги пази далеч от войната. От къде знам ли? Вие не го ли знаете? А защо е така питате ли се или вярвате, че някой ненормалник е решил да сменя световния ред от каприз? Ако е второ вие сте човек с проблеми, най-вече интелектуални. Лесно се манипулирате за едни "истини" и до последно не вярвате на истината. От къде знам ли? Вие не го ли знаете? 🤣
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ПУРКО

    8 1 Отговор

    До коментар #7 от "Гутериш":

    ЗА ДА ГИ ИЗЯДЕ НА ЗАКУСКА И ГАЛЯ ТАКА МИ КАЗА
  • 9 ЕВРОНЮЗ

    8 3 Отговор
    Еврогайците като започнат да купуват еврейска газ, нека не забравят че от тръбите им тече кръвта на Палестинските деца.

    Коментиран от #10, #12

  • 10 ОГНЯР В ТЕЦ БО БО ОВ ДОЛ☝.....

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЕВРОНЮЗ":

    ТО ЗАТОВА НЯМА НИКАКВА....
    ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ...
  • 11 Арафат

    2 8 Отговор
    Пълното унищожаване на "Хамас" трябва да започне от Русия, като вдъхновителят , създателят и организатора на "борците за свобода" на Палестина и на обучаваните , ръководени и финансирани от Русия радикални терористи от "Хамас" ...!!!
  • 12 наблюдател

    1 4 Отговор

    До коментар #9 от "ЕВРОНЮЗ":

    до 9 а от путиновите тръби минаващи през тук тече на украински деца кръвта
  • 13 Гост

    1 1 Отговор
    Всички оказват някакъв уж натиск за нещо ,а всички пазят Израел и ги въоражават...нещо много вонят нещата.Всеки си играе играта за сметка на беззащитните цивилни покрай конфликта.
  • 14 Тото

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Не защитавайте тероризма":

    Ти определяш виновността или невинността на хората по това къде живеят???😂😂😂😂 Абе вие нормални ли сте??!!!😂😂😂😂