Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Декември, 2023 11:43 942 16

Един човек е загинал, а четирима са ранени при руски ракетен удар по Украйна

  • украйна-
  • русия-
  • ранени-
  • загинал-
  • руски ракетни удари

Ударът е първият голям залп от ракети, които Русия изстрелва по цели

Един човек е загинал, а четирима са ранени при руски ракетен удар по Украйна - 1
Снимкa: Shutterstock

В петък сутринта руски военни самолети са изстреляли 19 ракети с далечен обсег по цели в Украйна, при което е загинал един цивилен в централен регион, ранени са още четирима и е повредено промишлено съоръжение, съобщиха от Киев, цитирана от Ройтерс.

Ударът е първият голям залп от ракети, които Русия изстрелва по цели, включително украинската столица, от седмици насам. През последните седмици Русия използва предимно безпилотни самолети за нощните си нападения.

"За съжаление, един човек е загинал. По предварителни данни четирима души са ранени. Всички те са в болница. Двама души са в тежко състояние", заяви областният управител на Днепропетровск Серхий Лисак в приложението за съобщения Telegram.

Противовъздушната отбрана свали 14 пристигащи ракети над региона край Киев и централната област Днепропетровск, заяви говорителят на военновъздушните сили Юрий Ихнат в коментар по телевизията.

Ударът е нанесъл щети на неназовано промишлено съоръжение и на повече от десетина къщи в градовете Павлоград и Тернивка и в село Юриевска, каза Игнат.

Русия е използвала седем бомбардировача Ту-95 за изстрелването на ракетите към различни региони в страната, се казва в изявление на военновъздушните сили.

Ръководителят на военната администрация на Киев Серхий Попко заяви, че целта на атаката е била украинската столица, но всички ракети са били свалени от противовъздушната отбрана при приближаването им.

Отломки от ракети са повредили частни домове в няколко селища в Киевска област, като са изпочупили прозорци и са разрушили някои стени, заяви губернаторът Руслан Кравченко.
Въздушната тревога беше обявена около 07:00 ч. (05:00 ч. по Гринуич) и продължи повече от 2 часа.

Длъжностни лица съобщиха, че по-рано през нощта е извършено ракетно нападение, което е засегнало североизточната Харковска област.

Министърът на вътрешните работи Игор Клименко заяви, че спасители и полиция разчистват отломки, след като атаката е повредила пететажна жилищна сграда, най-малко седем жилищни къщи и 20 автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 като гледам снимката това са паднали

    12 2 Отговор
    отломки от свалена ракета
  • 2 ЕВРОНЮЗ

    19 2 Отговор
    Къде е Зеления пълководец..????, защото " диктаторът от Кремъл" излезе от бункера и му постилат червени килими, ескортиран от 4-ри СУ-та...... А след ръкетното нападение където само една е паднала на земята, имаше ли вертолетни полети Полша - Украйна...... Украйна - Полша...... Полша - Рамщайн..... Рамщайн - Америка
  • 3 Механик

    19 1 Отговор
    Какви са тия ракетни удари бе? Нали казахте, че Русия е слаба, изостанала, а ракетите и свършиха лани?
  • 4 Иван Стаматов

    17 1 Отговор
    Войната е мръсна работа, гинат хора, за да може някои да си пълни джобовете. Но Русия не е виновна за тази война, оставиха ги без избор, до стената. Какво да правят?
  • 5 ХАХАХА

    20 1 Отговор
    А за детето от Брянск жертва на осрайнски обстрел защо не пишете мизерници?
  • 6 БАНко

    18 0 Отговор
    ТОВА ВОЙНА ЛИ Е ??? ДА ПАЗИШ ХОРАТА И ГРАДОВЕТЕ !!! ПОГЛЕДНЕТЕ АМЕРИКАНЦИТЕ В СЪРБИЯ , ВИЕТНАМ , ИРАК , АФГАНИСТАН , СИРИЯ ... ПОГЛЕДНЕТЕ ИЗРАЕЛ В ПАЛЕСТИНА , СИРИЯ ..... ПОГЛЕДНЕТЕ АНГЛИЯ И ХИТЛЕР !!!

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 зеленянинка как настроение

    13 1 Отговор
    Контранастъплениет почна ли?

    Коментиран от #11

  • 9 абе..

    14 1 Отговор
    Време е да се приключи с тва бандерско племе..за да минат под защитата на юнеско-като изчезнал вид..
  • 10 Това,приятел,

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "БАНко":

    е най хуманната война,водена някога в света!Слава на Русия! Само някой да не си помисли,че Русия ще води такава война и с други,ако се наложи-това няма да се случи!Тогава врагът ще изпита изтинската мощ на Велика Русия!

    Коментиран от #12

  • 11 ХАХАХА

    1 6 Отговор

    До коментар #8 от "зеленянинка как настроение":

    Започна контранастъплението! Отдавна!

    Коментиран от #13

  • 12 ХАХАХА

    10 1 Отговор

    До коментар #10 от "Това,приятел,":

    Как липсват данни за хуманното избиване на палестинците дори няма дума за действията на юдеите прави ли ти впечатление?

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 бокоБРАВО КИРОАЛОООХЕРКОВ Е СВОБОДЕН КОЛ

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "ХАХАХА":

    НОВИЯ КМЕТ НА СОФИЯ ПЕРЯЩ ПАРИТЕ НА ДС ЩЕ ИЗДИГНЕ ПАЛЕСТИНСКОТО ЗНАМЕ НА НА КМЕТСТВОТО ...??? В ПАМЕТ НА УБИТИТЕ 14500 ЖЕНИ И ДЕЦА ПАЛЕСТИНЦИ ...??
  • 15 Умирам от смях

    6 0 Отговор
    В същото време в Газа израелците избиват стотици, може би и хиляди дневно, но това е борба с тероризма. Да не се бъркате.
  • 16 Газа

    2 0 Отговор
    Един оживял и 400 “ колатерални “ . Както ги наричаха в Ирак където жертвите бяха 1,500 000
Новини по държави: