10 Декември, 2023 04:45 1 130 3

Израелската армия предаде за гибелта на петима нейни войници

  • израел-
  • хамас-
  • убити-
  • газа

7 000 бойци на "Хамас" са загинали от началото на войната в ивицата Газа

Израелската армия предаде за гибелта на петима нейни войници - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелската армия заяви днес, че петима нейни войници са загинали, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Четирима от тях са били убити при сражения в южната част на ивицата Газа, а петият е починал от раните си, получени при сражение на 7 октомври, се казва в изявление на израелската армия в социалната платформа "Екс".

Израелският съветник по въпросите на националната сигурност Цахи Ханегби заяви, че повече от 7000 екстремисти са били убити във войната срещу палестинското ислямистко движение "Хамас" в ивицата Газа, предаде Ройтерс.

"Това е минимална оценка", изтъкна съветник Ханегби в интервю за израелския телевизионен Канал 12.

Убитите членове на "Хамас" може да са и повече, защото не знаем с подробности какво е положението под срутилите се обекти, както и в тунелите, допълни съветникът по националната сигурност на Израел.

Израелската армия трябва да засили натиска върху терористичната групировка „Хамас“, чиято система демонстрира признаци на разпадане, каза снощи началникът на генералния щаб на израелската армия генерал-лейтенант Херци Халеви, предаде Ройтерс.

„Виждаме терористи, които се предават, което е знак за колапс на системата, знак, че трябва да натиснем по-силно",

каза генерал-лейтенант Халеви по време на среща с израелски войници.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    10 4 Отговор
    Брях да му се не виде Цахи как определи ,че са избили 7000 екстремисти ,те сигурно са имали табели на гърдите "аз съм екстремист." Варвари !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Въпрос ?

    0 0 Отговор
    А защо в БГ. реклами има негри ?