Last news in Fakti

12 Декември, 2023 04:21 2 731 7

Срути се сграда в Бронкс ВИДЕО

  • ню йорк-
  • сграда-
  • срутване

Под развалините може да има затрупани хора

Срути се сграда в Бронкс ВИДЕО - 1
Снимка: Стопкадър от abc7ny.com

Част от шестетажна жилищна сграда в Бронкс се срути, оставяйки открити апартаменти открити и отрязани стени стени, докато пожарникарите претърсваха отломките за жертви, които може да са блокирани под тях, предаде nbcnewyork.com.

Инцидентът стана в понеделник, малко след 15:30 местно време на Phelan Place и West Burnside Avenue в квартал Morris Heights.

Десетки пожарникари сортираха тухлите часове след това, а на върха на отломките бе куче търсач, което следеше за затрупани под развалините.

Служител на магазин, разположен на нивото на улицата на сградата, каза пред Telemundo 47 и NBC New York, че хората в магазина са успели да избягат, защото са чули силен шум, последван от поток вода след спукване на тръба. Това послужило като предупреждение, че нещо не е наред и всички избягали на безопасно място, преди минути по-късно да се случи срутването.

Кметът Ерик Адамс потвърди, че всички в магазина са се измъкнали преди срутването. По-късно кметът сподели в социалните медии, че „към момента няма потвърдени смъртни случаи“.

От пожарната казаха, че няма данни за наранявания към 19:00 часа, въпреки че комисарят на FDNY Лора Кавана каза, че са „силно загрижени, че може да има хора, блокирани под отломките“.

Жилищната сграда е била евакуирана малко след пристигането на първите спешни екипи на мястото на инцидента.

Претърсването на купчината отломки ще продължи „няколко часа, докато намерим някого или потвърдим, че тук няма никой“, каза комисарят.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Артилерийска подготовка

    14 6 Отговор
    В тази ситуация няма място за злорадстване, но случилото се в най-напредналата по всичко страна в света, е най-малкото много учудващо...

    Коментиран от #3

  • 3 Гошо

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Артилерийска подготовка":

    И кое му е учудващото В САЩ ,както и навсякъде е пълно със стари сгради преживяли всякакви преустройства и също с нови не дотам качествени
  • 4 !!!!!

    3 3 Отговор
    Това е стара сграда на гредоред.
  • 5 Даскал

    8 1 Отговор
    " оставяйки открити апартаменти открити и отрязани стени стени"
    Браво на Миленча, главата на редакторите!
    Затова Венци пияндето, пише както му дойде.
  • 6 Зелен Демократ

    6 2 Отговор
    Руска хибридна атака, отново невинни демократични граждани гинат заради мужиците!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.