Last news in Fakti

17 Декември, 2023 04:46 1 087 3

Хиляди недоволни в Израел настояха за ново споразумение с "Хамас"

  • израел-
  • хамас-
  • протест-
  • споразумение

Напрежението ескалира, след като стана ясно, че израелската армия по погрешка е убила трима заложници

Хиляди недоволни в Израел настояха за ново споразумение с "Хамас" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди се събраха отново на протест в Тел Авив с искане правителството да предложи на "Хамас" нова сделка за прекратяване на огъня, предаде БНР. Недоволството ескалира, след като стана ясно, че израелската армия по погрешка е убила трима заложници, държани от "Хамас".

Пред събралото се множество говори и Раз Бен Ами, която преди време беше освободена от плен заедно с повече от 100 души, като част от първата сделка между палестинската групировка и Израел за временно прекратяване на бойните действия. Бен Ами коментира, че е предупредила правителството за възможността да пострадат заложници, но думите ѝ не са били взети под внимание.

Премиерът Бенямин Нетаняху заяви, че инцидентът със заложниците е съкрушителен, но натискът от военните е необходим, за да се върнат у дома останалите заложници. Повече от 100 души остават в плен на "Хамас, допълва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асдф

    1 9 Отговор
    Абе тия не разбраха ли, че с терористи не се преговаря още в началото им казаха, че няма как 100% от похитените да бъдат спасени от тези животни джихадистите. Да преговарят, че те преди време за един израелски войник държан 7 години в плен са искали 1000 джихадиста това ли искате 10 години да ги измъчват в някаква супа да искат подкуп ?

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Асдф":

    А исраил, как ви са?
    Нали точно те са ОКУПАТОРИ!
    ОКУПАТОРИТЕ ТЕРОРИЗИРАТ!
  • 3 Ясно

    1 3 Отговор
    И какво предлагате, както путин не преговаря с терористи и изби стотици заложници