Last news in Fakti

17 Декември, 2023 12:17 1 766 40

СЗО алармира за "кървава баня" в болница "Ал-Шифа" в Газа

  • газа-
  • болница-
  • израел -
  • ал-шифа

Здравното заведение изпитва остри нужди от консумативи, храна и вода

СЗО алармира за "кървава баня" в болница "Ал-Шифа" в Газа - 1
Снимка: YouTube

Обсадената болница Ал-Шифа в северната част на Газа е описана като "кървава баня" от Световната здравна организация (СЗО).

В изявлението на здравния орган на ООН се добавя, че самата болницата "има нужда от реанимация", предаде Би Би Си.

СЗО предаде, че са успели да доставят някои медицински консумативи на Ал-Шифа в събота, но остава „остър недостиг“ на вода и храна.

Ресурсите в Ал-Шифа са допълнително ограничени от огромния брой жители на Газа, търсещи убежище в болницата, каза СЗО.

Въпреки че вече работи с пълен капацитет, повече пациенти пристигат в болницата с физически наранявания и шият разкъсванията по тялото им директно на пода.

Ал-Шифа е най-големият медицински комплекс в Газа и се озова на фронтовата линия на войната между Израел и Газа, след като израелските сили настояха, че Хамас управлява мрежа от подземни тунели под болницата.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 милен к@неф

    3 6 Отговор
    там да те изкъпят
  • 2 КОТарАК

    9 13 Отговор
    с милиардите араби кво стана? най-много да отвлекат кораб , нали?

    Коментиран от #3

  • 3 руzслямците

    8 13 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    са силни само срещу слаби
  • 4 Последния Софиянец

    18 5 Отговор
    Хазарите се кланят на Луцифер и му принасят жертви.
  • 5 123

    27 7 Отговор
    Евреите извършват геноцид с краварите спрямо Палестина да живее демокрацията по краварски срам и позор в бг пълна тишина.

    Коментиран от #8

  • 6 КотРак

    20 6 Отговор
    Някога обвиняваха Саддам че имал химическо оръжие но никога не показаха по точно не доказаха че то го е имало.
    Обвиниха Кадафи за не знам си какво но сега положението на либийците е видно.
    Сега за тунели разправят.
    Но едно да ви я ясно никога няма да ги видите тези СВЪРЗАНИ по между си МРЕЖИ ОТ ТУНЕЛИ.

    Видно е.
  • 7 Пръч

    14 7 Отговор
    Погледнете сред какви популации са евреите и срещу какво са изправени! Вие на тяхно място и с техните възможности щяхте да сте затрили всичко врякащо по сметищата! Така се провежда СВО, а не като Путин, но той няма друг изход, защото срещу него са негови хора от Украйна! Ако сте толкова загрижени, приберете тук палестинците и живейте вие с тях! Дайте им права и не правете като Израел! А Русия как е стгнала до Тихи океан и с какви азиатски народи е трябвало да се разправя през вековете си!? Американците как са оцелели сред племена от апачи, шошони, храбри сиукси и хурони?
  • 8 Историк

    12 5 Отговор

    До коментар #5 от "123":

    Мислейки развих следната теория:
    Путин и Тръмп са в договорка, като Русия принуди Хамас да атакуват Израел, като очаквано след това, евреите удавиха Палестина в кръв. Напълно естествено САЩ подкрепиха и подкрепят зверствата в Газа и от тук пострадва имиджа на САЩ и демократите в частност Байдън! Последните два месеца вследствие на това, популярността на Байдън е паднала под 20% и реално той ще влезе в президентската надпревара де факто губещ предварително...

    Коментиран от #10, #11, #32

  • 9 Карлуково

    7 2 Отговор
    Тия, що не алармират за бума на СИНДРОМ НА ВНЕЗАПНА СМЪРТ/SADC/ и другите сърдечносъдови заболявания, рязко нараснали след поголовното Pfizerиране?!

    Коментиран от #12

  • 10 Да питам..

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    Аз пък, наблюдавайки ставащото, си задавам следните въпроси. Защо, например, нито една съседна или не арабска държава или мюсюлманска такава големи клетви отправяше, големи закани, а не прибраха поне жените и децата от ГАЗА.. не станаха ли по този начин съучастници в цялото това клане? Бяхме свидетели на какви ли не демонстрации по целия свят, на обществен натиск и какви ли не акции, но освен Путин и Ердоган, които подслониха шефовете на терористите, не бе постигнат никакъв друг ефект? На тези два въпроса ако някой ми даде смислен отговор....

    Коментиран от #14, #22

  • 11 Хе-Хе

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    А дължеше победата си срещу Тръмп най вече на емигрантите! Сега част от тях ще са възмутени и няма да го подкрепят.
  • 12 Да ти кажа..

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Карлуково":

    Ами да не си се Pfaizeнирал. Кой ти е виновен?? Ето например аз, вярваш или не, не съм се ваксинирал изобщо и не съм хващал тая гад никога до сега/ да чукна на дърво/ , а жена ми също не е ваксинирана а го прекара три пъти, дори по-леко и от грип. И сега нямам твоите притеснения..ма ич даже.
  • 13 Защо не се

    7 3 Отговор
    говори за хилядите деца, жени,стари хора по "нашите"тв медии убити от израелската армия? Питам, така ли беше в окраина????????????

    Коментиран от #18

  • 14 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #10 от "Да питам..":

    Ако ПРЕСЕЛЯТ, жените, децата, старците, болните...никой няма да остане и така ПАЛЕСТИНА НЯМА ДА СЪЩЕСТВУВА, исраил ЩЕ СЕ НАСТАНИ, ЩЕ ГИ ПРЕВЗЕМЕ, КОЕТО Е И ТЯХНАТА ЦЕЛ!
    ОКУПАТОРА исраел НЯМА МЯСТО В ГАЗЗЕ, исраил Е ТЕРОРИСТИЧНА ДЪРЖАВА!

    Коментиран от #24, #26

  • 15 Батак

    0 1 Отговор
    Същото е! Който иска, ще види. Жертва
  • 16 Делтапланерист с калаш

    1 1 Отговор
    Чакай бе Хамас още ли не са се предали
    Щом терористите от Хамас не се предават значи искат всичко това да се случва на цивилните палестинци
  • 17 Израел трябва да изчезне от картата на

    2 1 Отговор
    Света и ще настъпи мир във близкия изток !!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 18 КекДжи

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Защо не се":

    Нали това е целта на Иран и терористите бе мой..да застрелят малко израелци и после да се скрият между цивилните и да ги ползват като щит..на Иран не му пука за цивилните палестинци
  • 19 Евреите са като кравите

    3 1 Отговор
    Бомбят , стрелят и убиват всички наред .....никои не им търси отговорност !!!!! Това е демокрацията на запада !!!!!!!!
  • 20 Не познахте

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Израел трябва да изчезне от картата на":

    Тия сигани там винаги ще се избиват бе мой..повод там винаги има
  • 21 Ми то .....

    1 1 Отговор
    Хитлер правилно е построил ония камери за сапун .....на които се възмущават много евреите .....но я сега да кажат какво правят тия които щяха да станат на сапун ??????
  • 22 Българските турци

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Да питам..":

    Някой чул ли е вопъл от обикновен прост доблестен палестинец ,който да реве и проси подкрепа от някого като онзи клоун от Киев ?...Всичко си има видовден ! Рано или късно несправедливостта си получава заслуженото ! Палестинците не искат помощ от никого !!!...Те искат само достойно и с доблест , да отстояват своето право над това, което им принадлежи !... Кръстоносците не са за първи път в Йерусалим !...И няма да бъдат прогонени за първи път от там !... Колкото и да не ви се иска да приемете , фактите показват, че Ердоган говори с думите на съвестта на човечеството !!!...Рано или късно справедливата участ настига потисниците !!.....

    Коментиран от #23, #39

  • 23 Да питам..

    1 3 Отговор

    До коментар #22 от "Българските турци":

    Палестинците не искат помощ от никого..ич ма изобщо не търсят. За това Арафат обикаляше и Изтока и Запада да проси пари за оръжие и теоризъм, за това Газа е на издръжка на ЕС И Запада... я кажи колко пари даваше на Газа Европа, колко Русия и колко арабските държави. И щото не искат помощ, шефовете на Хамас се спасиха още на 8 ми ,кой в Москва , кой в Катар, кой в Истанбул. Та като разправяш тия смешки , мислиш ли че някой ти вярва?

    Коментиран от #25, #27

  • 24 Българските турци

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Палестинците не се свършиха от 75 години насам.Не се свършиха и за тия 70 дена . Въпреки че ги избиват , те не бягат и не напускат терена ! Това значи, че никога няма да свършат !...Колкото ги коси с косата си Бпедият конник на апокалипсиса те толкова по избуяват и се множат !!!

    Коментиран от #38

  • 25 Българските турци

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Да питам..":

    За първи път палестинците бият по Израел не с камъни и прашки а със самоделни ракети от водопроводни кюнци и огнестрелни самоделно модифицирани Ерпегета и трофейно оръжие ! За какви доставки и какво модерно оръжие говорите ? Срещу авиацията им от мотопланери са в действие всички Ефки дори най съвършенните Ф-35 ! Най модерната и технологично съвършенна армия е в горещ сблъсък с Хамас и водят ожесточени боеве вече почти 70 денонощия ! Ако беше жив Пикасо , човешката култура и изобразително изкуство можеше да се сдобие с нов шедьовър започващ с буквата "Г"! Западните армии са некадърни в сухопътни войни ! Те знаят да сеят килим от бомби и след това страхливо да карат танкове през Руините !

    Коментиран от #28, #31

  • 26 Да ти кажа..

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Дрън дрън-ярина. Никой не ги иска , защото са им яли попарата. Където са ги приели като хора винаги са омазвали про црпа.. Прибраха ги в Йордания, те тръгнаха да събарят краля, прибраха ги в Египет и от там им биха шута..биха им шута от Мароко, Сирия, Судан.. Смилиха се и ги прибраха в Лван и само за две-три години разсипаха Перлата на източното Средиземноморие. Това е истината. Останалото е лицемерие..Ха сега да нагрибат от боба с големата лъжица и да не пискат много...
  • 27 Българските турци

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Да питам..":

    Аве с кого се сражават израелските войски вече повече от 70 дена ?... С "призраците" на Байдън явно , щом твъдиш че Хамас са се изнизали още на 8 - ми октомври ?!...

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Да ти кажа..

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българските турци":

    Ала бала-- тия ги разправяй на шапката ми.. въоръжени са с руско стрелково оръжие , доставено през Иран. Какво правеше Насрала мислиш в Москва веднага на 8....Отиде сигурно на шопинг тур с частния си самолет ли/ Или отиде да яде тортички в някоя сладкарничка на Арбат ?НЕ си мисли, че рупаме врежето от доматите.. Само че никой от тия дето точеха сълзи и сополи за палестин ците не си направи дори труда да спаси поне десетина деца, а прибраха и подслониха водачите на терористите.. така направиха и Путин и Ердоган,а и всички уж загрижени арабски държави..

    Коментиран от #33

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Историк

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Българските турци":

    Ме сте прав, че западните армии са некадърни-Вермахта бе съвършената армия ръководена от гениални офицери и генерали!

    Коментиран от #34, #35

  • 32 инфо

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Историк":

    "Измислената" ти и "развита" теория издиша тотално. Но нейсе - и в другите ти "писания" нивото е същото.
  • 33 Българските турци

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Да ти кажа..":

    Защо ми пишеш неща с наивитет на 15 годишно тийнейджърче ?...Те руските ракети и стрелково оръжие са като драженца каптагон ,че насралаховци ги мъкнат по джобовете си , а мосад и цру сънуват сладки сънища ! Не ми рисувай анимация тук, ами тичай да си доиграеш игрите с акраните си !

    Коментиран от #37

  • 34 Българските турци

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Историк":

    Руснаците унищожиха вермахта,а американците им вдянаха усмирителни ризи и халки през ноздрите и ги окoшариха в луксозни клетки !...Същата участ споделят и внуците на ония от страната на изгряващото слънце ! Иначе всички на тая планета знаят , че стъпили на земята знаят да се бият турци,германци, японци , руснаци и всички останали от "изостаналия" азиатски свят !...
  • 35 Българските турци

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Историк":

    Американците направиха едно мелле на атлантическия бряг на Нормандия , после засяха всички германски градове от Хамбург до Дрезден с тонове бомби и унищожиха 12 милиона цивилни германци - жени, деца ,старци,...засадиха две ядрени гъби в Япония и от тогава до днес оплакват горките 6 милиона богоизбрани унищожени от злите германци на вермахта ! А америка блестеше с измамни неонови светлини и с блясъка на богатството спечелено от бомбите които разрушиха Европа и останалия свят без да докоснат и милиметър американска земя !!! Сега са на път да повторят същия сценарий !... Испания с "Гуерника" беше началото тогава преди 85 години ! ...Днес Израел... с Газзе ! Бог да пази човечеството от Демоните на Ада !!!....

    Коментиран от #36

  • 36 Да ти кажа..

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "Българските турци":

    Напълно се убедих че в кратуната ти е абсолютен миш-маш.. нерде Гуерника, нерде Америка... на кривата ракета и космоса и е крив
  • 37 Да ти кажа..

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Българските турци":

    Че си просто парче, е ясно, но че си чак толкова.. и на мен не ми се вярваше.
  • 38 Да ти кажа..

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Българските турци":

    Не се пърчи толкова..че както е тръгнало май тоя път са на свършане..а на теб ти остава само кудкудякането..

    Коментиран от #40

  • 39 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Българските турци":

    До 22 ком - пак ли плюеш против украинците бре турски кумунис - кумунис е равно на терорист
  • 40 Българските турци

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Да ти кажа..":

    Те вярват , че са избрани ! Вярват,че са създадени от огъня , а всички останали са от КАЛ !...Огънят е над "керпича" , затова другите са по низши и ги има за да им слугуват !...Вярват , че всички блага на земята са отредени за тях и всички други, които се възползват по някакъв начин от тези блага, са посегатели и врагове за тях ! Затова , когато убиват не е грях за тях , а да им отнемат имуществото и имотите , считат за свое естествено право !... Това е техният талмудски "шериат" !!! Чувам как някои възкликват : - Ега си лъжата !...Ега си антисемитизма !... Ами огледайте се наоколо си и се помъчете да проникнете в дълбочините на РЕАЛНИЯ ни свят !...Какво и кого виждате ?!...