Last news in Fakti

18 Декември, 2023 10:36 842 10

Израел нанася нови удари по Газа, докато ООН е близо до гласуване за помощта

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • оон-
  • гласуване-
  • помощ-
  • удари

В Дейр ал-Бала, централната част на Газа, медиците съобщиха, че 12 палестинци са загинали

Израел нанася нови удари по Газа, докато ООН е близо до гласуване за помощта - 1
Снимка: Shutterstock

Докато Съветът за сигурност на ООН се готвеше да гласува искането на Израел и Хамас да разрешат достъпа на помощи до палестинския анклав, израелските сили предприеха нови атаки през нощта в Ивицата Газа, съобщиха жители, цитирана от Ройтерс.

При един от израелските удари по бежанския лагер Джабалия в северната част на Ивицата Газа в неделя загинаха 90 палестинци, съобщи говорителят на здравното министерство на Газа пред Ройтерс.

При друга ракетна атака срещу къща, принадлежаща на семейство Шехаб, загинаха 24 души, съобщи радио "Хамас Акса". Един медик заяви, че десетки хора са били убити или ранени в къщата на семейство Шехаб и в близките сгради.

"Смятаме, че броят на загиналите под развалините е огромен, но няма как да отстраним развалините и да ги приберем заради интензивността на израелския огън", каза той по телефона в неделя.

В Дейр ал-Бала, централната част на Газа, медиците съобщиха, че 12 палестинци са загинали, а десетки са ранени, докато в Рафах, в южната част на страната, при израелски въздушен удар по къща са загинали най-малко четирима души.

Хората се втурнаха към сградата, за да спасят затрупаните под развалините. Звукът от експлозията е бил "толкова силен, колкото земетресение", разказва пред Ройтерс Махмуд Джарбу, който живее наблизо.

Израелското правителство заяви, че операцията е насочена срещу цели на бойци и че предприема извънредни мерки, за да избегне поразяването на цивилни граждани.

Израелски танков снаряд удари сградата на родилното отделение в болницата "Насър" в Хан Юнис, при което загина 13-годишно момиче на име Дина Абу Мехсен, според говорителя на здравното министерство в Газа Ашраф Ал-Кидра.

Ал-Кидра заяви, че преди това Абу Мехсен е загубила баща си, майка си, двама от братята и сестрите си и единия си крак по време на обстрела на къща в квартал Ал-Амал в Хан Юнис преди няколко седмици.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 2 Отговор
    Германците какво са предупреждавали? Внимание: евреи.
  • 2 Стоядин

    2 3 Отговор
    Да убиваш терористите и семействата им не е грях.

    Коментиран от #5

  • 3 Иван

    3 2 Отговор
    Олаф Шолц и Урсула Фон Дер Лайен трябва да заповядат: всички евреи, пребиваващи на Европейския Континент, да носят обозначителни знаци--- шестоъгълната звезда на Давид.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Факт е,

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Стоядин":

    Преди няколко дена ТРИМА израелски заложници, по времето на обстрела успяват да избягат , насочвайки се към израелските военни с вдигнати бяло знаме и крещейки на ИВРИТ !
    След като си разменят с военните няколко фрази биват РАЗСТРЕЛЯНИ от израелци, защото смелите израелски войници се страхували от провокация и превантивно убили своите сънародници !
    В момента хората в Израел са ужасени от случилото се и не се знае какви ще са последствията...

    Коментиран от #8

  • 6 Никакви помощи

    1 2 Отговор
    Главатарите на хамас са милиардери да си хранят "мирните граждани"
  • 7 Ъъъ

    1 1 Отговор
    Израелците държат всички пари на света не ги интересува оон и всички други измислени организации, имаш пари поръчваш музиката така е било и така ще бъде, като нямаш пари мълчиш, да живее Израел
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.