Last news in Fakti

19 Декември, 2023 16:50 1 462 32

Русия заявява, че няма да има проблеми да заобиколи последните санкции на ЕС

  • русия-
  • санкции-
  • европейски съюз

"Ние просто ще пренасочим продажбите към други региони"

Русия заявява, че няма да има проблеми да заобиколи последните санкции на ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Във вторник Русия заяви, че няма да се затрудни да заобиколи последния пакет от икономически санкции на ЕС, които са насочени по-специално към износа на диаманти.

"Ние просто ще пренасочим продажбите към други региони. Сигурен съм, че това няма да е от полза за тези, които въведоха тези санкции", заяви министърът на финансите Антон Силуанов по време на посещение в Пекин, съобщава държавната информационна агенция ТАСС.

Новият пакет от санкции, приет от Европейския съвет в понеделник, забранява вноса на непромишлени диаманти с руски произход, налага допълнителни забрани за внос и износ на Русия и има за цел да се бори със заобикалянето на санкциите и да отстрани пропуските в тях.

Русия е най-големият производител на диаманти в света по обем. Руската компания за добив на диаманти "Алроса", чиито мажоритарни собственици са държавата и регионът Якутия, отказа да коментира санкциите.

Но във вторник Кремъл заяви, че Русия се е подготвила за най-новите санкции на Европейския съюз, наложени в отговор на нахлуването ѝ в Украйна, което Москва нарича "специална военна операция".

Министерството на външните работи на Русия заяви, че в отговор на новите "недружелюбни, нелегитимни действия" ще разшири списъка на представителите на европейските институции и държавите членки на ЕС, на които е забранено да влизат в Русия.

В понеделник дипломатическата мисия на Русия към Европейския съюз заяви, че опитите за изолиране на руската икономика са се провалили с гръм и трясък и че последните санкции включват "незаконни ограничения, политически шантаж и неоколониални подходи".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако другите региони, където ще ги

    16 22 Отговор
    продават, са толкова доходоносни защо досега не са продавали тези продукти там?

    Коментиран от #6, #10, #19, #29

  • 2 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    11 26 Отговор
    Санкциите работят я си погледнете колите който правите че са от 70 та година .
  • 3 КОТарАК

    13 23 Отговор
    бедно джудже!!! бил си спортист , би трябвало да знаеш кога да се откажеш , преди да почнеш да излагаш себе си , и сборная!!! виж кво направи , колко изби и осакати!!!

    Коментиран от #11, #28

  • 4 Гьобелс

    13 20 Отговор
    Русия та Русия абе кой му пука за тази бивша фалирала бензиностанция, да се трепят там в бахмутово-адеевка и така, все пак така са си решили, това новина ли е? ЕС има правото да избира от кого да си купува каквото си иска
  • 5 Вие сте бунаци!

    9 17 Отговор
    Да бе! Другите региони досега са се чудели откъде да купят и нямало откъде. Диаманти за бижутериини нужди най се търсят в Африка.Там купуват на едро и на каквато цена кажат руснаците.

    Коментиран от #8

  • 6 Традиции

    23 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ако другите региони, където ще ги":

    Другите региони - араби , Китай , Индия са по доходоносни и с повече население .

    Коментиран от #7, #13

  • 7 Цар Долар

    9 17 Отговор

    До коментар #6 от "Традиции":

    Само,че не искат рупии и юани,а доларчета.

    Коментиран от #16

  • 8 1944

    11 16 Отговор

    До коментар #5 от "Вие сте бунаци!":

    и защо африканците ше купуват диаманти? знаеш ли какви находища има там? все едно в сахара да внасяш пясък. еййййй хич не сте стъпвали в училище рООсофилите.

    Коментиран от #18

  • 9 Швейк

    11 14 Отговор
    Обикновените граждани на РФ пак ще си останат бедни, освен ако не обеднеят още повече. Но нищо, те са свикнали.

    Коментиран от #14, #17, #20

  • 10 факуса

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ако другите региони, където ще ги":

    ами щот са имали ангажименти с ес,а те кат не щат други искат
  • 11 КовидманЯк

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК":

    Със сапьорски лопатки въоръжени само, без ракети, долара стана 200, а Путин е мъртъв поне три пъти.
  • 12 КовидманЯк

    14 3 Отговор
    Със сапьорски лопатки само, без ракети, с мъртъв Путин и пак набиват кофите на бандеро-нацистите.
  • 13 Не разбрах

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "Традиции":

    ако е така защо досега не са ги продавали там - от любов към Запада??
  • 14 Моарейн

    18 5 Отговор

    До коментар #9 от "Швейк":

    Лошото е, че все повече обедняват Ханс, Жан, Мигел, Пиетро и наш Ганьо. Като изключим Ганьо останалите не са свикнали, но ще им се наложи да свикнат, при това с бързи темпве.
  • 15 Ами

    16 3 Отговор
    Изведнъж Индия ще се превърне в основен износител на диаманти за ЕС и готово...както е и с дизела
  • 16 Цар Гол Бумага

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "Цар Долар":

    Зелени бумаги за зелени потници и чорапи ...
  • 17 Абе

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Швейк":

    Я ми кажи тогава, защо живеят по добре от нас българите в България.

    Коментиран от #31

  • 18 9 май 1945

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "1944":

    Всички - араби , африканци , индуси , китайци искат брилианти ...

    Коментиран от #26

  • 19 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    17 9 Отговор

    До коментар #1 от "Ако другите региони, където ще ги":

    Не се бойтe дрогари и дрогарки ! Нашия велик вожд дрoгаря Пoтkин ще им покаже на ЕС ,ФАЩ и Англия че не сме безсилни и ще им наложи реципрочни, безаналогови контра-санкции !
    Ще спре износа към ЕС , ФАЩ и Англия на балалайки , матрьошки , рузка салата и пpocтитутки - и Лада и Москвич също! Така ще постави гeйpoпейците ,хамериканците и инглезите на колене и ще сасипе опадачния гнил Долър , Евро и Паунт!

    Коментиран от #21

  • 20 Гастбайтер

    9 2 Отговор

    До коментар #9 от "Швейк":

    Бедни ама ние ги обслужваие и им носим куфарите.
  • 21 Деменция

    3 4 Отговор

    До коментар #19 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Забравих какво исках да напиша ...
  • 22 Реалност

    4 7 Отговор
    Съвсем скоро ще има свободна от московско колониално робство Якутска Република и няма да е проблем на московските монголи къде ще си продават природните ресурси.
  • 23 История с документи

    3 6 Отговор
    РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ
    През XV-XIX век, след кървави войни, са завладени Казанското ханство в Поволжието (т.нар. булгарский вилаят), Прибалтика, Кримското ханство. Марийският народ, който днес населява съставните на Руската федерация републики Марий-Ел и Башкортостан води тежка война за запазване на своята свобода, но в крайна сметка е покорен. Вдига въстания срещу в продължение на десетилетия, но те са брутално потушавани.

    Същата е съдбата на чувашкия и удмуртския народ – днес Удмуртска република и Република Чувашия в състава на РФ. На юг е завладяно и насилствено присъединено Астраханското ханство при Каспийско море. Покорени са кавказките народи. С особена жестокост през първата половина на XVIII век са потушени башкирските и ногайските въстания за освобождение от руско владичество.

    В навечерието на Руско-турската война, Руската империя завладява Хиванското ханство, Кокандското ханство и Бухарския емират в Средна Азия (на територията на днешните Казахстан, Узбекистан, Киргистан и Таджикистан), избива хиляди от коренните народи и голяма част от техните управляващи прослойки, за да подчини така обезглавените народи на властта на руския император.

    През 1916-1917 г. тези народи се вдигат в т.нар. Средноазиатско въстание срещу колониалната власт на Русия и заселваните от нея етнически руснаци. То е потушено отново с още по-голяма бруталност – според различните оценки са избити между 300 и 500 хиляди от коренното население.

    Коментиран от #25

  • 24 История с документи

    4 6 Отговор
    РУСИЯ-ПОСЛЕДНАТА КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ
    С огън и меч и невиждана жестокост и кръвожадност – са покорени още и племената и народите на Далечния Изток. Още през XVI век е покорено Сибирското ханство, а Сибир е колониализиран.

    Донесените от завоевателите болести, най-вече едрата шарка, унищожават близо 80 процента от народите на тунгусите и якутите (по аналогичен начин болестите, донесени от белите колонизатори, унищожават съществена част от индианците в двете Америки). Със серия от военни походи и наказателни операции са покорени чукчите в Чукотка.

    Водена е политика на изтребление спрямо онези части от коренните народи на Далечния Изток, които не са приемали руско поданство и васално подчинение на Русия.

    Когато Путин или яхниеното невежество из социалните мрежи говорят за американските индианци, трябва да се припомня и изтребителната война на Руската империя срещу американските индианци в Аляска.

    Известна е войната срещу индианския народ на тлингкитите, в която руснаците избиват до крак индианските поселения на остров Ситка и в околностите, за да завладеят техните територии и ресурси (риба, кожи и пр.). Неслучайно, когато през 1989 г. в Ситка беше поставен паметник на руския колониален управител Александър Баранов, това предизвика вълна от възмущение сред днешните американски индианци. И прочие.

    И когато Лавров преди няколко дни заговори за тежкото колониално минало на Африка, си струваше да му бъде припомнено всичко това.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Фори

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "9 май 1945":

    Като нашите цигани. До сега купуваха злато сега ще започнат диаманти!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ами помисли

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ако другите региони, където ще ги":

    Руските диаманти ще обиколят малко света и ще дойдат като китайски или индийски на по-висока цена пак в ЕС.
    Кой и тъпия тук?
  • 30 Хоппа

    2 1 Отговор
    Русия, според оценките на ООН, ще стане една от малкото страни от Г-20, чието икономическо развитие ще се ускори. Анализаторите прогнозираха плюс 2,2 процента тази година и два процента следващата година.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания