Last news in Fakti

25 Декември, 2023 19:45 1 587 19

Чарлз III пожела на британците "мир на земята"

  • чарлз iii-
  • великобритания-
  • коледа-
  • послание

Думите на Исус изглеждат по-уместни от всякога: „Постъпи с другите така, както искаш те да постъпват с теб

Чарлз III пожела на британците "мир на земята" - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Крал Чарлз III в своето коледно обръщение към нацията благодари на поданиците си за подкрепата по време на коронацията и пожела на всички „мир на Земята“.

„Имаше безброй пъти през изминалата година, които стоплиха сърцето ми, тъй като видях хора да се грижат един за друг по невероятни начини, като полагат допълнителни усилия, за да помагат на близките си на работа и у дома, защото смятат, че това е правилното. Съпругата ми и аз бяхме възхитени, когато стотици от тази всеотдайна армия от хора – доброволци, които служат на своите общности с достойнство, успяха да се присъединят към нас в Уестминстърското абатство за церемонията по коронясването“, каза монархът.

"Те са стълбовете на нашето общество. Тяхното присъствие означаваше много за нас и подчерта значението на коронацията - преди всичко това е призив към всички нас да служим един на друг, да се обичаме и да се грижим за всички", каза Чарлз III. „Службата също е в основата на коледната история. Раждането на Исус, което дойде да служи на целия свят, ни показва, че трябва да обичаме ближния си като себе си.“

Освен това британският крал в речта си повдигна темата за въоръжените конфликти в различни части на света. „Във време на нарастващ трагичен конфликт по света, аз се моля да можем да направим всичко по силите си, за да се защитим един друг. Думите на Исус изглеждат по-уместни от всякога: „Постъпи с другите така, както искаш те да постъпват с теб.” „Това са универсалните ценности, които обединяват нашето Авраамово семейство от религии и други вероизповедания в Общността на нациите и в целия свят“, добави Чарлз III. Той завърши обръщението си с пожеланието за „мир на Земята и всеобща добра воля“.

Тази година коледната реч на Негово Величество беше записана в Централната зала на Бъкингамския дворец, която се намира в източното крило на лондонската кралска резиденция и се отваря към балкон с изглед към Мемориала на Виктория и търговския център. Както изясниха от пресслужбата на Бъкингамския дворец, за първи път британски монарх записа обръщение на фона на жив смърч, украсен с борови шишарки и сушени портокали. Според желанието на Чарлз III, известен привърженик на опазването на околната среда, смърчът ще бъде засаден отново след записа.

Чарлз III се възкачи на британския трон на 8 септември 2022 г. след смъртта на майка си Елизабет II. Церемонията по коронясването на монарха се състоя на 6 май в Уестминстърското абатство в Лондон.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    17 4 Отговор
    А Камилата какво казва!?
  • 2 А50

    11 3 Отговор
    Абе тия на кого махат постоянно
  • 3 Шапкарев

    19 1 Отговор
    Пожелал мир на земята и ракети за Украйна.
  • 4 #идиоти вън

    15 5 Отговор
    А мен хич не ми дреме за британците и техния принц!
  • 5 Налудник

    13 1 Отговор
    Бабата оправя ли се вече? Преди ни заливахте с новини за нея, а сега...
  • 6 Хмхм

    11 1 Отговор
    Кой беше тоя ? Някой си Чарлс 3 !? Аз пък съм Симеон Велики !
  • 7 Лост

    17 2 Отговор
    Той с родата си не може да се оправи с другите се занимава.
  • 8 8888

    16 1 Отговор
    Хрантутници! Длъжен им народът да ги дондурка до живот с данъците си.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 дядото

    10 1 Отговор
    голям виц- англичаните да пожелават мир на земята
  • 11 Самозабравил се емаалко

    5 0 Отговор
    Че Земята да не е само на британците.....?
  • 12 Генерал Z

    5 0 Отговор
    Ако искаш мир готви се за война!!!
  • 13 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Мир.....това го кажи на Борето дето забрани на Зелето да сключи мирния договор.
  • 14 ДАААА

    4 0 Отговор
    ГРОЗНО И МИРИЗЛИВО.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Християнка

    0 0 Отговор
    Добро пожелание.За същото се молят и войниците на украинския фронт.Най накрая да настъпи мир и да спрат да се избиват.Дали Дядо Коледа ще ги чуе?
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    питали чарлз 3 какво работите все пак? ами аз съм крал... то ясно е че сте крали ама какво работите сега?

    ами пак крал ! ясно крадете от данъците на хората

    все пак някой знае ли тия какво точно работят?
  • 18 дада

    0 0 Отговор
    тоя хубаво пожелава, ама за да се случи това трябва да се изпълнят няколко дребни условия, едното е да няма вече "юнайтед кингдъм" и самата "стара Англия" да отиде по дяволите.
  • 19 соломон

    1 0 Отговор
    Чарлз III пожела на британците "мир на земята" Думите на Исус изглеждат по-уместни от всякога: „Постъпи с другите така, както искаш те да постъпват с теб " Това е не възможно даже човек не може и да си помисли,че Англичаните да мислят " мир на земята " това е противоречиво и не възможно за възприемане . Когато зад всички грабежи, конфликти, войни стоят те и създават постоянно провокации, подстрекават отделни страни и тук за мир да се говори .Никога не бих повярвал ако това го направят те като държава ще изчезнат няма да имат възможност да грабят , със спекулации да печелят финансовата им система ще рухне тя се гради върху това колкото повече конфликти, войни и кръв се пролива толкова по добре за тях. Ако трябва да повярвате на някого Англичаните са последните на които можеш да повярваш по точно --- никога не им вярвай.
Новини по държави: