Last news in Fakti

28 Декември, 2023 12:38 3 933 14

Необходимо е отстояване на ключовия световен търговски маршрут през Червено море

  • световен търговски маршрут-
  • червено море-
  • отстояване-
  • посланик-
  • германия-
  • израел

Това подчерта израелският посланик в Германия

Необходимо е отстояване на ключовия световен търговски маршрут през Червено море - 1
Снимка: Shutterstock

Посланикът на Израел в Германия подчерта необходимостта от отстояване на ключовия световен търговски маршрут през Червено море, като подчерта, че този въпрос трябва да бъде от голямо значение за най-голямата европейска икономика. Причината за този акцент е блокирането на търговски кораби от страна на южната група хусити, които контролират Червено море, съобщи Германската прес агенция (ДПА).

Посланик Рон Просор заяви, че дейността на хуситите в Червено море не засяга само Израел, но и цялата международна общност. Той подчерта важността от свободни морски пътища за Германия като страна-износител.

Въпреки това израелският дипломат изрази желание да не изразява препоръки към германското правителство относно евентуално участие във военноморски сили, организирани от САЩ, с цел защита на търговски кораби. Той подчерта, че Германия, като демократична и отговорна държава, се очаква да вземе правилното решение.

Според информацията от ДПА, САЩ твърдят, че в новоформирания военен съюз участват над 20 държави, включително Великобритания, Бахрейн, Канада, Франция, Италия, Нидерландия, Норвегия и Сейшелите. Въпреки това, германското правителство все още проучва възможността за разполагане на германски кораби.

Хуситите, подкрепяни от Иран, извършват атаки с безпилотни самолети и ракети, като насочват нападения и срещу търговски и товарни кораби. Заради тези събития, големите корабни компании се отбягват да използват маршрута през Червено море и Суецкия канал, които представляват значителна част от световната търговия.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    6 16 Отговор
    трябва да се отиде на гости при един аятолах само! и се решават проблемите!

    Коментиран от #9

  • 2 Последния Софиянец

    23 1 Отговор
    Само на Хусите не бяхме обявили война.Ето на!
  • 3 яко баце

    27 3 Отговор
    а нещо за ормузкия пролив да кажете,там ще отстоявате ли демократичните крадливи ценности
  • 4 реване

    12 1 Отговор
    Хуси или хусити? Немци или немцити?
  • 5 !!!

    25 4 Отговор
    Интересно как и откъде Лукойл ще получава нефт?
    Логистиката ще бъде нереална.
    Да не говориме за цените на "демократична"нефт!
  • 6 Лост

    23 2 Отговор
    Хусите разрешили въздушен Шенген на Червено море.
  • 7 джо

    28 4 Отговор
    Проблема само хусите ще го решат - Иран, Русия С. Корея ще ги снабдява с най новите противокорабни балистични ракети и нещата ще се оправят. Тъй като Западът от 80 години снабдяват всякакви терористическите организации които защитават техните интереси и ги наричат борци за свобода , борци за свободният свят , герила още какво ли не. Страните като Русия, С.Корея , Иран само се отбраняват постоянно биват обвинявани упреквани за всичко което не се харесва на цивилизованите , демократични колонизатори така ,че поне да имат основание за обвиняване..
  • 8 А само

    19 3 Отговор
    Еее... не засяга цялата международна общност а само бавачките на Израел.
  • 9 Ха ха

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Аятолласите янките ги докараха на власт,сваляйки шах Мохамед Реза Пахлави.Нема угодия за тези крадливи коняри.
  • 10 Няма нищо

    7 0 Отговор
    вечно на тоя свят. Динамиката на промяната в геополитиката е висока както никога до сега. Всичко тече, всичко се променя. Важна е посоката и чия полза е. За всички е ясно кой е инициатор. Нека се замислим: какво е война, какво е свобода, какво е държава, какво е семейство, какво са парите, какво е здравето, какво са първите мъже в държавата... Пътят през Червено море е само едно звено от сложната верига.
  • 11 Един

    10 2 Отговор
    Ами сега много актуален става северния морски път : руснаците го поддържат плаваем ! и като е така : Що не обвините Русия за атаките на хуситите покрай Червено море!?

    Коментиран от #14

  • 12 УКРАЙНЕНЕЦ

    2 0 Отговор
    хихихихиииии денчо дамбазки се прекръсти на елка стоянска....
  • 13 Решението е просто

    4 0 Отговор
    Да ползват руски кораби
    Тях и сомалийските пирати не смеят да ги закачат
    Те па са под санкции
    Абе параграф 22
  • 14 Задунаец

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Един":

    Защо пък да не ги обвиним? Дай ми причина да не ги обвиним! Една седмица след като хамаzz нападна Израел, ръководни хамаzzчии бяха на оперативка в кремъл. Няма връзка,.нали? 🤔🤫 Едните с хамаzz , пък другите са П(х)УТИ или П(х)УСИ, всьо равно!