20 Декември, 2013 09:46 1 077 0

80 души ранени след като падна таван в театър в Лондон - Видео

  • лондон-
  • аполо-
  • срутване-
  • таван
80 души ранени след като падна таван в театър в Лондон - Видео - 1
Снимки: ЕПА/БГНЕС

Над 80 души са пострадали при срутване на тавана в лондонски театър „Аполо“ в квартал „Уест енд“.

Седем от ранените са в тежко състояние, предава Би Би Си.

Трагедията се е разиграла в четвъртък,. Засега обаче не са известни причините за инцидента. Властите са разпоредили да започне широкомащабно разследване за причините, довели до трагедията.

Официални представители заявиха, че е твърде рано за заключения около причините за срутване. Няма обаче доказателства, че става дума за криминален акт. Старинната зала на четири нива е построена през 1901 година.

По време на инцидента залата на театър „Аполо” е била пълна заради хитова постановка „Странна случка с куче през нощта“ в разгара на Коледния сезон. Близо 720 човека са присъствали на изключително популярната пиеса.

Според очевидци таванът на театъра просто се е срутил по време на представлението. Хората от публиката изпаднали в паника, след като разбрали, че това не е част от спектакъла.

Залата потънала в мрак и се вдигнали облаци прах, след което зрителите се насочили към изходите. Хората по балконите и под тях изобщо не били засегнати при инцидента.

Очевидци съобщават пред Си Ен Ен, че не е имало индикации, че таванът ще се срути. Секунди по-късно са се чули викове и призиви да се излиза от залата.

Очевидците отбелязват пред Си Ен Ен, че са били впечатлени от бързата реакция на пожарната и бърза помощ. Техните служители пристигнали в театъра след 2-3 минути след инцидента.

Театърът се намира в близост до известният площад „Пикадили” в популярния за туристи квартал „Сохо”. Традиционно около коледните празници театрите в Лондон са препълнени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: