Last news in Fakti

5 Януари, 2024 08:48 918 0

Индийски военноморски сили следят отвлечен кораб край Сомалия, плаващ под либерийски флаг

  • военноморски сили-
  • индия-
  • отвлечен кораб-
  • сомалия-
  • либерийски-
  • флаг

Корабът е бил взет на абордаж от въоръжени лица югоизточно от сомалийския град Ейл

Индийски военноморски сили следят отвлечен кораб край Сомалия, плаващ под либерийски флаг - 1
Снимка: Shutterstock

Кораб на индийските военноморски сили се е насочил към плавателен съд, плаващ под либерийски флаг, за който вчера беше съобщено, че е бил похитен. На борда на отвлечения кораб се намират 15 индийски членове от екипажа, съобщи агенция АНИ, като се позова на военни представители, цитирана от БТА.

Корабът "Лaйла Норфолк" беше отвлечен край бреговете на Сомалия, а индийските ВМС са получили информация за него снощи, посочи АНИ и допълва, че индийските ВМС са установили връзка с екипажа на плавателния съд.

Британската агенция за наблюдение на морската търговия и компанията за морска сигурност "Амбри" заявиха вчера, че според получена от тях информация плаващ под либерийски флаг кораб за насипни товари е бил взет на абордаж от въоръжени лица югоизточно от сомалийския град Ейл, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА