Last news in Fakti

7 Януари, 2024 07:10 2 145 9

Boeing 737 MAX 9 е спрян в Европа за проверки ВИДЕО

  • самолет-
  • boeing 737 max 9-
  • проверки

Turkish Airlines спря полетите на пет от своите самолети

Boeing 737 MAX 9 е спрян в Европа за проверки ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA) нареди спиране на полетите на самолетите Boeing 737 MAX 9 след неотдавнашен инцидент с пътнически самолет от този тип, съобщава Ройтерс.

Решението е взето въз основа на заповед на Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA).

Преди дни самолет Boeing 737-9, собственост на Alaska Airlines, направи аварийно кацане в Портланд в американския щат Орегон: по време на полета част от фюзелажа беше изтръгната от самолета и пътническата кабина беше разхерметизирана. В тази връзка компанията временно извади от експлоатация всичките си 65 самолета от този модел.

Европейската агенция за авиационна безопасност прие директивата на FAA за самолети MAX 9, но отбеляза, че никоя авиокомпания в държава-членка на ЕС „в момента не експлоатира самолети от засегнатата конфигурация, пише агенцията.

Британският авиационен регулатор заяви, че ще изисква от всички авиокомпании, опериращи със самолети Boeing 737 MAX 9, да спазват директивите на FAA, преди да навлязат във въздушното пространство на страната.

Според агенцията турската авиокомпания Turkish Airlines е спряла експлоатацията на пет от своите самолети Boeing 737 MAX 9.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    23 6 Отговор
    Ако това беше станало в Бг 5месеца щяха да ходят някакви философи по ТВ студиата да дават акаъл.

    А ако беше станало в Русия , всичкото сорос щеше да ни обяснява някакви работи..

    Коментиран от #2

  • 2 Мхм

    6 24 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Че то в Рашкия лети ли нещо аерофлот не го пускат никъде а укряинците изпосвалиха всите су-34

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Запознат

    30 2 Отговор
    Честито на компаниите купили "високотехнологични" американски самолети от серията Макс на Боинг - поредния с някакъв конструктивен дефект но за щастие не уби пътниците. Сега очаквам пак няколко компании да фалират защото самолетите им не могат да летят. Разследването ще издокара че я пилота е виновен, я стюардесата или пък някой пътник но никога производителя.

    Ако беше станало със руски самолет представям си какъв вой щеше да е от дежурната соросня.

    Коментиран от #8

  • 4 Мъжа на урсула

    12 3 Отговор

    До коментар #2 от "Мхм":

    Да, летят - на МиГ и СУ.
    Но от посолствоТО не искат да те плашат
  • 5 Антитрол

    23 4 Отговор

    До коментар #2 от "Мхм":

    "аерофлот не го пускат никъде"

    Уви светът не свършва със кравария и пуделите им - летят даже и до страна членка на НАТО като Турция за ваш ужас.

    "укряинците изпосвалиха всите су-34"

    Е те според "праведната" пропаганда даже и Кинджали свалят че и даже се снимат със "свалените" Кинджали ама после се налага да трият снимките че им се подиграват. Последно даже имаше снимки пак с бойната глава на някакъв "свален" Кинджал ама с диаметър 30-тина сантиметра при положение че на Кинджала е над метър. Ама пропагандата разчита че има достатъчно плоскоглави неграмотници че да им се вържат - така е и със Су-34 - там даже и снимки няма ама защо да не кажем че сме свалили "всите су-34" така и така лъжем за всичко останало.

    Коментиран от #7

  • 6 БЕЗПИЛОТЕН

    5 0 Отговор
    Заради санкциите е.
  • 7 Мхм

    4 12 Отговор

    До коментар #5 от "Антитрол":

    Ми що тогава рашките прашки в един Харкив на 20км от границата още не са влезли.Къде летят аерофлот по удмуртия и Камчатск
  • 8 Мхм

    2 11 Отговор

    До коментар #3 от "Запознат":

    По какво си запознат по почистване на клосети с език ли?!
    Проблем на поддоставчика доставил вратите.Самолета е ок неслучайно го купуват много летят масово на тях и то на новата Макс версия.Евтин и добър за рязлика от Еърбусовете щото няма как да конкурираш Бойнг със самолет дето крилата му идват от нам къде си фюзелажа от другаде седалките от трекъде за да го сглобиш в Хамбург или Тулуза последните две ще се избият къде да се сглобява точно.
    Живи и здрави да са топ инженерите в Бойнг самолета е чук и ще се търси още.
  • 9 иво

    5 1 Отговор
    Тоя прозорец ?----тези престъпници с какво са го залепили интересно, за да се откъсне и да от мястото си. Ако беше Руски или Китайсkи тези цивилизовани свине щяха да попаднат в истерия и цялата им лъжлива и долна медия щеше да вие като бесен пес подканвайки останалите демократични и свободни страни да вият заедно с цялото стадо за да покажат колко са единnи и солидарни.