Last news in Fakti

14 Януари, 2024 05:09 804 10

Хиляди във Вашингтон и Лондон настояха за прекратяване на огъня в Газа ВИДЕО

  • вашингтон-
  • лондон-
  • протести-
  • газа

Байдън лесно може да спре тази лудост, смятат недоволни в САЩ

Хиляди във Вашингтон и Лондон настояха за прекратяване на огъня в Газа ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Хиляди хора демонстрираха вчера във Вашингтон и Лондон в подкрепа на палестинското население в ивицата Газа, предаде БТА.

Те призоваха за "незабавно" прекратяване на огъня и разкритикуваха подкрепата, която САЩ и Великобритания оказват на Израел.

Развявайки палестински знамена, много от тях носещи традиционни арабски куфии, хиляди хора, по-голямата част от които младежи, се събраха в центъра на американската столица на 99-ия ден от войната между Израел и управляващото в ивицата Газа ислямистко движение "Хамас". Участниците скандираха "Незабавно прекратяване на огъня!" и държаха плакати с надписи "Свобода за Палестина" и "Оставете Газа да живее, спрете финансирането на геноцида".

На трибуната няколко американци от палестински произход, свързани с ивицата Газа, развълнувано разказаха за съдбата на своите близки, убити или ранени на палестинската територия, и призоваха администрацията на президента Джо Байдън да спре военната и финансовата подкрепа за Израел.

"Президентът Байдън може лесно да спре тази лудост", като окаже натиск върху израелския премиер Бенямин Нетаняху, заяви един от тях под одобрителни възгласи.

Някои от протестиращите скандираха лозунга "От реката до морето Палестина ще бъде свободна", който критиците тълкуват като призив за премахване на Израел, отбелязва Ройтерс.

В същото време в Лондон се проведе седмата демонстрация в подкрепа на населението на ивицата Газа от 7 октомври насам.

Войната в Газа започна след безпрецедентното нападение на палестинското ислямистко движение "Хамас" на израелска територия, извършено на 7 октомври, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    10 2 Отговор
    не на Войните да на Мирът
  • 2 Последния Софиянец

    13 2 Отговор
    Вашингтон да спре доставките на оръжие за Хазарите.

    Коментиран от #9

  • 3 Гориил

    6 2 Отговор
    Всички кризи и конфликти са управляеми. Зад всяка война има заинтересовани сили. И няма смисъл да тълкуваме случващото се по различен начин. Щом над Близкия изток е изгряла кървава зора, значи е голям шансът атомна гъба да изгрее над Европа.
  • 4 Лорда

    3 2 Отговор
    Огъня в Гъза е най-хубав,особено ако е от кожена факла.
  • 5 Изберете си го

    8 2 Отговор
    Пак този дядо. Още пет години, какви ли нови войни ще сътвори. Той е наясно, че не му остава много време и след като него нямо да го има, защо да го е грижа за целия свят.
  • 6 Калпазанин

    10 2 Отговор
    Една истинска новина която е публикувана в 05,09 часа на 14,01,. Ашколсун. И само да питам и пак да настоявам, знаем кой и как ви запушва очите и ушите да драснете два реда за блокажа в Германия, и защо там са забранени подобни протести дори е забранено да се развява палестинското знаме, поне малко достойнство покажете че сте жорналисти а не мисирки Германия е блокирана от земеделци и нормални работещи за това че се раздават точно некви си милиарди за ционисти и укри а в швсбско нема инфлация, докато хората вече изнемогват. Или станахме вече еврейска Европа и с нашите данъци трябва да се спонсорират ционисти и нацисти ли. Докога ще си мислите и вярвате че залъгвате деца

    Коментиран от #10

  • 7 САЩ

    2 0 Отговор
    Моментална депортация
  • 8 фром дъ ривър ту дъ сий

    2 1 Отговор
    палесвина вил би фреей!
  • 9 но няма да спре

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    да те чпока
  • 10 калпав

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Калпазанин":

    ша та обрежа.от ухо до ухо