Last news in Fakti

17 Януари, 2024 05:49 4 784 5

Лодка с десетки мигранти изчезна в Средиземно море

  • италия-
  • мигранти-
  • лодка

Потъналите с плавателния съд са били около 40

Лодка с десетки мигранти изчезна в Средиземно море - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Лодка с около 40 мигранти на борда е изчезнала в Средиземно море, след като е тръгнала от Либия миналата седмица, съобщи италианската брегова охрана, предаде ДПА, цитирана от dariknews.bg.

Дървената лодка е била забелязана за последен път в петък край остров Малта от самолет, принадлежащ на агенцията на ЕС за защита на границите Фронтекс. Освен катерите и самолетите на бреговата охрана, в издирването са се включили и търговски кораби, пътуващи в района.

Според организациите за оказване на помощ се предполага, че с лодката са тръгнали между 35 и 46 души. Смяташе се, че дестинацията е италианският остров Лампедуза - един от центровете за миграция от Африка към Европа. Лодката обаче така и не пристигна и хуманитарните работници се опасяват, че може да е потънала.

Често се случват инциденти с фатален край по маршрута на нелегалните мигранти през Средиземно море. Лодките често превозват хора, които бягат от войната и отчаяните условия на живот в родните си страни с надеждата за по-добър живот.

Те плащат големи суми пари на трафиканти на хора, за да пътуват с често претъпкани и едва годни за плаване лодки.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Редник

    7 0 Отговор
    Който рискува печели, но може и да загуби. Въпрос на късмет!
  • 2 тоапа

    15 1 Отговор
    рано сутрин такива новини ме радват ..все повече такива лодки да изчезват...
  • 3 емигрант

    13 0 Отговор
    Интересно говорите за бедни хора умиращи от глад търсещи по добър живот а плащащи на трафикантите големи суми пари предимно в долари . Въпрос с превишена трудност ? От къде имат тези бедни хора по 5/10 хиляди долара за да си плащат пътуванията . А сетете се сами . Планът за дестабилизация и унищожението на Европа на говедарите работи с пълна сила .
  • 4 Ползвали са

    4 0 Отговор
    Подводен Шенген".
  • 5 Пратете им

    0 0 Отговор
    кораба "Icon of the seas" , надявам се да не го препълнят и него.
Новини по държави: