Last news in Fakti

17 Януари, 2024 06:52 1 084 7

Семействата на двама израелски заложници бяха информирани за смъртта им в плен на Хамас

  • израел-
  • хамас-
  • газа-
  • плен-
  • заложници-
  • смърт

От кибуца, откъдето бяха отвлечени, настояха да получат телата им за погребение

Семействата на двама израелски заложници бяха информирани за смъртта им в плен на Хамас - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Семействата на двама израелски заложници са били информирани за смъртта им, настъпила в плен на радикалната палестинска групировка Хамас в ивицата Газа, съобщи изданиетоThe Times of Israel.

От кибуца Беери, откъдето двама мъже бяха отвлечени от Хамас на 7 октомври, обявиха, че 53-годишният Йоси Шараби и 38-годишният Итай Свирски са починали, докато са били държани в плен от Хамас. Според съобщение, изпратено до семействата им, телата на жертвите все още се държат от радикали и кибуцът призова за връщането им за погребение.

Във вторник израелската армия отхвърли твърденията на Хамас, че заложниците са загинали в резултат на бомбардировка от израелските сили. "Това е лъжа на Хамас. Сградата, в която се намираха те, не беше цел и не беше атакувана от нашите сили. Знаем, че ударихме цели в близост до местоположението“, каза говорителят на армията Даниел Хагари.

Хамас разпространено видео с призив от 26-годишната Ноа Аргамани, която беше задържаня заедно с Шараби и Свирски. Жената разказа, че в резултат на взрива на къщата, в която са се намирали, и тримата са се озовали под развалините на разрушена сграда. Според Аргамани тя и Свирски са били извадени живи от руините, но когато са транспортирани на друго място, мъжът е починал от нараняванията си. Шараби, както тя обясни, е загинал по време на бомбардировката на къщата.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    11 0 Отговор
    Цял свят знае, че мошетата изобщо не лъжат.
  • 2 Фен

    11 0 Отговор
    А семействата, на 25 000 убити палестинци, дали са ги информирали? Или двама израелци са по - важни!?🤔
  • 3 Анонимен

    11 0 Отговор
    А семействата на хилядите убити невинни палестинци дали са информирани или само еврейското семе е важно ,а другите народи са без значение.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 24000 хиляди

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    В всяка статия не се пропуска да се спомене за 1200 убити евреи разбирате ли зверски убити и нито дума за 24 000 вече избити мирни граждани . Аман от дупедайковци . Не може ли една безпристрастна журналистика поне.

    Коментиран от #6

  • 6 че може, може

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "24000 хиляди":

    но нали някой трябва да й храни децата като я уволнят от глобално превзетите от чфтите медии?
  • 7 Демократ

    1 1 Отговор
    Има ли сила,която да принуди терористите да освободят невинните заложници преди да бъдат избити? Не се чуват призивите вече 3 месеца. Защо не бъдат освободени,за да спре тази безумна война? Защото терористичните държави поддържат тероризма и страдат невинните. Това ли иска света, тероризмът да налага терора, а не живота? Хамас е терористична организация,която е подкрепяна от Русия и Иран и за 17 години управление на ивицата Газа използва милиардите долари хуманитарна помощ за създаване на условия за нормален живот на хората, е строила бункери и подземни съоръжения за военни цели и убийства. Това в момента подкрепят терористите от цял свят, обединени от императора на терора Путин. Битката в света винаги е била между доброто и злото. Злото унищожава,доброто гради.