Last news in Fakti

22 Януари, 2024 05:00 1 705 19

Ледените бури в САЩ са убили 91 човека ВИДЕО

  • сащ-
  • загинали-
  • сняг-
  • бури

25 от фаталните случаи са в Тенеси, 16 в Орегон

91 са смъртните случаи, свързани с метеорологичните условия са регистрирани в САЩ, след като през изминалата седмица страната беше връхлетяна от свирепи зимни бури, предаде БНР.

Сред смъртните случаи са най-малко 25 в Тенеси и 16 в Орегон, където продължава да е в сила извънредно положение след силните ледени бури.

Десетки хиляди хора остават без ток в обширни райони на страната.

Очаква се ледените условия да продължат до средата на новата седмица.

През изминалата седмица в страната са регистрирани общо 89 смъртни случая, свързани с метеорологичните условия, според данни на CBS, американския партньор на BBC.

Най-много жертви има в Тенеси и Орегон, но смъртни случаи са регистрирани и в Илинойс, Пенсилвания, Мисисипи, Вашингтон, Кентъки, Уисконсин, Ню Йорк, Ню Джърси и др.

При един от инцидентите в Портланд, Орегон, миналата сряда трима души бяха убити от ток, когато силен вятър предизвика падането на електропровод и удари автомобила, в който пътуваха. Бебето, което е било в автомобила, е оцеляло.

Други смъртни случаи продължават да се разследват, включително смъртта на човек, загинал при катастрофа с пет автомобила в Кентъки, и четирима в Илинойс.

Според Би Би Си само за четири дни в Сиатъл са починали петима души, за повечето от които се предполага, че са бездомни.

В Мисисипи метеорологичните условия накараха властите да предупредят шофьорите да "карат само при необходимост" и да "внимават за черен лед" по пътищата на щата. Колежите и университетите в щата отложиха завръщането на студентите от зимната ваканция заради условията.

Служителите в Мисисипи също така разследват дали онлайн слуховете за потенциален недостиг на вода, свързан с бурята, са накарали жителите да съхраняват вода във ваните си. Този ход е довел до временно спадане на налягането на водата и пресъхване на чешмите за хиляди жители на Джаксън, столицата на щата, която има проблеми с водоснабдяването в миналото.

Макар че електричеството до голяма степен е възстановено в районите на САЩ, които са го загубили поради зимното време, десетки хиляди хора остават без ток в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    11 1 Отговор
    Няма ли подслон за тези хора? Животните намират къде да се скрият на завет, а хората гинат в враца!
  • 2 Червената шапчица

    17 2 Отговор
    Глобалното затопляне е юли и август.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Артилерист

    11 0 Отговор
    Поправка: по-горе да се чете не "в Враца", а " в МРАЗА"!
  • 5 чингис хан

    6 11 Отговор
    Във Оймякон рашаците си ходят със цървули и си пият водката на чист въздух де.. ге.. нератьй.Неандерталцъй сбиротак

    Коментиран от #6

  • 6 чингис хан

    1 10 Отговор

    До коментар #5 от "чингис хан":

    Юроди юродивие оймаконците не са чували за електрическа печка, само ръгат чушки в боба
  • 7 Коментар

    20 1 Отговор
    Какви са тези ледени температури?Нали има Глобално затопляне и според плановете на сащисаните трябва да се "съкрати" свръхнаселението чрез войни,лабораторни вируси и изкуствено предизвикан глад?Даже и част от животните искат да съкратят,за да не замърсяват и да се намали Глобалното затопляне...Да "съкращават" сами себе си,а не другите!
    Нас от износители на ток ни превърнаха във вносители,за да плащаме по-високи сметки и така Камилата Харис на другия край на света да диша чист въздух.Да си гасят те тока и те да си го пестят!
  • 8 ехаа

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хохо Бохо":

    Виж за кой пише горе ве амсалак к0зяшки
  • 9 Малко са !

    19 1 Отговор
    Света без кравари ще е много по-добър свят.
  • 10 Това е

    16 1 Отговор
    руска дезинформация. Там текат реки от мед и масло и кинтите растат по клоните на дърветата.
  • 11 💠♻️🔆

    6 0 Отговор
    На Север -15/-18 Фаренхайт + “wind shield” фактор и -28С със сигурност темп. падат до -35С/-37С а това бяла смърт, буквално.
  • 12 💠♻️🔆

    8 0 Отговор
    Днес, преди ден два беше още по зле с темп. до -35/-37 + wind shield фактор.
  • 13 Така Така

    8 0 Отговор
    А тюлените как са да не са изчезнали и там, че ще трябва да ги впишем в червената книга
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Да свикват всички

    5 0 Отговор
    Вече няма климат има само време. Един ден по ръкави, друг ден от студ фира дали.
  • 16 Аааа не, там не умиргат

    5 0 Отговор
    Ама как може така? В САЩ не умиргат! Само в Русия мръзнат,щото нямат парно.
  • 17 Циркаджии

    3 0 Отговор
    Тия палячовци мрат от зима която тук е нормална . Също така са блокирани и в бедствено положение . Няма такава фалшива и смешна карикатура като САЩ .
  • 18 Олигомайфренд

    4 0 Отговор
    Путин е виновен . Веднага започвайте го плюете хахахахахах мааави ви проста Хамериканска
  • 19 Жалка картинка

    0 0 Отговор
    Американското правителство от демократи уж много обичат хората но вместо да си оправят разпадащата се откъм инфраструктура жалка държавица и да се грижат за милионите вече бездомни фалирали нормални хора , те си водят войни из целия свят и си гласуват милиарди за оръжия ! Когато фактите говорят и боговете мълчат .