1 Февруари, 2024 13:09 1 058 10

Бенямин Нетаняху: Работим за постигане на нова схема за освобождаване на заложниците ни

  • бенямин нетаняху-
  • схема-
  • освобождаване на заложници-
  • израел-
  • газа-
  • хамас

Въпреки че "Хамас" настоява за пълно прекратяване на войната, засега Израел категорично отхвърля това

Бенямин Нетаняху: Работим за постигане на нова схема за освобождаване на заложниците ни - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че страната няма да прекрати продължаващата война с "Хамас" и Израелските отбранителни сили (ИОС) ще останат в Газа, цитиран от "Джерусалем пост" и News.bg.

Той посочи, че се разпространяват спекулации, че Израел ще сложи край на войната в Газа, но подчерта, че това е "невярно" и "планът на Израел за унишожаване на "Хамас" и "превръщане на Газа в място, което няма да бъде заплаха за Израел, ще продължи".

Нетаняху изтъкна, че "има червени линии" по отношение на освобождаването на заложниците, държани от палестинската групировка в анклава.

"В медиите се вдига много шум около усилията за освобождаване на още заложници, затова искам да поясня: Работим за постигане на нова схема за освобождаване на заложниците ни, но подчертавам: Не на всяка цена", категоричен бе той.

Относно продължаващите преговори с посредничеството на Катар, Египет и САЩ за освобождаването на израелските заложници, Нетаняху уточни, че споразумението е в процес на разработване.

Планира се едномесечно прекратяване на огъня. Източници от Министерството на отбраната на Израел посочват, че се предвижда заложниците да бъдат освободени поетапно, като най-напред на свобода ще бъдат пуснати възрастните, болните и жените.

По време на втория етап ще бъдат освободени пленени жени войници на ИОС, а при последния етап - всички останали заложници, включително мъже войници.

Въпреки че "Хамас" настоява за пълно прекратяване на войната, засега Израел категорично отхвърля това.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    0 1 Отговор
    ШаЛапаТова ще построи Кибуци за изгонените евреи от Израел а нашите соросоиди ще им работят безплатно на нивите вместо палестинците.
  • 2 ТаУмВзе

    1 0 Отговор
    Ейго Геноцида на снимкаааа!
  • 3 ПАК ПИТАМ

    2 1 Отговор
    как този въпрос между палестинци и евреи не се разрешава вече СЕДЕМДЕСЕТ и ПЕТ ГОДИНИ???? Къде е ООН и другите международни организации? Липсата на решение показва НИЩОЖЕСТВОТО им като организации и какви ресурси напразно отизат за тях.
    А и нещо друго - забравихте ли защо Натаняху беше изхвърлен от властта преди десетина години - за корупция. НЕ МОЖЕ НЕМОРАЛЕН човек да решава МОРАЛНО важни въпроси. Това се отнася до ВСИЧКИ политици, вкл. акушерката.

    Коментиран от #4

  • 4 ТаУмВзе

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "ПАК ПИТАМ":

    Не може да се разреши тоя Проблем, защото Моше след 2рата Световна война си Купува Израел със конфискуваното нацистко Злато, което е Крадено де. Натам няма по силно Лоби от тва на Моше. Натам врътката става много странна, щото Моше си плаща на тарамбуките да са Мирни. Но с тия кинти камиларите си купуват оръжие. Съответно Моше го играчка Жертва, докато си е баш Палач на жени и деца.

    Коментиран от #9

  • 5 Ддд

    0 0 Отговор
    Схемата е, да те няма в схемата, пси... Х.. пат такъв. Изби хиляди от амбиция да се задържиш на власт. Лика прилика с онзи с тениската. Нали сте си от едно племе.....
  • 6 Е каква схема

    0 0 Отговор
    Нали цялата ви операция е уж за това, а още нито един заложник не сте освободили по време на акция.... ааа, дори изпозастреляхте една дузина, а друга издавихте.
  • 7 Анонимен

    1 0 Отговор
    Настъпи време да се пуснат помпите в тунелите на ГАЗА и един път завинаги да се приключи със зловещата терористична групировка ХАМАС. Сбирщина от изнасилвачи и убийци
  • 8 пенко

    0 0 Отговор
    ВСЕКИ ЕВРЕИН - ЮДЕЙ - СЕМИТ -ЦИОНИСТ -ПО СВЕТА Е ЗАЛОЖНИК И УТРЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УБИТ - ИЗРАЕЛЦИТЕ -БЕЗ ТУРИЗЪМ И ИКОНОМИЧЕСКИ ВРЪЗКИ / ОСВЕН СЪС САЩ / !?!?!?!?!?!?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.