Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 04:24 760 7

Присъдата по делото за измама срещу Тръмп се очаква до средата на февруари

  • доналд тръмп-
  • съд-
  • дело

Главният прокурор на щата Ню Йорк иска обезщетение в размер на 370 млн. долара от бившия американски президент

Присъдата по делото за измама срещу Тръмп се очаква до средата на февруари - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Присъдата по гражданското дело за измама, в което главният прокурор на щата Ню Йорк иска обезщетение в размер на 370 млн. долара от бившия американски президент Доналд Тръмп, се очаква през първите дни или до средата на февруари, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на вчерашно изявление на говорител на съда.

Съдията по делото Артър Енгорон бе заявил, че планира да се произнесе до края на януари, но без да дава никакви гаранции.

Тръмп е обвинен, че е раздул нетното си състояние с милиарди долари, за да получи по-благоприятни условия за отпускане на заеми.

Евентуално съдебно решение може да нанесе сериозен удар върху бизнес империята на Тръмп, който се стреми към номинацията на Републиканската партия, за да се изправи срещу президента демократ Джо Байдън на президентските избори в САЩ на 5 ноември, отбелязва Ройтерс.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доналд може

    1 0 Отговор
    и в затвора да го натикат само и само да не стигне отново до белия дом!

    Коментиран от #3

  • 2 Анонимен

    1 0 Отговор
    Хайрлия да е! Като тръгне та да навърви!
  • 3 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Доналд може":

    Престъпниците нямат място в Белия Дом! Ей това са 91 обвинения срещу милиардер с власт и пари който може да си наеме най-добрите адвокати. Тоя си е чист престъпник!
  • 4 Ксаниба

    0 0 Отговор
    То не останаха без измама в обора..
  • 5 Перо

    1 1 Отговор
    Джендърията от демократите си мислят, че ще спрат Тръмп с безконечни, измислени дела! Прав е Тръмп, че най-големите престъпници в САЩ, като Ал Капоне не е имал толкова дела! Защо се допусна от правителството да се изпращат безотговорно формуляри до гласоподаватели за гласуване по пощата от непроверени “инвалиди”!
  • 6 Перо

    0 1 Отговор
    Джендърията от демократите си мислят, че ще спрат Тръмп с безконечни, измислени дела! Прав е Тръмп, че най-големите престъпници в САЩ, като Ал Капоне не е имал толкова дела! Защо се допусна от правителството да се изпращат безотговорно формуляри до гласоподаватели за гласуване по пощата от непроверени “инвалиди”, без искане!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.