Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 05:25 978 6

Израел ще разширява бойните действия срещу Хамас към град Рафах

  • израел-
  • рафах-
  • хамас-
  • йоав галант

Намерението изрази министърът на отбраната Йоав Галант

Израел ще разширява бойните действия срещу Хамас към град Рафах - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) искат да разширят бойните действия срещу палестинското ислямистко движение "Хамас" към град Рафах в най-южната част на ивицата Газа, съобщи в. "Таймс ъв Израел", цитиран от БТА, позовавайки се на направено снощи изявление на министъра на отбраната на Израел Йоав Галант.

Според изявлението на Галант израелските военни искат да водят битка срещу бригадата на "Хамас" в град Рафах и да я разформироват, както в момента става с батальоните на палестинското ислямистко движение в района на южния град Хан Юнис.

ДПА отбелязва, че в Рафах и околностите му сега вероятно живеят над 1,3 милиона души или повече от половината от населението на ивицата Газа, което е около 2,2 милиона души. Те са напуснали домовете си и са потърсили убежище в града. Преди войната жителите на Рафах са били около 250 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    4 5 Отговор
    Това ще създаде алтернативна контрасъпротива и ще направи невъзможна победата на Израел.
  • 2 Анонимен

    7 7 Отговор
    Пускайте водата в тунелите и приключвайте със терористичната групировка ХАМАС.

    Коментиран от #3

  • 3 Гориил

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Анонимен":

    Войната се разпространява в целия Близък изток и налага отварянето на нови фронтове. Без благотворното влияние на Русия прогресът е невъзможен. Но Русия не иска да използва лостовете си за влияние без ответни стъпки от Вашингтон.Кръгът е затворен. Бумерангът се завръща.

    Коментиран от #5

  • 4 ЦАДАЛ

    2 4 Отговор
    разширяват ивицата Газа на руслямците
  • 5 Анонимен

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гориил":

    Войната в Близкият Изток вече няколко години наред си тече. Тя е факт! Всички гърмят. Турция и тя гърми по кюрдите в Ирак и Сирия. После останалите без домове араби хукват с торбите към Европа. Това е положението.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.