Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 05:53 2 818 1

Екстремен риск от горски пожари в Австралия

  • австралия-
  • пожари-
  • горещини

Континентът е обхванат от гореща вълна

Екстремен риск от горски пожари в Австралия - 1
Снимка: Фейсбук

Обширни райони в Австралия са обхванати днес от гореща вълна, властите предупредиха за повишен риск от горски пожари, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Националната метеорологична служба предупреди за горещини в най-населения австралийски щат Нов Южен Уелс, в Австралийската столична територия, в Северната територия и в Западна Австралия, като отбеляза, че температурите в някои части на страната могат да достигнат 40 градуса по Целзий.

Максималната температура в района на Сидни, столицата на Нов Южен Уелс, се очаква да е 39 градуса - почти 10 градуса над средната стойност за февруари, сочат данните на метеоролозите.

Горещото и сухо време, съчетано с поривисти ветрове, накараха синоптиците да издадат предупреждение за "екстремна опасност от пожари" за части от щатите Виктория и Южна Австралия.

Сегашните жеги - най-новата от поредица горещи вълни, измъчващи Австралия, настъпи след причинили множество щети наводнения в източната част на страната миналия месец.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нека

    0 1 Отговор
    им пратим огнеборци !
Новини по държави: