Last news in Fakti

7 Февруари, 2024 08:10 1 379 5

Предсрочни президентски избори в Азербайджан

  • азербайджан-
  • президентски избори-
  • предсрочни избори-
  • илхам алиев

Седем кандидати се борят за поста, включително настоящият лидер Илхам Алиев

Предсрочни президентски избори в Азербайджан - 1
Президентът на Азербайджан Илхам Алиев/Снимка: БГНЕС

В сряда гражданите на Азербайджан ще се отправят към избирателните урни, за да участват в предсрочни президентски избори, съобщи ТАСС.

Седем кандидати се борят за поста, включително настоящият лидер Илхам Алиев, който се кандидатира за петия си мандат. Експертите са единодушни, че популярността на Алиев е достигнала своя връх, след като той възстанови контрола на Баку над спорния регион Нагорни Карабах.

Наблюдателите и експертите очакват висока избирателна активност на 7 февруари, който е обявен за почивен ден в републиката. Избирателните секции ще бъдат отворени от 8:00 до 19:00 ч. местно време.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муси

    3 1 Отговор
    Този защо има толкова т..по излъчване?Какво го гризе?Предателството ли,или това,че най-боли като паднеш и от двата стола,а от долу няма пейка?

    Коментиран от #4

  • 2 българин 777

    3 0 Отговор
    навсякъде едно и също борба за кокала и като го гепиш - ох котьо
  • 3 Мишената

    4 2 Отговор
    Много грозен тъпак.
  • 4 Тб2

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "муси":

    Незнам какво излъчване има,ама този спечели война и вкара държавата си в 21 век,т.е. за разлика от руснаците парите от нефт и газ отиват за реално развитие на държавата,а не за яхти и замъци:))

    Коментиран от #5

  • 5 тото катуню

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Тб2":

    И войната за онова парче земя колкото размера на покривка за маса,с какво я спечели и благодарение на кого?Арменците и те са много благодарен народ,също като еврейте.Подай им пръст и ще ти отхапят ръката или ще ти забият нож в гръб.Ако не бе Русия още щяха да пушат комините в полша.