Last news in Fakti

11 Февруари, 2024 16:16 1 057 16

Израелските бомбардировки по Газа продължават с пълна сила! Бенямин Нетаняху обеща безопасно преминаване на цивилните

  • израел-
  • рафах-
  • газа-
  • хамас-
  • бенямин нетаняху

Остава неясно обаче къде може да отиде големият брой хора, притиснати до границата с Египет и приютили се в импровизирани палатки, пише France 24

Израелските бомбардировки по Газа продължават с пълна сила! Бенямин Нетаняху обеща безопасно преминаване на цивилните  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Бенямин Нетаняху е заявил в интервю, излъчено в неделя (11 февруари), че израелската армия ще осигури "безопасно преминаване за цивилното население" преди очакваното нападение срещу град Рафа в южната част на Газа, предаде France 24.

Бенямин Нетаняху e отхвърлил опасенията за "катастрофа" от предстоящото нападение на град Рафа.

Остава неясно обаче къде може да отиде големият брой хора, притиснати до границата с Египет и приютили се в импровизирани палатки, пише френската медия.

По-рано израелският премиер Бенямин Нетаняху нареди на армията и на министерството на отбраната да представят план за евакуация на цивилни от град Рафа в южната част на Ивицата Газа, където според военните са останали още четири батальона на ХАМАС. Редица държави и неправителствени организации изразиха безпокойство за цивилното население в града.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кво излиза

    9 2 Отговор
    Египет не ги пуска за да ги изтрепят.
  • 2 Анкета

    9 5 Отговор
    В Газа се провежда: СВО (натиснете минус) или пълномащабно нахлуване (натиснете плюс)
  • 3 Уестморлънд Уилям

    5 4 Отговор
    Руснаци помогнете а братята си тсиганй от Хъ с Мас
  • 4 Гал Лош

    14 7 Отговор
    Юдите са варвари, но за тях санкции и Хага няма. Демократично лицемерие

    Коментиран от #14

  • 5 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    9 4 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролнопропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Иран трябва да бъде изключен от ООН.
  • 6 Баце

    3 2 Отговор
    60 % от гражданите на Израел са руснаци. Сами си вадете изводите
  • 7 Българка

    6 10 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.

    Коментиран от #10

  • 8 Палестинка

    6 3 Отговор
    Нищо не пречи богатите арабски държави да ни вземат под крилото си. Да мигрираме в Катар, ОАЕ, Кувейт, Бахрейн, Саудитска Арабия, Иран и т.н. Ама не ни искат, само приказват и до тук. Дори Египет една вяра сме и те не ни искат. Защо е това лицемерие? Искат само такива богаташи като Роналдо и Меси. Ами ние обикновените мюсюлмани? Да мрем ли? Посочените арабски държави са потънали в злата и изобилие и въпреки това не искат да мигрираме там. Да сме ходели в Европа. Да, ама Европа вече не не иска. Тогава, какво правим? Ходжите и емирите помислили са това? Въртят си синжирите и това е...
  • 9 Калпазанин

    3 4 Отговор
    И ние всички сме виновни че търпим това, когато ти обещае евреин нещо бъди сигурен че ще се случи точно обратното, нагъл лицемерен запад и тъпи арабели
  • 10 Рошко

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Понякога се чудя как може да има такива индивиди като твоя милост, тоооолкова "умни"
  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 5 Отговор
    Бог им е казал, да избият всичките народи в земята която им дава, а останалите ДРУГИ народи да са им РОБИ. Това е според Стария завет в Библията (Талмуда) и всички Евреи са възпитавани в този дух през всичките векове, но за това се мълчи ЯКО.......(Чудо ще бъде ако не ме изтрият).
    ...
    Копи-пейст Талмуда:
    ...
    10. Кога приближиш до някой град, за да го превземеш, предложи му мир.

    11. Ако се съгласи на мир с тебе и ти отвори порти, целият народ, който се намира в него, ще ти плаща данък и ще ти работи.

    12. Ако пък се не съгласи на мир с тебе и воюва с тебе, обсади го

    13. и, когато Господ, Бог твой, го предаде в ръцете ти, погуби с острието на меча всичко мъжко в него;

    14. само жените, децата, добитъка и всичко, що има в града, всичката му плячка вземи за себе си и се ползувай от плячката на враговете си, които Господ, Бог твой, ти е предал.

    15. Тъй прави с всички градове, които са от тебе твърде далеч, които не са градове на тия народи.

    16. Но в градовете на тия народи, които Господ, Бог твой, ти дава да владееш, не оставяй жива нито една душа,

    Коментиран от #16

  • 12 Лумпен

    5 7 Отговор
    Мошетата се подиграват на всички и правят каквото си искат !
    За тях няма закони !
    Те са закона !
    А ние можем да се помолим в синагогата с нашите продажници

    Коментиран от #13

  • 13 Генералисимус Сталин

    7 7 Отговор

    До коментар #12 от "Лумпен":

    Евреите не се подиграват на никого, а достойно защитават своята държава, нападната по фашистки от терористите на зловещага групировка ХАМАС. Тяхната победа ще бъде пълна! ХАМАС ще бъде унищожена. Справедливостта ще възтържествува, въпреки крясъците на един или друг нечестивец.
  • 14 Българка

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Гал Лош":

    Варварите светът ги видя на 7-ми октомври 2023г., какво правиха с ножове и ятагани в кибуците на Израел. Ужас.
  • 15 Лумпен

    5 1 Отговор
    Нетаняху обеща свободно преминаване на цивилните ...
    Къде?
    В отвъдното...?
    Ако това не е наглост ...!
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    До "минусчиите". Държавата Израел, в 21 век все още НЯМА КОНСТИТУЦИЯ. Основният Закон при тях е ТАЛМУДА, това трябва да ви е ясно.