Last news in Fakti

9 Януари, 2014 13:50 1 769 1

Да те качи папата на стоп - Видео

  • папа-
  • папамобил

Франциск I показа, че е готов да наруши строгия протокол на Ватикана

Да те качи папата на стоп - Видео - 1
Снимки: AP/БTA

Малцина могат да се похвалят, че папата ги е взел на стоп. Светият отец Франциск I обаче показа, че не забравя старите си приятели, коментира в. „Гардиън“.

По време на традиционните папски аудиенции на площад Свети Петър поклониците се надяват да бъдат по-напред, за да получат благословия или да видят как светият отец целува бебе.

В сряда Франциск I показа, че е готов да наруши строгия протокол на Ватикана, коментира в. „Дейли мейл“.

Докато папомпбилът беше спрял за малко за благословия към него се приближи отец Фабиан Баес от Аржентина. Той веднага беше забелязан от Франциск I, който сърдечно го поздрави и го покани да го повози.

Преди да бъде избран за папа кардинал Серхо Берголио поддържа приятелски отношения с Фабиан Баес.

Той заяви пред АП, че старият му приятел веднага се е обърнал към него с думите: „Качвай се и сядай...“. „Аз бях развълнуван да седя и да гледам как светият отец благославя и целува бебета“, заяви пред АП Баес.

Той посочи, че познава Серхо Берголио като кардинал на Буенос Айрес от 90-те години на миналия ХХ в.

От Ватикана обявиха, че папата смята своя стар приятел Баес за пламенен проповедник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    То, като в онзи виц с нашия полицай..., дето спрял "папа автомобила" за превишена скорост, но в същият момент, папата решил, той да покара. И колегата го пита-"к*во стана що не го глоби", пък другия отговаря-а бе не знам кой беше, но папата му беше шофьор...
Новини по държави: