Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 05:12 1 879 19

Пастирите на елени в Чукотка и Камчатка гласуват за президент на Русия

  • избори-
  • русия-
  • далечен изток-
  • президент

Започна предсрочния вот в Далечния изток

В районите на Далекоизточния федерален окръг започна предсрочното гласуване в труднодостъпни и отдалечени райони за изборите за президент на Русия, предаде ТАСС.

Около 30 хиляди души ще могат да гласуват предсрочно в Камчатка. Сред тях са пастири на северни елени, служители на метеорологични станции, пазачи на фарове и военен персонал на отдалечени постове. Повече от 120 избирателни секции ще бъдат отворени за моряци и рибари от Камчатка, включително на подводници, които носят бойна служба във водите на полуострова и извън него.

В Якутия по време на предсрочно гласуване в труднодостъпни и отдалечени райони се планира да бъдат обхванати 12,9 хиляди избиратели. За безопасността на членовете на комисията служителите на руското министерство на извънредните ситуации са уведомени предварително за планираните маршрути. Сред предсрочно гласуващите са предимно миньори, работници на смени, пастири на северни елени и служители на метеорологичните станции.

В Хабаровския край комуникацията с голям брой отдалечени населени места е възможна само по въздух. Предсрочно гласуване се организира за жители на труднодостъпни населени места, работещи на смени, работници в дърводобива и минната промишленост, служители на метеорологични станции и строители на нови обекти

В Чукотка повече от 4 хиляди избиратели в отдалечени, труднодостъпни райони ще участват в предсрочното гласуване. Според председателя на избирателната комисия на Чукотския автономен окръг Николай Гончаров членовете на участковите избирателни комисии ще стигнат до тях с хеликоптери и всъдеходи. В Колима около 15 хиляди жители в труднодостъпни и отдалечени райони ще могат да гласуват предсрочно на президентските избори в страната, както и повече от 5 хиляди избиратели в Амурска област. В Приморие са отпечатани 4,4 хиляди бюлетини, за да се гарантира предсрочното гласуване.

Съветът на федерацията на Руската федерация назначи президентски избори за 17 март 2024 г. Централната избирателна комисия на Руската федерация реши гласуването да продължи три дни: 15, 16 и 17 март. Така това ще бъдат първите тридневни президентски избори в Руската федерация.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    6 21 Отговор
    Скоро към тях ще се присъединят нацисти от цяла Европа, така че не подценявайте региона!
  • 2 Дааа

    14 1 Отговор
    Снимката е от предишни избори и е от най знойният летен ден!
  • 3 Българин

    15 23 Отговор
    А тези хорица знаят ли, че гласуват за двойникът на 71-годишния младеж Хаяско? 😂

    Коментиран от #8

  • 4 ХАХАХА

    24 9 Отговор
    Необятна земя и някой си мечтае да овладее природните и богатства.

    Коментиран от #13, #18

  • 5 Имeнит

    14 20 Отговор
    nyтю ще виси на въже
  • 6 Историк

    18 18 Отговор
    В Русия избори има, но ИЗБОР няма.

    КГБ се грижи за това.

    Коментиран от #12

  • 7 Тиквун

    13 5 Отговор
    Бай Дън, Сорос и Тиквата са бъдещето на Вселената...
  • 8 Пурко

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    А нашите от махалата си мислят, че гласуват за този от банкнотата
  • 9 Сибир

    13 3 Отговор
    Чудно как ще ги открият и съберат от най-крайните точки на Сибир, за да гласуват . Изгледах от любопитство няколко документални филмчета в Тубата , за живота на хората в най-отдалечените части на Сибир , хората са пръснати в различни поселища с по 30-40 човека , обезлюдено , след разпада на СССР там всичко е замряло , изоставени фабрики , съоръжения , няма какво да се работи и младите напускат , отиват в градовете за да работят . Всички местни хора , с които водещия разговаряше, говореха с носталгия и съжаление за съветското време , когато са имали работа, младите не са бягали по градовете и са живеели осигурени и спокойни , че семейството е заедно.

    Коментиран от #11, #14

  • 10 Бате Гойко

    8 4 Отговор
    В Русия гласуват за президент?!? Няма смисъл!!! Той (Путин) е назначен доживот
  • 11 Ми да, по времето на сесерето

    12 10 Отговор

    До коментар #9 от "Сибир":

    са били крепостни, къде ще ходят по градовете. Сега пак са крепостни, пускат ги в градовете, оттам курбан на Путлер на фронта...
  • 12 Лъжеш

    14 7 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    В Просия винаги има избор: новичок, куршум, бояриш ик - избираш между трите. Няма само човещина, доброта и мисловна дейност!
  • 13 1944

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "ХАХАХА":

    гагагааааааа ..... некой искал блатата на империята на злото. ако беше така матушката ти преди сто години щеше да е изчезнала. рООсия е на първо место само по територия и глупост.

    Коментиран от #16

  • 14 1944

    8 7 Отговор

    До коментар #9 от "Сибир":

    и ти ли носталгираш по соцмизерията? бегай у сибирското село при родата.

    Коментиран от #15

  • 15 Сибир

    6 4 Отговор

    До коментар #14 от "1944":

    И за какво да им се радвам на Драгалевския циганин , на Бойко , а сега и Киро и Тагаренко ....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ахъм!

    3 2 Отговор
    Да не забравят и самите елени да гласуват...
  • 18 Бай Иван от Каспичан

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ХАХАХА":

    Още търсят бедуина.
  • 19 Трифон зарезан

    0 0 Отговор
    Дано не вали дъжд и сняг и лед и гръмотевици.ха ха ха
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания