Last news in Fakti

27 Февруари, 2024 13:27 769 20

Близо 100 души са загинали в Газа при израелски атаки през последните 24 часа

  • израел-
  • загинали-
  • газа-
  • атаки-
  • последните 24 часа

Телата на някои от жертвите остават под развалините, а медицинските и спасителните работници все още не са успели да стигнат до тях

Близо 100 души са загинали в Газа при израелски атаки през последните 24 часа - 1
Снимка: БГНЕС

Близо 100 души са загинали и над 170 са били ранени през последните 24 часа в резултат на бомбардировки и обстрел от страна на Израелските сили за отбрана (IDF) в различни райони на Ивицата Газа, съобщи Министерството на здравеопазването на палестинския анклав в официалния си канал в Telegram, предаде ТАСС.

"През изминалото денонощие са загинали 96 души, а други 172 са били ранени," се казва в изявление на Министерството на здравеопазването на Газа. Здравното ведомство също така подчерта, че "общият брой на жертвите на израелската агресия от октомври миналата година насам е нараснал до 29 878 души, а други 70 215 са ранени." Телата на някои от жертвите остават под развалините, като медицинските и спасителните работници все още не могат да достигнат до тях.

Напрежението в Близкия изток отново се покачва на 7 октомври 2023 г., когато бойци от базираното в Ивицата Газа радикално палестинско движение Хамас извършват изненадващо нападение на израелска територия от Газа, убиват жители на израелски гранични селища и вземат над 240 заложници, включително жени, деца и възрастни хора. Хамас описва нападението си като отговор на агресивните действия на израелските власти срещу джамията Ал-Акса на Храмовия хълм в Стария град на Йерусалим. В отговор Израел обяви пълна блокада на ивицата Газа, където преди кризата живееха 2,3 милиона палестинци, и нанасяше въздушни удари по Газа, както и по някои части на Ливан и Сирия. Съобщава се и за сблъсъци на Западния бряг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    18 7 Отговор
    Когато се убиват евреи е геноцид, но когато евреите убиват други народи е нещо нормално!
    Австрийският художник беше прав за тия ционисти !

    Коментиран от #10, #17

  • 2 Презвитер Козма

    6 16 Отговор
    Тъжно е когато биват убити цивилни и деца, но арабите носят колективна вина за Хамас. Те ги избраха и подкрепят. Когато Хамасите разкарваха голите обезобразени трупове на израелските момичета по улиците на Газа, арабите крещяха от екстаз и се спускаха да плюят по мъртвите тела. Хак да им е сега

    Коментиран от #3

  • 3 да де

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Презвитер Козма":

    Онзи Хамас са творение на евреите те го създадоха и финансираха като противодействие на Ясер Арафат.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ицо

    12 4 Отговор
    Геноцид от ционисти, Хитлер е бил прав! Света е виновник ,ООН са престъпници САЩ са световни агресори!! Хора имате ли сърца и ум, как гледате този ужас ,поставете се на мястото на тези хора ,представете си че това са вашите деца ! Господ гледа и не прощава !!!!!9626

    Коментиран от #16

  • 6 ЗОРО

    8 7 Отговор
    Израел са фашистите на нашето време! Светът трябва да накаже хитленяху и фашисткото му правителство!

    Коментиран от #9, #15

  • 7 Шакели

    6 4 Отговор
    Но са загинали щастливо от ценностно американско оръжие.До днес десетки хиляди мъртви.И ще ми говорят за демокрация.Такова двуличие, никога е нямало.Ама в Украина убили 1 нцивилен.
  • 8 Генерал Колев

    4 2 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 9 Българка

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "ЗОРО":

    Зоро много лъжеш! На 7-ми октомври 2023г терористите от ХАМАС внезапно нападнаха Израел. Извършиха убийства, изнасилвания и отвлякоха в тунелите на ГАЗА 253 невинни граждани. Те са баш фашистите в Близкият Изток и трябва да бъдат унищожени.

    Коментиран от #11

  • 10 Българка

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Това не е вярно. Кой кого нападна пръв като башибозук на а7-ми октомври 2023г и защо? Ей така, без причина терористите нападнаха Израел. Той беше длъжен да се защити и унищожи агресорът. Сега оле-ле. Ами така ще е. Палестинците трябва да мигрират в Египет.и и другите арабски държави и ще настъпи мир в региона.

    Коментиран от #13, #18, #20

  • 11 Лумпен

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Колко палестинци приключиха преди това евреите?
    Кой на кого краде земята и заселва под дулата на оръжието?
    Кой убива безнаказано ?
    Стига лицемерие!
    Когато идват да те убиват в земята ти !
    Тогава се защитаваш и нападаш !

    Коментиран от #12

  • 12 Българка

    4 4 Отговор

    До коментар #11 от "Лумпен":

    Земята е на Израел, не на палестинците. Областта се казва Палестина и от 1948г., на нея е основана държавата Израел международно призната. СССР пръв признава Израел! БЗа сведение няма държава Палестина. В тази област живеят няколко арабски племена, на които им викат палестинци заради името на областта.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Анонимен

    4 1 Отговор
    Днес на летище София, кацнаха 2 самолета, общо 45 мигранта. Първият от Виена кацна в 11.30 часа с 30 аробски мигранта. Вторият от Брюксел с 15 мигранта. Ужас. Започна се! Връщайте мигрантите на Турция, защото първо са влезли в Turkey (Турция, Пуйка)! Всичките тези ислямисти нямат работа в България!
  • 15 поправка

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "ЗОРО":

    Бъркаш го с Путлер!
  • 16 извинявай ти да не си

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Ицо":

    Фашист Хитлерист Антисемит? Зна4и си враг на Русия, на Америка, на Европа, на Китай, враг на света!
  • 17 ето още един

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    фашистя Хитлерист!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.