Last news in Fakti

28 Февруари, 2024 05:14 1 034 14

Емирът на Катар: Светът вижда, че срещу палестинския народ се извършва геноцид

  • катар-
  • шейх ал тани-
  • еманюел макрон-
  • газа

Шейх Тамим бин Хамад Ал Тани и френският президент Еманюел Макрон обсъдиха войната в ивицата Газа

Емирът на Катар: Светът вижда, че срещу палестинския народ се извършва геноцид  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Емирът на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, който е на официално двудневно посещение Париж, заяви пред френския президент Еманюел Макрон, че в момента се води надпревара с времето за освобождаване на израелските заложници и прекратяване на страданията на палестинския народ, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Светът вижда, че срещу палестинския народ се извършва геноцид. Гладът и принудителното изселване се използват като оръжия, има и жестоки бомбардировки. А международната общност все още не е успяла да заеме единна позиция за прекратяване на войната в Газа и да осигури минимална защита на децата, жените и цивилните", каза катарският лидер по време на официална вечеря с френския президент.

"Надпреварваме се с времето, за да върнем заложниците на семействата им и успоредно с това трябва да работим за прекратяване на страданията на палестинския народ", допълни Ал Тани.

Часове по-рано Макрон заяви в социалната мрежа "Екс", че във вторник Франция и Катар са изпратили медицинска помощ за жителите на Газа. Френският президент отбеляза, че "75 тона товари, 10 линейки, хранителни продукти и 300 семейни палатки" са пристигнали на летище "Ел Ариш" в Египет, близо до пропускателния пункт "Рафах" на границата с палестинския анклав.

Въпреки че Ал Тани и преди е посещавал Франция, той прави първата си официална визита след възкачването му на престола през 2013 година, отбелязва АП. Той разговаря с Макрон в момент, в който САЩ, Египет и Катар се опитват да постигнат споразумение за прекратяване на огъня, съгласно което "Хамас" да освободи някои от десетките заложници в замяна на палестински затворници, държани в Израел, и обявяване на шестседмично примирие.

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви в понеделник, че Израел е готов да спре войната си срещу "Хамас" по време на предстоящия свещения за мюсюлманите месец Рамазан, ако бъде постигната сделка за освобождаване на част от заложниците. Около 130 заложници остават в Газа, но според Израел около една четвърт от тях са мъртви.

 


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    18 1 Отговор
    "Емирът на Катар: Светът вижда, че срещу палестинския народ се извършва геноцид"
    Прав е емирът на Катар, но евроатлантическият свят не вижда, че срещу палестинския народ се извършва геноцид.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Всъщност,

    14 1 Отговор
    След смъртта на Навални, Украйна е отново на фокус и Светът не вижда вече нищо от Газа. Целта на ционистите както обикновено е постигната.............

    Коментиран от #6

  • 5 Бне Гурион

    3 15 Отговор
    Всеки, който говори за "палестинския народ" без да споменава, че бойната операция на Израел се води срещу терористите, които още държат 130 заложници, има ясен проблем и с морала и със закона.
  • 6 Смешно е

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Всъщност,":

    Преди 1 месец опорката ви беше точно обратната: че войната в Израел била за да се отвлича вниманието от ставащото в Украйна.

    Коментиран от #8, #9

  • 7 ЦАДАЛ

    2 3 Отговор
    камиларите под опашката на хамилата
  • 8 Петър

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "Смешно е":

    Да, даже се споменаваше, че Путин бил предизвикал събитията в Израел.
  • 9 Моля, Моля,

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Смешно е":

    Нещо ти е къса паметта - типично. Тази опорка беше точно ваша - на атлантистите. Казвахте, че Путин с Хамас предизвикаха конфликтът в Газа за да се отвлече вниманието от Украйна. Само че в Газа ви стана "тясно" и затова изведнъж Навални "опъна жартиерите". Оттогава не се чу вече нищо за Газа и Украйна отново е на фокус -бива Ви, не може да се отрече, особено да повлияете на не мислещи. Само че на Руски Паметник в София пише " Не Нам..."

    Коментиран от #13

  • 10 Бъдеще

    15 0 Отговор
    Не му е за първи път на света да е незрящ. Осем години не виждаха какво става в Донецк и Луганск. И сега олеле...
  • 11 Сврети

    1 0 Отговор
    И едните и другите ги е страх от трета световна война,но НАТО са напълнили гащите от страх,голяма излагация ,трябва твърдост иначе ще ти се качат на главата както го правят рашистите.
  • 12 Гост

    1 1 Отговор
    Аз не виждам такова нещо . Тези се бият с почивки още от времето на Мойсей.
  • 13 Смешно е

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Моля, Моля,":

    С други думи, ти казваш същото, но вместо вас поставяш като причина "атлантиците".

    Само че фактите сочат обратното, а четирихилядниците имат ДЪЛГА история да покриват действията на господарите си с други събития. Като започнем от обясненията за това как Украйна щяла да "напада" Русия и Русия просто правела "превантивен" удар, през това, през бойните комари, и се свърши с К19 което било конспирация на "ротшилдите" (но то па Путлер и той участваше в нея, та стана сложно).

    Коментиран от #14

  • 14 Точно Така

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Смешно е":

    С други думи, ти казваш същото, но вместо вас поставяш като причина "атлантиците". Днес в Света атлантистите дърпат демонкратическата идеологичедска пропаганда. Не се прави че не разбираш - смъртта на Навални трябваше да отвлече вниманието от Газа и да върне фокусът към Украйна.