Last news in Fakti

3 Март, 2024 05:17 1 181 2

Тръмп спечели подкрепата на събранията на републиканците в Мисури, Айдахо и Мичиган ВИДЕО

  • сащ-
  • президент-
  • доналд тръмп

Той победи последната му останала съперничка за президентската номинация Ники Хейли

Тръмп спечели подкрепата на събранията на републиканците в Мисури, Айдахо и Мичиган ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Доналд Тръмп с лекота спечели подкрепата на участниците в събранието на Републиканската партия на САЩ в щатите Мичиган и Айдахо за номинацията му за президентските избори през ноември, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

По данни на социологическа агенция "Едисън рисърч" бившият американски печели и републиканския фракция в Мисури в събота.

И в двата щата Тръмп победи последната му останала съперничка за републиканската президентска номинация Ники Хейли, което го доближи до окончателното спечелване на кандидатурата на своята партия за Белия дом.

В Мичиган Тръмп победи Хейли във всички 13 района, участващи в номинационните събрания, съобщи организацията на Републиканска партия в щата. Тръмп печели с подкрепа от близо 98%, което възлиза на 1575 гласа, а за Хейли са гласували едва 36 души.

Повече от 1600 членове на Републиканската партия участваха в събранието в западния град Гранд Рапидс в Мичиган, където избираха делегати за Тръмп или бившата постоянна представителка на САЩ в ООН Хейли за националното номинационно събрание на партията през юли.

По-късно днес трябва да се произведат първичните избори на републиканците и в щата Айдахо. Това ще е един от последните опити на Хейли да промени хода на надпреварата преди супервторника на 5 март - най-големия ден в първичните избори, когато ще гласуват 15 щата и една територия.

С победите си в Айова, Ню Хемпшир, Невада, американските Вирджински острови, Южна Каролина, а сега и в Мичиган и Мисури, Тръмп има категорична преднина в надпреварата, а Хейли се държи благодарение на подкрепата на дарители, които се стремят към алтернатива на бившия президент, отбелязва Ройтерс.

За този изборен цикъл републиканците от Мичиган разработиха хибридна система за номиниране, разделена на първични избори и партийни събрания. Тръмп спечели убедително първичните избори в този щат във вторник, като си осигури 12 от 16-те делегати, които бяха предложени за разпределение. В събота той взе всички останали 39 делегати в Мичиган.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    12 1 Отговор
    ТРЪМП Е ПИЧ !
  • 2 Красимир Петров

    6 1 Отговор
    Тръмп!!!