Last news in Fakti

4 Март, 2024 05:50 1 227 5

Хизбула откри огън по израелски самолети над долината Бекаа

  • хизбула-
  • ливан-
  • израел

Изтребителите са извършвали разузнавателни полети на малка височина

Системите за противовъздушна отбрана на шиитската милиция Хизбула откриха огън по самолети на израелските военновъздушни сили, появили се в небето над долината Бекаа в източен Ливан, съобщи новинарският портал Al Nashra.

Израелските изтребители са извършили разузнавателни полети на малка височина над Баалбек и околностите му. Те са били забелязани и в небето над южен Бейрут и Кесруан. Както посочва порталът, огънят на противовъздушните оръдия е принудил вражеските самолети да напуснат въздушното пространство на страната.

В Южен Ливан израелските военновъздушни сили атакуваха постове на шиитски въоръжени групировки в селата Аит ал-Шааб, Кфар Кила и Ярун в неделя. Местните власти съобщиха за унищожаване на къщи в квартали, изоставени преди това от жителите сред тежък обстрел.

Израелската артилерия удари градовете Айтарун, Блида и Мейс ал Джабал в отговор на серия от минометни залпове, насочени към селища в Горна Галилея. Сред цивилните има ранени, които са откарани с линейки, броят им се изяснява.

Военната информационна служба на Хизбула в свой репортаж в канала си в Telegram съобщи за атаки срещу израелски механизирани патрули в граничните райони Джебел Назер, Малкия и Саммак. „Бойците на ислямската съпротива размениха огън с вражеските сили в долината Уазани и им нанесоха жертви“, се отбелязва в текста.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЗОРО

    2 3 Отговор
    Исрел практикува 75 години терор, фашизъм и геноцид с протекциите на САЩ европейските им пудели и богатите еврейски фамилии. Този път обаче озъбено то кърваво лице на ционизма блъсна пред целия свят... и това ще е краят му!!!

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Генерал Колев

    2 1 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.