Last news in Fakti

7 Март, 2024 05:16 1 680 11

Унгария: Шолц прояви разум за даването на ракети Taurus на Киев

  • унгария-
  • германия-
  • русия-
  • украйна

Външният министър Петер Сиярто смята, че казаното от германският канцлер е по-важно от разговора в изтеклия запис на военните

Германският канцлер Олаф Шолц постъпи разумно, когато каза, че Берлин няма да достави ракети Taurus на Киев, каза унгарският външен министър Петер Сиярто пред РИА Новости, коментирайки реакцията на Шолц на изтеклия разговор между офицера от Бундесвера.

"Мисля, че това, което канцлерът казва, е много по-важно от това, което някои военни се твърди, че казват. Мисля, че канцлерът Шолц се държа много отговорно в това отношение, давайки да се разбере, че Германия няма да достави никакви ракети от типа Taurus на Украйна. Мисля, че това е много разумно поведение", каза Сиярто.

Олаф Шолц многократно се е изказвал против доставката на ракети Taurus на Украйна. Въпреки това главният редактор на медийната група "Россия сегодня" и телевизионния канал RT Маргарита Симонян публикува на 1 март аудиозапис и текст на преговори между германски офицери, които обсъждат как "ще бомбардират Кримския мост". В разговора, който се проведе на 19 февруари, участваха ръководителят на отдела за операции и учения на командването на военновъздушните сили на Бундесвера Франк Грефе, инспекторът на BBC Инго Герхарц и служители на Центъра за въздушни операции на космическото командване на Бундесвера Фенске и Фростед.

В изтеклия запис те обсъждат използването на ракетите Taurus и френския изтребител Rafale. И предлагат да се раздели цялата операция на етапи, като се обърнат към Обединеното кралство за помощ при планирането, като намерят начин да атакуват моста, без Германия да стане страна в конфликта. Един от вариантите бил да се обучават украинци.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    6 1 Отговор
    Внимавайте, в района на сточна гара се разхожда дива мечка ! ! !

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ганю

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    внимание руска е
    водка и сельодка за да няма гафове
  • 4 Петър

    2 0 Отговор
    Шубето е голям страх....
  • 5 Сврака

    9 3 Отговор
    Германия ще ни вкара във война с Русия. Да бъдат проклети тези , които ни вкараха в НАТО и ЕС, както и всички предатели евроатлантици.АНАТЕМА ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО! Всички те да отидат да се бият за Украйна. Хора , следете новините и се гответе да избегнете тази лудост на дебилните правителства.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Един от онези

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хайде сега леко да си изпиеш хапчетата с повече вода!
    Мечката отдавна я е страх и не ходи в гората - даже ако някой поиска да влезе в гората реве неистово, ужким да го сплаши, но никой вече не мисли, че мечката е страшна!!!
  • 7 Загрижен

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Сврака":

    Голям страх - никой не ни е "вкарал" в ЕС и НАТО - сами поискахме да сме там, понеже на всички които не са им готвят Украински сценарий със зелени човечета!!!! Ако искаш да "излезеш" от ЕС и НАТО - бикини, чемодан, вокзал и МаЦква!!! Те ще те приемат сърдечно - ще ти осигурят малка лопатка и на фронта!
  • 8 унгарски тарикати

    2 2 Отговор
    Запада напълни Унгария със заводи, а Орбан фашиста боготвори путин!
  • 9 слава НАТО

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Сврака":

    Проклет да е путин който разпали война след 70 години световен мир!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 геноцид

    0 0 Отговор
    Унгареца и той фашага , ама си знае интереса !
Новини по държави: