Last news in Fakti
  Тема: Украйна

8 Март, 2024 04:17 1 615 27

28 държави разработиха осем военни плана на срещата за Украйна в Париж

  • украйна-
  • франция-
  • война-
  • одеса-
  • русия

За поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове

Представители на двадесет и осем държави, повечето от които министри на отбраната и на външните работи, разработиха в продължение на почти три часа осем военни плана на срещата за Украйна, организирана от Франция в Париж, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обсъдени бяха в детайли теми, поставени на международната конференция за Украйна, състояла се също в Париж на 26 февруари по инициатива на френския президент Еманюел Макрон, уточнява АФП. Участваха Украйна, страни членки на ЕС, САЩ и Канада.

Френски дипломат каза за АФП, че е била налице "всеобща инициативност и усещане за неотложност за още и още, при това различни действия в подкрепа на Украйна". Дипломатът и негов европейски колега, които са дали на агенцията информацията за времетраенето на срещата, не са уточнили дали участниците са решили да направят обща декларация.

Осемте плана, които са били разработени, са за боеприпасите, за основните положения при изразходването на запасите, за киберстратегията, за защитата на границите, за отбраната на уязвимите държави, за обезвреждането на мини, за промишленото производство на място в Украйна и за обявената от Макрон на първата среща в Париж миналия месец нова, "девета коалиция" на западните съюзници, свързана с доставката на ракети със среден и далечен обсег на действие, както и на бомби.

"Това беше работна среща, част от динамиката, зададена от конференцията на 26 февруари, с цел да се приведат тогавашните предмети на обсъждане в оперативен порядък", добавя неназованият от АФП френски дипломат, според когото не би трябвало да има изявления за конкретните обсъждания по време на срещата от съображения за сигурност.

Другият дипломат е обърнал на свой ред необходимостта от информация, която да хвърли светлина върху дезинформацията, разпространявана от Русия, особено по отношение на Франция, пред обществеността в западните страни.

"Нужно е да се обяснят последиците от това (войната на Русия в Украйна и евентуалното поражение на Киев - бел. ред.) в областта на сигурността, на земеделския пазар, на миграцията и в други сфери", каза дипломатът, цитиран от АФП.

Франс прес отбелязва, че сред участниците в срещата са били министрите на външните работи и на отбраната на Украйна - Дмитро Кулеба и Рустем Умеров, първият дипломат на Полша Радослав Шикорски и италианският министър на отбраната Гуидо Крозето. В статия в днешния брой на френския в. "Монд" Кулеба припомня, че "Украйна никога не е молила да се изпратят чужди войници, които да се бият рамо до рамо с нейните", но в същото време посочва "многобройните прибързани изявления, отхвърлящи варианта да се изпратят войски в Украйна", които според него са удар по европейската сигурност.

"Бъдете убедени - Путин усети, че войната му вся първичен страх у европейците и го отчете", каза Кулеба, който допълни, че "докато съюзниците на Киев в западните столици помагат на украинските воини да защитават своите градове и села, един ден може да се наложи на техните воини да бранят градовете им".

АФП посочва, че Франция от месеци насам настоява за удвояване на усилията в подкрепа на Киев за украинската победа над Русия. Агенцията отбелязва, че френският министър по въпросите на Европа и външните работи Стефан Сежурне трябва да пътува утре за Литва за среща с колегите си от балтийските страни, в която ще участва и Кулеба.

Междувременно за поредна нощ Одеса бе атакувана с дронове. Сирените бяха задействани снощи към 22:30 ч. местно време.

Още новини от Украйна

Областните власти съобщиха, че дронове летят към Затока край Белгоподднестровск.

Около 23:00 ч. в местните канали на "Телеграм" бе съобщено, че група дронове наближават Одеса.

Към 23:15 ч. в украинския черноморски град се чуха силни експлозии.

Дронове летяха откъм Черно море в посока на Одеса, Черноморски и Белгородднестровск.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    47 4 Отговор
    Обсъждат как Путин със 2% от мобилизационният потенциал на Русия и със оръжия от миналият век ги направи за смях !!!!!😂😂😂 Или обсъждат как си поставиха санкциите против Русия уж със които се кастрираха сам самички!!!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 емануела

    32 3 Отговор
    Пухльовци!
  • 4 микронка

    38 4 Отговор
    Направо мухльовци
  • 5 Сульо

    42 2 Отговор
    Срамота - ако някой си мисли че тия същества на снимката могат да измислят нещо смислено, то той много греши.
  • 6 Напиши коментар

    36 3 Отговор
    Да не ни занимават нас - българите, без това сме бедни и нямаме деца - това е цяло приключение - да го изпишеш от болницата, да го отчуваш, да стискаш, да се бориш, да го преведеш през цялата корупция на образованието, после - някакъв си там - да ти го вземе - за забавление.

    Но - бедността не е порок - казваше Чезаре Дзаватини, винаги има изход - пък съветваше Даниел Дефо и други такива мисли.

    България не е участвала над 100 години във войни - това е приключение за бездомниците - които нямат какво да губят.

    Подтикват се по много ловък маниер да се избиват хората - което няма как да стане, на практика няма толкова глупави хора, ама - може пък да се случат.

    Сега сигурно ще тропат с крака около 1-2 месеца - че трябва да ходим да се самоубиваме по фронтовете, то да имаше поне климатици в окопите и - някакви условия, то е безобразие.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хахаха

    34 3 Отговор
    обсъждат,как да направят ,да изградат едно дженджарско поколение,в което двуполовите да са на почит....,а мека китка да си е гордост!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 да де

    29 0 Отговор
    Коя от двете е мъжът?

    Коментиран от #27

  • 11 А една поне

    30 2 Отговор
    има ли, да разработи план за мир, за преговори и т.н.? Или всички са малоумни военолюбци, в зор да поддържат войната на САЩ, която затрива Европа и Украйна!
  • 12 плюс минус

    28 2 Отговор
    Некадърници!
    Забравиха думата мир.
    А уж били нам какви си!
    Мир, бе военнолюбци, хората искат мир!
  • 13 Ком

    25 2 Отговор
    Макрон към Зеленски :
    —Никой не може да ти даде това, което аз ще ти обещая.
  • 14 Фен

    23 2 Отговор
    Колкото повече планове, толкова повече мъртви украинци е бедни европейци. Не го ли разбрахте? Или, не ви дават, да го разберете?
  • 15 ТЪПАЦИ, ЗАМИНАВАЙТЕ НА ФРОНТА!!

    33 2 Отговор
    ТОНЕЯДЦИ , НИКАКВА СЪЩЕСТВЕНА РАБОТА НЕ СА СВЪРШИЛИ ОТ СБИРЩИНИ ПРЕЗ ДЕН .
    ВПРОЧЕМ РАЗРАБОТВАТ ПЛАНОВЕ ЗА САМОУБИЙСТБОТО СИ. ВЕЧЕ ОСЕМ ТАКИВА СА ПОДГОТВИЛИ . ЗОМБИТАТА ТЪПИ КАКВО МОГАТ ДА ПОДГОТВЯТ ОСВЕН ДА СИ НАПРАВЯТ ХАРАКИРИ.
    ЕДИН ОТ ТЯХ НЯМА ЧОВЕЩИНАТА ДА ПОМИСЛИ ЗА ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА ВЕЧЕ НАД МИЛИОН ЗАГИНАЛИ И ДА СЕ ОПИТА ДА ПОВЛИЯЕ ЗА СПИРАНЕ НА ТЕЗИ УБИЙСТВА . ИЗРОДИ ,ИДЕТЕ ВИЕ НА ФРОНТА ВАС ДА ИЗБИЯТ !!!ДОЛНА МРЪСНА СГАН.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БгТопИдиот🇧🇬

    16 1 Отговор
    На кадрото .

    Да.вос-ки послуШници !

    Зомбирани и Суицидно настроени !!
  • 18 Изкукуригал

    15 1 Отговор
    Жалко много жалко планират третата световна ама бедните ще го отнесе е богатите ще се скрият
  • 19 Ехааа

    15 1 Отговор
    Кулеба- може би един ден украинските войници ще защитават европейските градове?! Кои украинци.. тези който избягаха в ЕС за да се скрият от мобилизацията или тези неизлизащи от дома за да не им връчат призовки. А тези политици от ЕС харчат парите на данъкоплатците без да са ги питали
  • 20 Гешевче

    11 1 Отговор
    Хората с военни академии за три часа един не могат, тези 8 плана измислили, см еш ници.
  • 21 Хм...

    6 0 Отговор
    Планове, а? И кого лъжете?
    Хрантутници са се събрали в Париж на хапване и пийване за сметка на данъкоплатците от ес.
    Планове, ти да видиш...
  • 22 Къде бяха тези

    8 0 Отговор
    Когато САЩ и британия убиха над 1 милион иракчани и унищожиха там държавата?
    А в Югославия тези същите играеха ролята, която Русия сега прави в Укра. Тези 28 страни не са сериозни. Нека да правят и планове за мир в Газа?
    Ама няма да стане, нали?
  • 23 Особено тази,

    8 0 Отговор
    Бербокова на снимката. Тя може да разработва планове на 360 градуса. И такива недоразумения ще воюват с Русия? Ха-ха-ха
  • 24 Про100-то

    5 0 Отговор
    Бил ли е там, да обещае заплатите на българите ?
  • 25 Мухаа ха!

    6 1 Отговор
    Ако искаш да вкараш нещо ,в сериозен мащаб- единствено по море.С влакове и тирове не става,защото се проследява изкъсо.Затова ще друсат джанката,до последно.Последното ще бъде през лятото.Когато Херсонска и Запорожка области изцяло преминат под руски контрол.Следва Одеса! Кремъл,при днешната ситуация,няма алтернатива.Ще прибере Одеса на всяка цена.Няма да допусне,натю- разбирай фаш да го превърне в своя база.
  • 26 Май ка ви да е, ба

    3 0 Отговор
    Всеки ден в който умират евро-атлантици е празник
  • 27 джендЕвро атлантик пол 3++

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "да де":

    На снимката няма мъж, няма и жена. Има някакви създания, дето ми изглеждат за психиатрията.
Новини по държави: