Last news in Fakti

9 Март, 2024 14:03 878 14

Германия ще се присъедини към морския хуманитарен коридор за Газа

  • германия-
  • помощ-
  • бежанци

Доставките, съдържащи основни доставки за цивилни, ще бъдат изхвърлени от самолетите на ВВС

Германия ще се присъедини към морския хуманитарен коридор за Газа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Германия ще участва в доставката на хуманитарна помощ за ивицата Газа през новия морски коридор, съобщава списание Der Spiegel, позовавайки се на свои източници.

ФРГ сега координира действията си с международни партньори. В Кипър се водят преговори по този въпрос между Германия, Обединените арабски емирства и други страни. В тях от Германия участва специалният представител на кабинета на министрите за оказване на хуманитарна помощ в Близкия изток Дейке Поцел.

В същото време, както пише списанието, Бундесверът проучва възможността да окаже подкрепа при създаването на морски коридор, ако бъде получено съответното искане от съюзниците.

Зад кулисите германското правителство също обсъжда въпроса за предоставяне на хуманитарна помощ за ивицата Газа по въздух. В този случай доставките, съдържащи основни доставки за цивилни, ще бъдат изхвърлени от самолетите на ВВС.

На 7 март президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че Вашингтон създава временно пристанище в ивицата Газа, за да доставя хуманитарна помощ на палестинския анклав по море. По-рано високопоставен представител на американската администрация каза пред репортери, че доставките на хуманитарна помощ за Газа ще се извършват по море през Кипър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    2 9 Отговор
    всичко , което се доставя на тия ц и г а не та в ГАЗА , отива в ръцете на ХАМАС! /Турция ,РФ що не им помагат?

    Коментиран от #3, #5

  • 2 малиииии

    10 0 Отговор
    с тия фъргания на помощи ептем избихте палестинците
  • 3 а на теб

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    ти отива директно във вълнясалия и пълен с вънгалки натовски разпоретин
  • 4 ко ще плаща

    6 1 Отговор
    А ционистите ще обложат с ДДС и мито помощите за палестинците, щото са окупирали и териториалните им води, богати на газ!
  • 5 нагэл ционист

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    А колегите ти защо не им дадат дял от приходите от продажба на газта в териториалните палестински води?
  • 6 Що така бе миме

    1 7 Отговор
    Значи от Москва ги насърчават хамазите ама после не им помагат
  • 7 Лицемери!

    7 1 Отговор
    Вместо начело със САЩ да осъдят и спрат това клане в Газа,те се правят на ощипани госпожици и ми пращат мижави ,,хуманитарни помощи"...!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасковски каунь

    6 1 Отговор
    Разпалват войни и след това - хуманитарни акции. Изчадия!
  • 10 Асен

    5 1 Отговор
    Наглостта на САЩ и Германия нямат граници, тези избиха 31,000 хиляди палестинци , и се гаврят с помощи за мъртвите!? Тези напълно са умопомрачени, няма кой да им вярва освен малоумните!?
  • 11 До вчера

    2 1 Отговор
    Бяха с детеубийците а сега изведнъж обърнаха резбата?
    Двулични западни ценности
  • 12 стоян георгиев

    1 3 Отговор
    Интересна работа пак сащ и европа ще помагат на арабите в газа? Къде са русия иран северна корея? Къде е арабския свят? Другари нали ви бяха много мили палестинците?кво стана че не разбрахме?само да добавя че европа и сащ от години подпомагат палестинците с огромни суми ама русия много ги обича както и нашите копей!хахаха
  • 13 Геро

    0 0 Отговор
    Големи пропагандни заглавия. С една ръка дават помощ,а с другата ръка оръжие и пари на Израел. Това се нарича цинизъм. Цензурата за информация от Русия е голяма. Публикуват само това което искат
  • 14 Геро

    0 0 Отговор
    Дарителите едно време бяха скромни,а сега гледат да си спестят данъци и търсят популярност. Помощта която дават в Газа е същата и за Украйна --- изчистване на застояли стоки в складовете им. Като ги хвърлят от самолета,кой ще контролира какво е паднало и колко. Хвърлят им трохи като на кучета.
Новини по държави: