Last news in Fakti

13 Март, 2024 04:30 1 028 9

Вандализираха манекен с лика на Байдън в Канзас ВИДЕО

  • сащ-
  • джо байдън-
  • манекен-
  • републиканци

Републиканци настояха за оставките на двама съпартийци заради инцидента

Двама кадри на Републиканската партия в щата Канзас бяха призовани от техни съпартийци да подадат оставка заради видео в интернет, на което се вижда как хора по време на проява за набиране на дарения удрят и ритат кукла, носеща маската на президента на САЩ Джо Байдън, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Майк Браун и Мария Холидей, които са съответно лидер на Републиканската партия в Канзас и републикански партиен лидер в окръг Джонсън в този щат, се разграничиха от случилото се по време на проявата. Партийното ръководство казва, че няма нищо общо с инцидента. Но други местни републикански кадри не смятат така.

Благотворителната проява е била в окръг Джонсън, който е най-населеният в Канзас и в който живеят 20 процента от гласоподавателите в този щат. Окръгът включва и предградията на Канзас сити и беше от ключово значение за победата на губернаторката Лора Кели от Демократическата партия на изборите през 2018 г. и 2022 г.. Той се превърна и в окръг, в който за Републиканската партия е все по-трудно да излъчи кандидат, който да спечели.

Присъстващи на благотворителната проява са си купили билети, чиято цена е варирала от 90 долара за студенти до 300 долара за онези, които са седели на най-челните места.

Партийни представители казват, че чрез вандализиране на манекен с лика на Байдън, няма да се спечелят гласовете на онези, които все още не са решили за коя партия да гласуват.

Лидерът на Републиканската партия в Канзас Майк Браун беше сред противниците на Рона Маккданиъл, доскорошен ръководител на националния комитет на Републиканската партия. Тя подаде оставка по-рано през годината. А сега Доналд Тръмп контролира комитета чрез специално подбрани лидери, отбелязва АП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кнаус 485

    14 1 Отговор
    Няма какво да се коментира краварски и евроатлантически ценности.......
  • 2 да де

    14 0 Отговор
    Че то бай пън си е като манекен разликата е, че на него му сменят памперса.
  • 3 Дааа

    10 1 Отговор
    Байдън е нашият човек, каза Путин!
  • 4 Историята го показва

    7 1 Отговор
    Тия там са си такива-агресивни арогантни и интриганти-и няма значение дали са републиканци или демократи...
  • 5 Смех

    6 0 Отговор
    Трябвало е да му сложат маската на секс кукла и да го джаластрат за 500$ 😂

    Коментиран от #9

  • 6 Абе и да я ритат или

    8 0 Отговор
    Не, деменцията си е изфирясал. Не ми е ясно само, тези които избират демонократическата партия наясно ли са, какво избират? Ядрен апокалипсис и ще се изпарят заедно с мумията. Тръмп обещава да спре войната, докато демонократите тласкат света в бездната.
  • 7 мерикански

    1 1 Отговор
    капейки
  • 8 Горно Уйно

    0 0 Отговор
    Милене, те таков глагол "вандализирам" язе не съм учил в училище.
  • 9 бай Ставри

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Смех":

    Само да не е с маската на Виктория Нюланд, че ще ми спадне.