Last news in Fakti

14 Март, 2024 10:04 1 351 7

Мицотакис ще се срещне с Байдън на 4 април, заяви американският посланик в Атина

  • джо байдън-
  • кириакос мицотакис-
  • среща-
  • гърция-
  • сащ-
  • американски посланик-
  • 4 април

Американският посланик също така изпрати послание, че Гърция е ключов съюзник в НАТО, като я определи като "незаменим партньор и съюзник"

Мицотакис ще се срещне с Байдън на 4 април, заяви американският посланик в Атина - 1
Снимка: БГНЕС

Американският посланик в Гърция Джордж Цунис съобщи, че гръцкият премиер Кириакос Мицотакис ще се срещне с американския президент Джо Байдън в Овалния кабинет на Белия дом на 4 април, предаде АНА-МПА и БТА.

Президентът на Съединените щати обича много Гърция и гърците, ние винаги ще бъдем до вас, заяви дипломатът, който участва във "Форум за Източна Македония и Тракия" в северния град Александруполис.

Той подчерта, че американско-гръцките отношения продължават да бъдат на най-високото равнище в историята и че двустранното сътрудничество в Александруполис е ключов аспект на тези отношения.

Цунис отбеляза, че Петият американско-гръцки стратегически диалог, който се състоя във Вашингтон през февруари, разви допълнително тези връзки и изрази взаимното желание на двете страни да продължат да работят за общите си цели за мир и просперитет в Източното Средиземноморие, Западните Балкани и Черноморския регион на базата на споделените демократични ценности.

Американският посланик също така изпрати послание, че Гърция е ключов съюзник в НАТО, като я определи като "незаменим партньор и съюзник", играещ ключова роля за отбраната на югоизточния фланг на алианса. Той обърна специално внимание на Северна Гърция, като изтъкна важността на пристанище Александруполис.

Що се отнася до споменатото от американския дипломат посещение на премиера Мицотакис в САЩ, правителствени източници, цитирани от АНА-МПА, заявиха: "В момента водим дискусии и все още нямаме потвърждение за каквато и да е дата".

Според информация на в. "Катимерини" гръцкият премиер се очаква да присъства на събитие в Белия дом за отбелязване на годишнината от Гръцката революция през 1821 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    3 1 Отговор
    4/4 двойно нещастие за турчака. Рихтер ще играе пак.

    Коментиран от #4

  • 2 Мдааа

    10 3 Отговор
    Гръцкият Кирчо, ще докладва на Господаря за еднополовите бракове и украинските далавери и ще му подари няколко острова за новите американски окупационни воиски и ще се презъкълне във вярност, към либералната диктатура!
  • 3 ОМБРЕ

    2 0 Отговор
    ТАКИВА ДАЛЕЧНИ ПЛАНОВЕ СА меко казано СРАННИ
  • 4 ти джендър не го мисли

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    турчина а направи една разходка към анадола много харесвали меки кит като теб
  • 5 Оператор на права лопата

    5 1 Отговор
    Онзи ден се върнах от Атина.
    Гейзерското знаме виси гордо на лицето на посолството на САЩ.
    С такива ценности, не се стига далеч.
  • 6 ...

    1 0 Отговор
    Когато в БГ имаше диктатура, която продължава и до днес, в Гърция бе социалдемокрация. През 1944 идват от смесени младежи в България и затварят границите и 17 годишните младежи остават в Бг, при майка 1923 тракийка и баща им гърка, а нашите успяват да се върнат в Бг, и приживе съжаляваха, че не са останали в Гърция. Гюмюрджина. Бг и до днес е ДС, Кгб, старобългари от селата са навсякъде на държавна хранилка. Гърка е възпитан, не краде, не убива, а и мрази леки жени И така леля Евдикия получи след 3 месеца телеграма от др живков, че баща им е починал. Отиде 1989 при братята си и сестрите и всичко бе на висота, а в бг тоалетната отвън, ударени от режима. Днес всички ченгета старобългари изкупуват къщите на Гърци хотели, ресторанти с крадени пари от тракийци ударени от дс кгбдс
  • 7 Демократ

    1 0 Отговор
    Отвориха границите и всички гърци, щото е много хубаво в българия през 1989 си заминаха за Родината Гърция. И когато Х отиде в Комотини и местата, където са родени, нашите родители, не са ги пускали да си отидат от Гърция юристи. Топли и добри хора и се радваме, че Гн Байдън Демократа е посетил и посещават Велика Наша за Нас Гърция. Те са си по душа Демократи Гърците. С КРАДЕНИ ПАРИ ЛЕСНО СЕ ХАРЧАТ СОФИЯНСКИ ПАРИ В ГЪРЦИЯ.
Новини по държави: