Last news in Fakti

17 Март, 2024 05:58 776 6

Правосъдният министър на Естония подава оставка след злоупотреби с публични средства

  • кале лаанет-
  • министър-
  • естония-
  • оставка

Кале Лаанет наел апартамент от доведения си син с държавни пари

Естонският министър на правосъдието Кале Лаанет ще напусне поста си, след като в медиите се появи история за неговото злоупотреба с обществени средства. Това съобщи в събота държавният телевизионен и радио портал ERR.

"За да осигуря правна яснота и гладко функциониране на правителството, днес реших, че няма да остана министър на правосъдието. Друга причина за оставката ми е, че моите близки бяха атакувани от обществото, което не заслужаваха”, цитира политика порталът.

Отбелязва се, че Лаанет ще продължи да изпълнява задълженията си, докато президентът не назначи нов ръководител на Министерството на правосъдието по предложение на министър-председателя.

Порталът съобщи, че в събота в медиите се появи информация, че Кале Лаанет е наел апартамент в Талин от своя доведен син с държавни пари. Централната криминална полиция разследва дали политикът е нарушил антикорупционния закон.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Провинциалист от провинция Тракия

    11 1 Отговор
    Всички български политици се търкалят по замята от смях.
  • 3 А Урсула за

    9 1 Отговор
    Пример на ЕС задигна милиарди евра, предвидени за ваксини и още си е шефката на евро-обора! Кога ще си подаде оставката или ще я изгонят?
  • 4 666

    1 3 Отговор
    ха ха ха пак руска пропаганда в демократични държави това не може да се случи
  • 5 аз и ти

    3 1 Отговор
    В Естония, разбира се! Те си подредиха къщичката! В съдебната система там отдавна и е направен реподбор, както и в полицията !
    А при нас повече от 20 години се краде много сериозно, но всички крадци и мерзавци са бели, измити, "чисти"! Но парите за заплати и пенсии, отдавна не са в държавния бюджет, а в частните сейфове.....джобове......и пр. Само по Магнитски има страх от събраните доказателства, но както винаги става в БГ, той не ни засяга концептуално!
  • 6 И този е бил

    1 1 Отговор
    правосъден министър…
    Представям си и какво е било правосъдието…
Новини по държави: